10 One-Hit Wonders en de betekenissen erachter

Inhoudsopgave:

10 One-Hit Wonders en de betekenissen erachter
10 One-Hit Wonders en de betekenissen erachter
Anonim

One-hit wonders zijn aanstekelijk en pakkend, en toch, met al hun populariteit, is het ironisch dat veel mensen de betekenissen achter de teksten niet kennen, of in ieder geval de ware betekenissen.

Iedereen maakt zich schuldig aan het jammen op een nummer zonder te weten wat ze zeggen. Als een nummer een pakkende beat heeft, is dat soms alles wat nodig is om hoog in de hitlijsten te komen. Taal is geen barrière, noch de herkenbaarheid van het nummer. Als het nummer sonisch aangenaam klinkt, is dat voor de meeste mensen vaak genoeg.

Betekenissen van sommige liedjes waarvan velen van ons zich als kinderen niet bewust waren, of we hebben misschien niet de tijd genomen om een andere taal op te zoeken om de ware betekenis te ontdekken achter de liedjes die we zo vurig zongen. Hieronder vindt u een lijst van tien one-hit wonders en de betekenissen erachter.

10 Los del Río - "Macarena [Bayside Boys Mix]"

Del Rio's The Macarena 1996
Del Rio's The Macarena 1996

In 2002 plaatste VH1 dit niet voor niets als het 1 one-hit wonder aller tijden. Dit one-hit-wonder begon in de jaren 90 een ultieme dansrage en tot op de dag van vandaag doen mensen van alle generaties deze dans. Veel mensen gingen ervan uit dat "Macarena" slechts de naam van de dans was. Volgens de Huffington Post is "Macarena" echter de naam van de vrouw. Deze vrouw bedriegt haar vriend terwijl hij in het leger zit. Deze informatie kan nieuws voor je zijn als je niet vloeiend Spaans spreekt of als muziekliefhebber uit de jaren 90.

9 Baha Men - "Who Let The Dogs Out"

Baha-mannen die de honden uitlaten
Baha-mannen die de honden uitlaten

Als je een kind uit de jaren 90 bent, was het best moeilijk om aan dit nummer te ontsnappen. Volgens Anslem Douglas, de oorspronkelijke zanger van het nummer Dogie dat in 1998 uitkwam, schrik je misschien dat dit nummer een feministisch thema heeft. De Baha Men coverde deze populaire jam in 2000, en Douglas stelt op zijn website dat dit een man-bashing-nummer is dat mannen kat- en scheldwoorden roept door naar mannen te verwijzen als 'honden'.

8 A-ha - "Take On Me"

A-Ha Take on Me One-Hit Wonder
A-Ha Take on Me One-Hit Wonder

Het is niet zo dat dit nummer een obscure verborgen boodschap heeft, maar het maakt onze lijst omdat de meeste mensen deze jam afstellen nadat het hoge refrein hun trommelvliezen raakt. Om een lang verhaal kort te maken, dit nummer gaat over onbeantwoorde liefde. Een man heeft een romantische interesse in een vrouw, en ze zal hem niet 'aannemen'. Interessant genoeg kwam zanger Paul Waaktaar-Savoy met dit idee over zijn echte liefdesbelang, waarmee hij uiteindelijk in 1991 trouwde. Gelukkige eindes bestaan! De Noorse groep A-Ha had veel hits in hun thuisland, technisch gezien geen one-hit wonders, maar "Take On Me" is het enige nummer dat de Amerikaanse hitparades bereikte, en wat een grote hit was het.

7 Eiffel 65 - "Blauw (Da Ba Dee)"

Eiffel 6s Blauw Da Ba Dee
Eiffel 6s Blauw Da Ba Dee

De tekst zegt niet: "Als ik groen was, zou ik doodgaan." zoals zoveel fans van het nummer geloofden. De teksten die veel mensen denken te horen, zijn in feite willekeurige ad-libs. De "teksten" die mensen denken te horen, betekenen niets. Dit was echter de bedoeling. De ad-libs moesten pakkend genoeg en dubbelzinnig genoeg zijn zodat alle leeftijdsgroepen ze konden zingen.

Bovendien heeft blauw zijn technisch gezien geen specifieke betekenis. In een interview geproduceerd door Vice, waarin werd verteld hoe het nummer zo groot werd, wisten de tekstschrijvers dat mensen een persoonlijke interpretatie zouden ontwikkelen van wat "I'm blue" betekent. Ze wisten dat het idee om blauw te zijn synoniem is met verdriet, de lucht en zoveel dingen. Mensen konden "door [hun lens] kijken en hun wereld filteren door een kleur." legt Jeffrey Jey uit. Geen van de schrijvers bevestigt dat deze Europop-hit uit 1998 expliciet over depressie gaat.

6 Ontwerper - "Panda"

Ontwerper Panda
Ontwerper Panda

Bij een eerste luisterbeurt konden veel mensen niet meer onderscheiden dan de woorden 'panda' en 'I got broads in Atlanta' zonder de tekst op te zoeken. Dus wat is een 'panda'? We kunnen allemaal aannemen dat Desiigner het niet had over een schattig beerachtig zoogdier. Hij sprak over een unieke BMW model X6 auto met zwart-witte details die op een Panda lijken. Op 7 mei 2016 schoot dit nummer naar 1 in de hitlijsten.

5 IJzeren vlinder - "In-A-Gadda-Da-Vida"

Iron Butterfly Rock-legendes
Iron Butterfly Rock-legendes

Dit nummer kwam uit in 1968!!! Als je dit nummer niet kent, en je bent een Nas-fan, dan moet je weten dat hij dit nummer op briljante wijze samplet op Hip Hop Is Dead. Dus wat in de wereld betekent "In-a-Gadda-Da-Vida"? Het betekent dat je nooit een plaat mag opnemen terwijl je onder invloed bent. De tekst zou 'in de tuin van Eden, baby' moeten zeggen, met een liefdeslied van Adam tot Eva. Organist-zanger Doug Ingle dronk die avond echter veel Red Mountain-wijn, waardoor hij zijn woorden uitsprak.

4 Foster The People - "Opgepompte kicks"

Bevorder de mensen die poseren voor Billboard
Bevorder de mensen die poseren voor Billboard

De betekenissen achter deze teksten zijn nogal duister. Dit nummer klinkt veerkrachtig en feel-good, dus je zou aannemen dat de tekst een positieve boodschap heeft, maar nee, luister beter. De teksten zijn als volgt: "Alle andere kinderen met de opgepompte trappen, beter rennen, beter rennen, ontlopen mijn geweer." Als je vermoedde dat de tekst over een schietpartij op school gaat, heb je gelijk. Dit controversiële nummer over een moorddadige tiener bereikte nummer 3 in de Billboard-hitlijsten.

3 Psy - "Gagnam-stijl"

Psy Poseert voor Rolling Stone Magazine
Psy Poseert voor Rolling Stone Magazine

Net als Macarena is dit een ander nummer waarvan het aannemelijk is dat mensen de betekenis achter het nummer niet kennen vanwege een taalbarrière. Behalve de woorden "Heeeey sexy ladies", is het hele nummer in het Koreaans. Dit schijnbaar happy-go-lucky nummer heeft ook een diepe betekenis. Kortom, "Gangnam Style" heeft subtiele boodschappen over rijkdom, klasse en waarde in de Zuid-Koreaanse samenleving. Kortom, materialistisch zijn en proberen een rijke hotshot te zijn, is niet alles wat het is. Er zit zoveel betekenis achter dit culturele dansfenomeen.

2 The Finatticz - "Laat die Thun Thun niet vallen"

Finaticz Laat die Thun Thun niet vallen!
Finaticz Laat die Thun Thun niet vallen!

De in LA gevestigde hiphopgroep The Finatticz heeft dit nummer in 2012 uitgebracht, waardoor het lokaal een kleine hit werd. Dankzij Vine schoot dit nummer in 2013 omhoog in de hitlijsten. Het ging naar35 in de Hot Billboard 100 en 10 in de Hot R&B/Hip-Hop-hitlijsten. Mensen houden van een nummer waarop ze kunnen dansen, en in tegenstelling tot "da ba de", betekent "thun thun" iets, iets dat je kan choqueren. Het is een term voor MDMA, ook wel Molly genoemd.

1 Lil Nas X - "Old Town Road"

Lil' Nas X en Billy Ray Cyrus voeren Old Town Road uit
Lil' Nas X en Billy Ray Cyrus voeren Old Town Road uit

Dit nummer was onontkoombaar in 2019. Is de "Old Town Road" een echte plaats? Nee. Het is een metafoor voor het pad van Lil Nas X naar succes en zijn onbegrensde mogelijkheden. Het 'paard' waar hij naar verwijst, betekent alleen maar dat hij alleen zijn talent nodig heeft om het in hiphop te maken, terwijl andere mensen 'Porsches', trucjes of een ingewikkelde manier nodig hebben om te komen waar ze heen willen in het leven. "Ook technisch gezien is de Panini-rapper geen one-hit-wonder omdat vier van zijn nummers in de hitparade van Billboard stonden, maar dit nummer is het waard om over te praten en het meest bekende nummer van de zanger.

Aanbevolen: