Deze One Hit Wonders werden virale TikTok-geluiden

Inhoudsopgave:

Deze One Hit Wonders werden virale TikTok-geluiden
Deze One Hit Wonders werden virale TikTok-geluiden
Anonim

Op TikTok lijkt het erop dat de algoritmen alles kunnen laten gebeuren. Een video van een hyperactieve foody kan miljoenen hits opleveren, een spoken word poet kan een protestmashup maken tegen wapengeweld, etc. Met andere woorden, er is geen gebrek aan content.

Een hoeksteen van TikTok-inhoud is het gebruik van virale geluiden. Veel geluiden zijn samples van Vines en YouTube-video's, andere zijn geremixte nummers en veel zijn voormalige one-hit-wonder-tracks. Soms worden de nummers gebruikt als onderdeel van een bredere TikTok-trend, terwijl andere alleen worden gebruikt omdat ze populair zijn en de gebruiker in staat stellen een beetje gek te doen. Deze acht nummers waren enkele van de grootste one-hit wonders in de muziek, en ze kregen een tweede adem dankzij de video-app.

8 Stuur me op weg - Rusted Root

Dit nummer was beroemd om twee dingen. 1. De videoclip die vol stond met hippies die in de woestijn dansten op zijn vrolijke tempo, en 2. Het feit dat de zanger bijna niet te begrijpen is. Maar ondanks dat is het nummer in verschillende video's gebruikt. De originele versie is een paar duizend keer gebruikt en een cover van de groep Guy Meets Girl heeft er meer dan een half miljoen. Maar de geremixte versie van Vibe Street, die het nummer ook vermengt met nummers van Biggie Smalls, is bijna 1 miljoen keer gebruikt.

7 Take My Breath Away - Berlijn

1980 nostalgie is een groot ding op TikTok, en je kunt niet meer jaren 80 krijgen dan de klassieke Tom Cruise-film Top Gun. Het vervolg Top Gun Maverick, dat in 2022 uitkwam, heeft de toch al beroemde soundtrack van de film een tweede komst gegeven. Kenny Loggins' nummer 'Dangerzone' en andere nummers uit de film worden veel gebruikt in de app. Maar alleen al tussen mei en juni 2022 is het romantische Berlijnse nummer "Take My Breath Away" al 100.000 keer gebruikt. Sommigen gebruiken het graag om grappen te maken over de Kink-levensstijl.

6 Oh nee - Kreepa

Dit nummer is gebruikt in talloze TikToks, variërend van politiek commentaar tot grappen over mode en film. Het refrein van het lied is voorzien van een hoge stem die "Oh No! Oh No! Oh No No No!" zingt. en de timing tussen de teksten maakt het perfect voor gebruikers om de verschillende cutaways perfect te bewerken. Kreepa werd beroemd dankzij het virale nummer in 2019, maar weinig of geen van zijn andere nummers hebben het succesniveau gezien dat Oh No heeft gezien. De track is sinds 2020 een aanbevolen geluid op de Tik Tok-pagina.

5 Vuurvliegjes - Owl City

Owl City's nummer Fireflies was enorm tegen het einde van de vroege jaren 2000. Het werd het nummer één nummer in de Billboard Top 100 in oktober 2009. Daarna zag de band weinig tot geen succes op een paar vervolgnummers na. Maar dankzij de magie van TikTok wordt het nummer veel gebruikt in video's, variërend van tieners die hun hart luchten over een uitzichtloze situatie, tot inspirerende en motiverende berichten. Zou dit het begin kunnen zijn van de comeback van Owl City?

4 The Hustle - Van McCoy

Samen met de nostalgie uit de jaren 80 worden veel disconummers gebruikt, vaak als onderdeel van de vele danstrends die in de app te vinden zijn. Hoewel het geen danstrend was, werd het om de een of andere reden populair om Van McCoy's "The Hustle" te gebruiken voor de "Photo Crop"-trend. Photo Crop is een van de filters van de app die willekeurig foto's maakt rond het onderwerp. dat terwijl het nummer werd afgespeeld en het filter de foto's nam, men moest voorspellen waar de momentopname zou zijn en naar dat deel van het frame moest rennen.

3 Pass The Dutchie - Musical Youth

Sommigen gebruiken het nummer ironisch, anderen gebruiken het om zo subtiel mogelijk naar de stoner-levensstijl te verwijzen, omdat directe verwijzingen naar drugs als een schending van de zeer strikte communityrichtlijnen van de app kunnen worden beschouwd. Voor degenen die het niet weten, het nummer is in 1982 gezongen door een band die voornamelijk bestaat uit Engels-Jamaicaanse kinderen. Het nummer was een nummer één nummer in verschillende landen, maar de band deed nooit echt veel na deze hit, hoewel reggae in de jaren 80 was ongelooflijk populair.

2 Ice Ice Baby - Vanille-ijs

Als je aan 'one-hit wonder' denkt, denken ze vaak aan de man die misschien wel de meest impopulaire rapper is die ooit heeft geleefd, Vanilla Ice. Ondanks het feit dat zijn populariteit in de jaren negentig van korte duur was, is Vanilla Ice nog steeds enkele miljoenen dollars waard. Zijn one-hit wonder, "Ice Ice Baby", werd zwaar bekritiseerd omdat het praktisch alle baslijnen van Queen's "Under Pressure" had gestolen. Degenen op TikTok gebruiken het nummer voor een verscheidenheid aan gekke video's, waarvan er veel worden afgespeeld op de openingstekst van de nummers, "Oké, STOP!"

1 Love You So - The King Khan & Bbq Show

Zelfs toen het nummer in 2005 uitkwam, wisten maar weinigen wie het was. Velen kennen het gewoon als dat ene nummer dat in een heleboel commercials zat, vooral het Google Pixelbook. Tegenwoordig zullen kinderen het kennen als het nummer dat in verschillende TikTok-trends werd gebruikt. Het instrumentale nummer is gebruikt in video's over rommelige huizen, problemen op het werk en talloze andere gimmicks. Samen met "Oh nee", is het vanaf juni 2022 al enkele maanden een uitgelicht TikTok-geluid.

Aanbevolen: