Hoe Robert Downey Jr. eindelijk zijn Sherlock Holmes terugbrengt

Inhoudsopgave:

Hoe Robert Downey Jr. eindelijk zijn Sherlock Holmes terugbrengt
Hoe Robert Downey Jr. eindelijk zijn Sherlock Holmes terugbrengt
Anonim

Robert Downey Jr. heeft te veel iconische rollen gehad om te tellen. Enkele van de meest populaire zijn zijn portretten van Charles Chaplin, Dr. Dolittle, Tony Stark (ook bekend als Iron Man) en natuurlijk Sherlock Holmes.

Het is lang geleden dat RDJ Holmes voor het laatst speelde naast Jude Law, de geweldige man achter Dr. Watson, maar de wereld heeft nooit volledig geaccepteerd dat de franchise voorbij was. En het is maar goed dat ze dat niet deden, want elf jaar later kondigden Robert Downey Jr. en Susan Downey aan dat ze weer aan Sherlock Holmes werken. Hier is alles wat we weten.

8 Hoe het allemaal begon

Hoewel Robert Downey Jr.en Jude Law waren de twee meest zichtbare gezichten in de Sherlock Holmes-franchise, het was een teamprestatie van een groep mensen die heel dichtbij zijn. Het was Roberts vrouw, producer Susan Downey, die de link vormde tussen Robert en regisseur Guy Ritchie. De producent had met Guy samengewerkt en toen de regisseur zei dat hij bezig was met een Sherlock Holmes-filmaanpassing, bracht ze hem in contact met RDJ. Ze produceerde uiteindelijk de twee Sherlock Holmes-films, en de drie werden samen met Jude Law een geweldig team.

7 Hoe eindigde de laatste film?

De laatste film van deze franchise die Robert Downey Jr. maakte, was Sherlock Holmes: A Game of Shadows, en hoewel het in 2011 uitkwam, kunnen fans er nog steeds niet overheen komen en blijven vragen om meer.

Het einde van die film zorgde ervoor dat mensen een vervolg konden verwachten, maar toen ging er meer dan een decennium voorbij zonder enig nieuws, en sommige fans begonnen de hoop te verliezen. Aan het einde van Game of Shadows kwam Sherlock Holmes letterlijk terug uit de dood en corrigeerde Watson's paper door "The End?" onderaan zijn verhaal. Het blijkt dat het echt niet het einde was.

6 Alles gebeurt

"Alles gebeurt" is een letterlijk citaat van Robert Downey Jr. dat niet alleen hoop gaf aan Sherlock Holmes-fans, maar ook aan de fans van alle RDJ-projecten. Eerder dit jaar ging de acteur naar de podcast Hypochondriactor van Sean Hayes en Dr. Priyanka Wali, en ze bespraken kort zijn projecten. Toen Sean hem vroeg of Sherlock Holmes 3 aan de gang was, antwoordde hij: "Alles gebeurt." Hij zei dat hij graag weer met Jude Law zou willen werken, dat hij misschien wel de beste medewerker in zijn carrière was, en dat ze een moment moesten vinden waarop ze allebei beschikbaar waren om het voor elkaar te krijgen.

5 Het derde deel wordt een 'Team Downey'-productie

Team Downey is een productiebedrijf opgericht door Susan Downey en Robert Downey Jr. De twee zijn niet alleen soulmates, maar ze zijn ook perfect voor elkaar op professioneel vlak. Ze ontmoetten elkaar tijdens hun samenwerking en in 2010 richtten ze het productiebedrijf op na aan tal van projecten te hebben samengewerkt.

De tweede Sherlock Holmes-film was een productie van Team Downey, en wat het derde deel van de franchise ook is, het zal worden geproduceerd door de Downeys.

4 Er zullen twee Sherlock Holmes-shows zijn

Het was duidelijk dat de wereld Sherlock Holmes niet was vergeten met de opwinding die deze aankondiging veroorzaakte. In april kondigde Team Downey aan dat ze samenwerkten met HBO Max aan twee Sherlock Holmes-shows. Blijkbaar zal Robert zich in deze film niet alleen concentreren op de hoofdrol. Daarnaast zal hij zijn vrouw assisteren bij de productie. De twee zullen de uitvoerende producenten van de shows zijn en samenwerken met andere producenten van Warner Bros. Television en Lionel Wigram van Wigram Productions. Gewoon weten dat er een film in de maak was zou genoeg zijn geweest, maar het lijkt erop dat fans nog lang van meer Sherlock kunnen genieten.

3 Elk van de shows richt zich op een nieuw personage

In Game of Shadows versloeg Sherlock Holmes de hoofdschurk van Arthur Conan Doyle, professor James Moriarty. Logischerwijs zullen er nu nieuwe spelers betrokken zijn bij het uitdagen van 's werelds grootste detective. Volgens een artikel van Variety, dat door Team Downey opnieuw is gepost, introduceert elk van de shows een nieuw personage dat centraal zal staan in de plot. Of dat schurken zijn of nieuwe bondgenoten v alt nog te bezien, maar ze zullen Holmes' reis zeker des te interessanter maken.

2 Johnny Depp is mogelijk betrokken

Robert Downey Jr., Johnny Depp tijdens de 68e jaarlijkse Golden Globe Awards, 2011
Robert Downey Jr., Johnny Depp tijdens de 68e jaarlijkse Golden Globe Awards, 2011

Nu hij zijn proces wegens smaad tegen zijn ex-vrouw Amber Heard heeft gewonnen, zal de wereld Johnny Depp ongetwijfeld weer gaan zien in nieuwe projecten. En de nieuwe Sherlock Holmes zou daar een van kunnen zijn. Er gaan al maanden geruchten dat RDJ probeerde de Pirates of the Caribbean-ster bij de franchise te betrekken. Het zou logisch zijn, wetende dat de twee acteurs al tientallen jaren goede vrienden zijn.

1 Het gebeurt echt

Robert Downey Jr., ster van Sherlock Holmes
Robert Downey Jr., ster van Sherlock Holmes

Hoewel het lang geleden is dat we Robert Downey Jr. voor het laatst de beroemdste detective ter wereld hebben zien spelen, lijkt het project levendiger (en veelbelovender) dan ooit.

Aanbevolen: