Jon Hamm heeft geen interesse om een 'filmster' zoals Tom Cruise te zijn

Inhoudsopgave:

Jon Hamm heeft geen interesse om een 'filmster' zoals Tom Cruise te zijn
Jon Hamm heeft geen interesse om een 'filmster' zoals Tom Cruise te zijn
Anonim

Jaren nadat hij iedereen had gecharmeerd als de keurige Don Draper in Mad Men, heeft Jon Hamm iedereen weer aan het praten gekregen met zijn optreden in de Tom Cruise starrer Top Gun: Maverick. De acteur maakte er geen geheim van dat hij zo graag in de film wilde spelen nadat hij hoorde dat er een vervolg op de originele film uit 1986 in de maak was.

Zoals sommigen misschien ook hebben opgemerkt, houdt Hamm ervan om zijn projecten te diversifiëren, misschien meer dan enige andere acteur. Hoewel hij misschien film en televisie maakt, is de inwoner van Missouri ook dol op het maken van advertenties. Hamm staat er zelfs voor open om er steeds meer van te doen, terwijl hij erop staat dat hij geen "24/7 filmster" is zoals Cruise.

Jon Hamm heeft tijdens zijn carrière in Hollywood verschillende advertenties gemaakt

Zelfs buiten de wereld van Mad Men heeft Hamm laten zien dat hij een echte reclameman is. Het is bijna alsof hij leeft voor dit spul en waarom niet? Het is een ander soort verhalen vertellen en Hamm houdt ervan om te zien hoe ver hij kan gaan. "Het is een uitdaging om een verhaal te vertellen op een plek van 30 seconden", legde de acteur uit.

“Het is een uitdaging om een boodschap over te brengen in een spot van één minuut of een advertentie van 15 seconden of wat dan ook. En er zijn tegenwoordig zoveel creatieve manieren om dat te doen.”

Natuurlijk, sommige acteurs zijn begonnen in commercials voordat ze naar film- en tv-rollen gingen. Maar voor Hamm is het veel leuker om alles tegelijk te doen. Er is nu immers ook veel meer respect voor advertenties. "Het is me niet ontgaan dat enkele van onze grootste filmregisseurs hun start hebben gemaakt in de commerciële ruimte, zoals Ridley Scott en David Fincher", zei Hamm. "Het ouderwetse stigma van het doen van commercials is met recht weggespoeld."

In de loop der jaren heeft de acteur voice-overwerk gedaan voor Mercedes-Benz en American Airlines. Op een gegeven moment speelde hij ook in een reeks commercials voor het Canadese bedrijf Skip the Dishes. "Dat is een beetje van de grond gekomen en wordt zijn eigen ding", zei Hamm over de advertenties. “Ik word in Canada erkend als ere-Canadees.”

Meer recentelijk speelde Hamm ook in een hilarische commercial voor Apple TV+ waarin hij erop wijst dat de streamer van Apple alle sterren heeft behalve hijzelf. Ondertussen is de acteur ook de wereld van romcom-commercials binnengedrongen terwijl hij Flo's liefdesbelang speelt in een reeks progressieve commercials.

In de advertenties speelt Hamm Flo's oude vlam en het is moeilijk te zeggen of ze hem uiteindelijk zal verkiezen boven spaargeld en bundels.

Ondanks zijn succes, houdt Jon Hamm vol dat hij geen ‘24/7 filmster’ is zoals Tom Cruise

Voor Hamm was het een lange weg naar het sterrendom en zelfs jaren na zijn grote doorbraak herinnert hij zich nog de tijd dat hij er bijna aan dacht op te geven.

“Ik ben verhuisd naar L. A.toen ik 25 was, en ik dacht: 'Als ik 30 ben en ik wacht nog steeds op tafels, is het tijd om iets anders te gaan doen', zei hij. “Ik herinner me dat ik 30 werd op de set van We Were Soldiers. Ik was helemaal opgewonden. Ik liet een stel van mijn vrienden naar beneden vliegen om me te zien, en ik dacht: 'Ik verdien de kost als acteur.' En ik deed het. Ik heb het onder de draad gehaald.'

Het is echt een goede zaak dat Hamm het volhield, want vooral na Mad Men kwamen er steeds meer films beschikbaar voor de acteur. Hij speelde in de voor een Oscar genomineerde film Baby Driver en kort daarna voegde hij zich bij Rosamund Pike in het misdaaddrama Beiroet. Hamm voegde zich ook bij de cast van de actiekomedie Tag, die is gebaseerd op een echte groep vrienden die als volwassen mannen nog steeds een jaarlijks spelletje tikkertje spelen.

Later speelde Hamm tegenover Oscarwinnares Natalie Portman in het ruimtedrama Lucy in the Sky, dat werd vertoond op het Toronto International Film Festival. De acteur speelde ook in het misdaaddrama The Report, dat is gebaseerd op waargebeurde gebeurtenissen rond Senaatsmedewerker Daniel J. Jones' onderzoek naar het gebruik van marteling door de CIA na 9/11.

Het is duidelijk dat Hamm zich heeft gevestigd als filmster, maar de acteur ziet dat niet zo. "Tom Cruise, hij is gewoon een filmster", zei de acteur. “Dat is wat hij doet, en hij doet het heel goed. Maar hij is 24/7 een filmster.”

Nou, Hamm mag dan volhouden dat hij geen filmster is, maar zijn aankomende projecten zeggen iets anders. Om te beginnen schittert hij in de aankomende misdaadkomedie Confess, Fletch, waarin hij herenigd wordt met Mad Men co-ster John Slattery. Er is ook de eerder aangekondigde bovennatuurlijke thriller Off Season.

Hamm is ook verbonden aan de moordmysteriekomedie Maggie Moore(s), waarin ook Tina Fey te zien is. De film wordt geregisseerd door Hamms goede vriend Slattery. En tussen al deze films zal Hamm waarschijnlijk een paar commercials opnemen om het interessant te houden.

Aanbevolen: