Daniel Radcliffe zegt dat hij niet zal schitteren in het scenario dat hij schreef

Inhoudsopgave:

Daniel Radcliffe zegt dat hij niet zal schitteren in het scenario dat hij schreef
Daniel Radcliffe zegt dat hij niet zal schitteren in het scenario dat hij schreef
Anonim

Daniel Radcliffe had altijd een post-Harry Potter-carrière vol interessante acteermogelijkheden voor ogen gehad. Sinds het einde van de serie richt hij zich uitsluitend op acteren. Onlangs heeft hij aangekondigd dat hij klaar is met het schrijven van een filmscript en van plan is het in de komende jaren te regisseren.

De acteur verwierf oorspronkelijk internationale bekendheid als de ster van de Harry Potter-filmfranchise, waarmee hij nog steeds geld lijkt te verdienen. Met in de hoofdrollen Emma Watson en Rupert Grint speelde de Britse acteur tien jaar lang de titulaire tovenaar in de loop van acht films. Nu hij zich heeft gewaagd aan het schrijven van een scenario en het misschien regisseren, vragen velen zich af waarom hij niet de hoofdrol speelt in het scenario dat hij heeft geschreven en in plaats daarvan liever achter de camera staat.

Daniel Radcliffe schreef een scenario voor een film

Daniel Radcliffe is erin geslaagd om de zorgen over typecasting van zich af te schudden sinds zijn periode bij Harry Potter en is begonnen met een breed scala aan banen. Om er maar een paar te noemen, speelde hij de hoofdrol in de horrorfilm The Woman In Black, het surrealistische drama Swiss Army Man en de actiekomedie Guns Akimbo.

The Lost City, waarin hij samen met Sandra Bullock en Channing Tatum speelt, is zijn meest recente film. Het nieuwste project van de acteur is een biopic van Weird Al Yankovic, hoewel ongefundeerde geruchten suggereren dat hij ook als Wolverine zou kunnen verschijnen in het Marvel Cinematic Universe.

Hoewel de acteur een lange lijst met acteerprestaties en zelfs twee productiecredits op zijn cv heeft staan, wil hij daar verandering in brengen. Volgens rapporten accepteerde Radcliffe het advies van anderen en bereidde hij een script voor dat hij hoopt te hebben geproduceerd. In een interview heeft hij zijn wens geopenbaard om een film te maken en te regisseren, door te zeggen dat hij al een script heeft geschreven.

In tegenstelling tot sommige van de producties met een groot budget waaraan hij heeft gewerkt, zoals Harry Potter en The Lost City, beschreef de acteur zijn script als een kleinere schaal. Hij sprak ook zijn overtuiging uit dat zijn ervaring met het werken op filmsets onder regisseurs hem kwalificeert om "een set te leiden", en zinspeelde op de timing voor zijn project, waarbij hij zei dat hij verwacht het binnen "de komende paar jaar" te regisseren.

Hij deelde: "Ik heb iets geschreven, en ik hoop het in de komende jaren te regisseren, zou ideaal zijn. Ik heb nu absoluut zoveel tijd op sets doorgebracht, met geweldige regisseurs, dat ik het gevoel heb een set te kunnen leiden en dat te doen … Mijn film is een veel kleinere schaal, voor de eerste, dan [The Lost City]."

Hoewel Radcliffe het genre van zijn script niet specificeerde, zullen bioscoopbezoekers waarschijnlijk speculeren over hoe zijn uitgebreide ervaring als acteur in fantasie-, actie-, komedie- en dramafilms dit mogelijk heeft beïnvloed. Als hij erin slaagt de film te regisseren, kan hij inspiratie putten uit de creatieve en legendarische regisseurs met wie hij heeft gewerkt, zoals Chris Columbus, Alfonso Cuarón en Judd Apatow.

Daniel Radcliffe wil niet in zijn eigen film spelen

Hoewel het duidelijk is dat de potentiële film zich nog in de beginfase bevindt, zal het misschien niet lang meer duren voordat de eerste details over het script bekend zijn als Daniel Radcliffe het project binnen de komende jaren gaat regisseren uit. Met zijn recente onthulling vragen velen zich af of hij een rol zou spelen in zijn eigen film – waarin hij zijn redenen deelde om geen deel uit te willen maken van de acteurs.

Radcliffe zei: Mensen zeggen altijd: 'Schrijf wat je weet.' Ik heb een heel onberekenbaar leven gehad, dus dat wil ik niet schrijven. Maar ik heb een manier gevonden om daar iets over te schrijven dat een beetje met de filmindustrie te maken heeft.” Hij moet ruim de tijd nemen om zijn beurt in de regisseursstoel te krijgen, maar hij zei dat hij om twee specifieke redenen geen rol in zijn eigen film wil spelen.

Hij legde uit: Ik zou gewoon willen regisseren, om twee redenen - deels omdat ik het nog nooit eerder heb gedaan, en ik zou niet aan beide dingen tegelijk willen denken. Maar meer praktisch, want als je een film regisseert, moet je die film daarna duizend keer bekijken in de montage, en geen enkel deel van mij wil zo graag naar mijn gezicht kijken. Dat sla ik over.”

Terwijl Ben Affleck manieren vond om in zijn film te acteren tijdens het regisseren, vindt Radcliffe het idee helemaal niet leuk. Hij wil zichzelf niet op het scherm zien en is niet van plan om net als Affleck te worden en dubbel werk te doen als hij zijn film maakt.

Voorlopig blijft Radcliffe's regiedebuut een idee dat mensen een tijdje niet zullen zien ontkiemen, maar gezien zijn vertrouwen en toewijding eraan, lijkt het erop dat hij er niet op terug zal komen.

Aanbevolen: