Het is moeilijk te geloven, maar O.J. Simpson was een rijzende filmster vóór zijn moordproces

Inhoudsopgave:

Het is moeilijk te geloven, maar O.J. Simpson was een rijzende filmster vóór zijn moordproces
Het is moeilijk te geloven, maar O.J. Simpson was een rijzende filmster vóór zijn moordproces
Anonim

Ondanks dat hij een Heisman Trophy-winnende voetbalster is, heeft O. J. Simpson zal altijd het meest herinnerd worden voor zijn dubbele moordzaak in 1994. Simpson werd beschuldigd van de moord op zijn ex-vrouw Nicole Brown Simpson en haar vriend Ron Goldman. Details van de moord waren bloederig en gruwelijk en het proces was een van de meest bekeken rechtszaken van beroemdheden in de geschiedenis.

Simpson werd vrijgesproken ondanks DNA-bewijs dat hem in verband bracht met de plaats delict en in de rechtbank van de publieke opinie werd algemeen aangenomen dat hij schuldig was. Velen geloven nog steeds dat hij het deed. Hoewel mensen zich echter vooral O. J. voor zijn proces en zijn voetbalcarrière vergeten velen vaak dat hij op weg was om een succesvolle acteur te worden vlak voordat de moorden plaatsvonden. O. J begon al in de jaren zestig met acteren en in 1994 was hij al in verschillende tv-shows en films verschenen. Naar verluidt was hij ook in voor een aantal behoorlijk beroemde rollen.

12 Sleepnet

O. J.'s eerste optreden was in de klassieke misdaadshow Dragnet met Jack Webb in de hoofdrol. O. J. had een zeer kleine rol als potentiële rekruut bij de LAPD. Hij werd niet genoemd omdat zijn rol zo kort was.

11 Ironside

Deze klassieke detectiveserie vertelde het verhaal van een gehandicapte officier die misdaden oploste vanuit zijn rolstoel. Nogmaals, O. J. werd niet genoemd omdat hij een kleine rol had als achtergrondpersonage.

10 De droom van Hamish Mose

O. J. volgde dat met een paar kleine rollen in kortstondige en lang vergeten shows zoals Medical Center en The Name of The Game. Hij ging echter niet genoemd in de laatste, maar Medical Center was zijn eerste krediet op het scherm. Maar zijn eerste film was The Dream of Hamish Mose, een film over een brigade van Union-soldaten en hun kapitein in de burgeroorlog die op missie gaan naar Texas om een gevallen kameraad op te halen.

9 Hier is Lucy

O. J. Simpson keerde terug naar tv en speelde opnieuw een paar kleine rollen in kortstondige shows, maar hij werkte uiteindelijk met een komische legende. In de show van Lucille Ball Hier is Lucy O. J. Simpson speelde zichzelf in een aflevering over voetbal.

8 De Klansman

Een jaar nadat hij Here's Lucy, O. J. kreeg nog een film in een nogal verontrustende film over racisme. The Klansman is het verhaal over een sheriff uit een klein stadje, gespeeld door Lee Marvin, die de spanningen probeert te bedwingen nadat een zwarte man ervan wordt beschuldigd een blanke vrouw te hebben verkracht. Simpson speelt Garth, de man die wordt beschuldigd van verkrachting. De film is een who's who van grote namen uit de jaren 70, waaronder Linda Evans, Richard Burton en David Huddleston.

7 The Towering Inferno

Dit is misschien wel een van O. J.'s beroemdste rollen, aangezien dit algemeen wordt beschouwd als een klassieker in het genre van rampenfilms. Hij speelt Jernigan, de bewaker die samen met de anderen wordt betrapt in het brandende en instortende gebouw. Leuk weetje over deze film: de ster Steve McQueen eiste dat hij evenveel of meer regels kreeg als zijn co-ster Paul Newman.

6 Killer Force

Daarna O. J. deed een paar vergeetbare actiefilms, waaronder Killer Force. De film gaat over 5 beroepscriminelen die een diamantmijn beroven. Talenten in de film zijn onder meer Telly Savalas van Kojack, Peter Fonda en de legendarische Christopher Lee.

5 Wortels

Roots was een sensatie toen het op televisie debuteerde. Het was een rauwe weergave van de realiteit van de Amerikaanse slavenhandel die nog nooit eerder was gedaan. Hoewel zijn rol klein is, wordt hij als enorm iconisch beschouwd. Simpson speelde Kadi Toray, een sterke stamleider en vriend van de hoofdpersoon Kunta Kinte, die werd gespeeld door Levar Burton.

4 Een moordzaak en verschillende andere tv-films

After Roots, O. J. kreeg vast werk in verschillende meer lang vergeten shows en televisiefilms. Daar als A Killing Affair (1977), Goldie and The Boxer (1979) en het vervolg Goldie and The Boxer Go To Hollywood (1981), en Detour to Terror (1980). Hij deed ook een paar niet zo goed beoordeelde theatrale actiefilms zoals Firepower, CIA Code Name Alexa en Capricorn One.

3 1e en tien

Uiteindelijk zal O. J. zou eindelijk een terugkerende rol krijgen in een televisieserie, passend, het was een show met een voetb althema. 1st and Ten werd uitgezonden van 1986 tot 1991 en was een komedie over een fictief voetb alteam genaamd de California Bulls. O. J. speelde een ex-balspeler genaamd TD Parker.

2 Kikvorsmannen

Laat je niet misleiden door de titel, het is geen sci-fi b-film over mannen die in kikkers worden veranderd of iets dergelijks. Nee, dit gaat over een regiment Navy Seals onder leiding van O. J.'s karakter, John "Bullfrog" Burke. Deze film zou een van zijn laatste zijn voor het beruchte proces.

1 The Naked Gun Movies

Maar als O. J. zal worden herinnerd voor al zijn films, het zullen hoogstwaarschijnlijk de klassieke Naked Gun-films zijn. In deze Leslie Nielson-klassiekers, O. J. speelde Nordberg, de arme sukkel die altijd per ongeluk een pak slaag kreeg van zijn partner, Neilson's personage Frank Drebin. De laatste van de trilogie, The Naked Gun 33 1/3, kwam uit in hetzelfde jaar als de arrestatie van O. J., maar de productie van de film was beëindigd toen het nieuws over het schandaal bekend werd.

Aanbevolen: