The Devil Wears Prada' 15 jaar later: wat we hebben geleerd van de reünie en meer

Inhoudsopgave:

The Devil Wears Prada' 15 jaar later: wat we hebben geleerd van de reünie en meer
The Devil Wears Prada' 15 jaar later: wat we hebben geleerd van de reünie en meer
Anonim

Kun je geloven dat de film The Devil Wears Prada met in de hoofdrollen Anne Hathaway en Meryl Streep 15 jaar geleden werd uitgebracht op 30 juni 2006?

Anne Hathaway speelt "Andy" Sachs, een studente die naar New York City verhuist en een baan krijgt als mede-assistent van Miranda Priestly (Meryl Streep). De film werd genomineerd voor vele prijzen en won zelfs een Academy Award. Onlangs kwam de cast van de film samen via Zoom om het 15-jarig jubileum van de film op 16 juni te vieren via Entertainment Weekly.

De reünie ging over het blijvende effect van de film op de popcultuur, ging in op hoe de personages zijn ontstaan, verhalen van achter de schermen en of Nate (Adrian Grenier) de 'echte schurk' was of niet.” Zelfs in COVID-tijden is het leuk om film- en tv-casts te zien herenigen en de cultklassiekers te vieren waar de fans van houden.

Dit is wat we hebben geleerd van de reünie van The Devil Wears Prada en meer.

10 Wie was erbij?

Bijna de hele cast woonde de virtuele reünie bij, wat de fans zo blij maakte! Samen met Anne Hathaway, Meryl Streep en Emily Blunt (Emily), Stanley Tucci (Nigel), Adrian Grenier (Nate), kostuumontwerper Patricia Field en regisseur David Frankel waren ook aanwezig. In afzonderlijke interviews, maar opgenomen in de oral history-video, waren auteur Lauren Weisberger, scenarioschrijver Aline Brosh McKenna en model Gisele Bündchen (Serena). Het deed erg denken aan en nostalgisch voor fans van de harde kern.

9 Het belang van Miranda Priestly

Dit was een van de eerste keren dat je een vrouwelijke baas in een film zag, vooral in een zeer belangrijke industrie, en Miranda Priestly heeft jonge meisjes en jongens geïnspireerd om zichzelf zonder verontschuldigingen te kunnen bewijzen."Dit is de eerste film die ik ooit heb gehad, ooit … dat mannen naar me toe kwamen en zeiden:" Ik weet hoe je je voelt. Ik weet hoe je je voelde… Maar het is het moeilijkste van de hele wereld; voor een man om zich een weg te banen door de hoofdpersoon van een film als het een vrouw is, '”zei Streep.

Stanley Tucci woog ook zijn mening over waarom deze rol zo belangrijk was. "Onze samenleving heeft vrouwen geconditioneerd om de wereld zo vaak door de ogen van mannen te zien, en vooral in de bioscoop en literatuur. En deze film begon die verandering teweeg te brengen."

8 Streeps inspiratie voor de film kwam van Clint Eastwood

Een legende leert van een andere legende. Meryl Streep onthulde dat ze de inspiratie voor deze rol kreeg van Clint Eastwood. "Het was gewoon een directe diefstal van de manier waarop ik Clint Eastwood een set zag draaien", zei de actrice. “Hij is iemand die jongens echt respecteren. En hij verheft nooit zijn stem.”

Iedereen, inclusief Anne Hathaway, was verbaasd over haar rustige en kalme houding bij het voorlezen. Ik herinner me alleen dat ik bij de eerste keer doorlezen het script zo vaak had gelezen. En ik verwachtte dat je met heerszuchtige en luide en blaffende bevelen zou komen. En je zei je eerste regel fluisterend. En ik viel bijna van mijn stoel. En dat was het moment dat ik me realiseerde dat we-ja, het is een geweldige Hollywood-film, maar er is nog iets meer.'

7 Streep Stop met Methode Handelen vanwege deze rol

Voor degenen onder jullie die het niet weten, method acting is een acteertechniek waarbij een acteur streeft naar een volledige emotionele identificatie met een rol, gebaseerd op het systeem dat door Stanislavsky is ontwikkeld en in de VS bekendheid heeft gekregen in de jaren '30', volgens Google.

Streep gaf toe dat de afstand die ze moest bewaren tot de rest van de cast om haar berekenende en koude façade te behouden, terwijl Miranda haar geestelijke gezondheid ondermijnde en haar meer acteerrollen liet afzweren waardoor ze dat zou doen.

6 De film brak barrières

“Ik denk dat de reden waarom het bij ons is gebleven en het landde, was omdat het op een bepaald moment in de tijd kwam – het ongemak dat vrouwen de baas zijn,” zei Streep. Het was satirisch, maar ook serieus. De regisseur, David Frankel, geloofde dat het karakter van Hathaway veel mensen aansprak. Ze bracht het niet alleen goed in beeld, maar ze voelden zich ook in dezelfde situatie als zij: ze wilden indruk maken op je baas en de mensen voor wie je werkt, maar tegelijkertijd proberen relaties en vriendschappen buiten het werk te onderhouden.

5 Hathaway werd geïntimideerd door Streep maar ook verzorgd

Ondanks dat haar personage doodsbang was, was Anne Hathaway niet doodsbang voor Meryl Streep. In het begin was ze een beetje, maar ze werd zo verzorgd dat dat gevoel langzaam weg ging. “Ik voelde me altijd verzorgd. Ik wist dat wat ze ook deed om die angst te creëren, ik op prijs stelde omdat ik ook wist dat ze op me lette, 'zei Hathaway.

Blunt was het met haar eens en zei: "Meryl is zo gezellig en leuk als de hel, in sommige opzichten was het niet het leukste voor haar om zichzelf te verwijderen. Het was niet alsof ze ongenaakbaar was; Je zou naar haar toe kunnen gaan en zeggen: 'Oh mijn god, het grappigste is net gebeurd', en ze zou luisteren, maar ik weet niet of het het leukst voor haar was om op die manier op de set te zijn."

4 Oorspronkelijk wilden ze Rachel McAdams voor de hoofdrol

Frankel onthulde dat Rachel McAdams werd benaderd over het spelen van Andy Sachs, maar ze wees de rol meer dan eens af, drie keer zelfs. De studio was onvermurwbaar dat ze de rol speelde, maar ze bleef nee zeggen.

Anne Hathaway werd verliefd op het script en ging door tot het van haar werd, ook al was ze de elfde keuze. "Het sprak me aan. Het gaf me een gevoel. Het ging over een onderwerp dat ik heel serieus neem, maar op zo'n heerlijk vrolijke en luchtige manier", zei ze.

3 Gisele Bündchen wilde eerst niet in de film spelen

De scenarioschrijver, Aline Brosh McKenna, zag Giselle in een vliegtuig en klom over de persoon naast haar om met het model te praten. Toen McKenna Giselle voor het eerst vroeg of ze in de film zou spelen, was ze ongerust. Bündchen wilde geen model spelen, of 'zichzelf', zeg maar.

En ik zeg: 'Kijk, als ik erin wil zitten' - ze vroeg me om erin te zitten - en ik zei: 'Ik wil geen model spelen. Ik wil mezelf niet zijn.' En toen zei ze: 'Wat zou je willen worden?' Ik zei: 'Ik weet het niet, kan ik als assistent iets zijn? Kan ik de andere kant van de dingen doen die ik'-en ze zei: 'Ja, zeker',' zei ze. Giselle improviseerde zelfs een van haar regels en voelde zich erg op haar gemak op het scherm.

2 Miranda was eigenlijk niet de schurk, Nate wel

Hoewel Miranda gemeen was tegen Andy en de rest van haar staf, was ze echt de slechterik in dit verhaal. Nate, Andy's vriend, was de slechterik. "Nate was niet volwassen geworden, maar Andy wel, en ze had meer uit het leven nodig dan Nate, en ze bereikte het!" Adrian Grenier, die Nate speelde, vertelde Entertainment Weekly.

Grenier zei dat hij niet besefte dat zijn personage eigenlijk de slechterik was totdat mensen er online over begonnen te praten. Andy en Nate groeien uit elkaar naarmate haar carrière van de grond komt, en Nate heeft een hekel aan haar omdat ze haar carrière boven haar persoonlijke leven heeft geplaatst. Dus fans claimen hem om die reden als de schurk, omdat hij haar niet kan steunen.

1 Komt er een vervolg?

Auteur Lauren Weisberger had in 2013 een vervolg geschreven, Revenge Wears Prada: The Devil Returns, maar helaas heeft de regisseur geen plannen om er een film van te maken. Frankel wees erop dat het einde van de film duidelijk was en dat de rest van de cast er ook zo over dacht. "We hadden echt het gevoel, nee, dit verhaal is verteld", zei hij.

Maar fans, raak niet te boos. Een musical van de geliefde film is in ontwikkeling, dus je zult deze personages heel snel weer zien.

Aanbevolen: