Gisele Bündchen wilde nooit in The Devil Wears Prada verschijnen

Inhoudsopgave:

Gisele Bündchen wilde nooit in The Devil Wears Prada verschijnen
Gisele Bündchen wilde nooit in The Devil Wears Prada verschijnen
Anonim

Meryl Streep, Anne Hathaway en Emily Blunt waren de onmiskenbare sterren in The Devil Wears Prada uit 2006.

De film, die het verhaal vertelt van een aspirant-journalist die met tegenzin een baan bij een modetijdschrift aanneemt en voor een gemene redacteur werkt voordat hij zelf langzaam verandert in een fashionista, heeft legio aanbiddende fans en veranderde zelfs het leven van Meryl Streep door haar talent laten zien aan een nieuwe generatie kijkers.

Maar zelfs onder de acterende roy alty's konden fans geen andere ster met een ondergeschikte rol missen: Gisele Bündchen, die de rol speelde van Runwa y-staflid Serena.

In eerste instantie weigerde Gisele Bündchen de kans om in de film te verschijnen, net als actrice Rachel McAdams die aanvankelijk in de race was om Andy te spelen - een rol die uiteindelijk naar Anne Hathaway ging. Maar de filmmakers wisten Bündchen te overtuigen om mee te doen aan de film. Hier is hoe!

Waarom Gisele Bündchen de rol niet op zich wilde nemen

Een rol in The Devil Wears Prada klinkt voor de meeste mensen als een droom. Maar toen Gisele Bündchen voor het eerst werd benaderd door de schrijver van de film, Aline Brosh McKenna, over het spelen van een cameo-rol, was ze niet geïnteresseerd. Aanvankelijk wilde McKenna dat Bündchen een model zou spelen, wat haar niet aantrekkelijk in de oren klonk omdat ze al model speelde voor haar dagelijkse baan.

Ik vloog vanuit Los Angeles, en de dame die deze film aan het schrijven was, kwam naar me toe en ze zei: 'Ik doe deze film, Devil Wears Prada, en het draait allemaal om mode en zo. En ik laat een paar modellen ernaar handelen', 'vertelde Bündchen aan de Britse Vogue.

Ik heb zoiets van, 'Nee, ik ben niet geïnteresseerd. Ik ga geen model spelen, dat doe ik elke dag', ging ze verder.

Destijds was Gisele Bündchen een van de meest succesvolle supermodellen ter wereld. Volgens Harper's Bazaar tekende Bündchen op 19-jarige leeftijd een contract bij Victoria's Secret. Ze werd 15 jaar op rij het best betaalde model ter wereld.

Hoewel het salaris meer dan substantieel was, voelde Bündchen zich uiteindelijk ongemakkelijk terwijl ze in niets anders dan haar ondergoed over de catwalk liep.

"Ik was altijd iemand die vroeg: 'Mag ik alsjeblieft mijn achterste bedekken?' In de studio vind ik het niet erg, het is erg gecontroleerd. Maar als je op een catwalk staat, god weet, "herinnerde ze zich (via Harper's Bazaar). "Dus je zult merken dat ik meestal een rokje of cape had Ze waren altijd erg aardig en meegaand als ik zei dat ik me niet op mijn gemak voelde."

Bündchen gelooft ook dat de sleutel tot haar succesvolle modellencarrière discipline is geweest: "Ik weet niet hoe ik iets in mijn leven zou hebben bereikt als ik geen discipline had gehad. Discipline is mijn beste vriend!"

Was de rol van Serena geschreven voor Gisele Bündchen?

Hoewel Bündchen de kans om in The Devil Wears Prada te verschijnen in eerste instantie afwees, kwam ze uiteindelijk toch bij. Nadat ze duidelijk had gemaakt dat ze geen model wilde spelen, werd er een andere rol voor haar geschreven: die van Serena, die bij Runway werkte met Miranda Priestly's assistente Emily.

Toen de filmmakers belden en zeiden: "We hebben een rol voor Gisele", kon ze niet anders dan haar instinct volgen en overwegen de rol op zich te nemen.

In de scène lijkt Serena te gaan lunchen met Emily en kijkt ze afkeurend naar Andy, gespeeld door Anne Hathaway, die niet gekleed is in merkkleding. Wanneer Andy later terugkeert met Chanel-laarzen aan, gestyled door Nigel van Stanley Tucci, die ook bij Runway werkt, geeft Serena toe dat Andy er "goed uitziet", tot ongenoegen van Emily.

Was Gisele Bündchen zenuwachtig over het spelen van Serena?

Fans zijn dankbaar dat Gisele Bündchen besloot om in de film te verschijnen, want hoewel haar rol klein is, voegt het een gevoel van authenticiteit toe aan de film. Het is gemakkelijk voor te stellen dat vrouwen die op Bündchen lijken, voor een tijdschrift als Runway werken!

Hoewel ze vastbesloten was om de rol op zich te nemen, had ze nog steeds last van een beetje pre-performance angst.

“Ik ben geen actrice; Ik heb nooit een acteerles gehad'', onthulde ze aan de Britse Vogue. "Het was Meryl Streep, [die] volgens mij de beste actrice aller tijden is. Het waren Emily Blunt en Anne Hathaway; ze [zijn] allemaal ongelooflijk … Dus ik dacht, oké, 'ik hoop dat ik dit niet verpest'."

Fans zijn het er echter over eens dat Bündchen de rol van Serena heeft genageld. Toen haar eigen dochter Vivian de film vele jaren later zag, moest ze zelfs een dubbele opname doen om er zeker van te zijn dat het haar moeder was.

"Het is grappig omdat mijn dochter… bij een vriend thuis was", zei Bündchen. “Ze zegt: ‘Mam, ik heb je in een film gezien. Je droeg een bril. Was jij dat?'… Het was schattig dat mijn dochter me herkende voor de twee seconden dat ik op het scherm was."

Aanbevolen: