10 van de grootste One Hit Wonders van de vroege jaren 2000

Inhoudsopgave:

10 van de grootste One Hit Wonders van de vroege jaren 2000
10 van de grootste One Hit Wonders van de vroege jaren 2000
Anonim

Als mensen aan de jaren 2000 denken, komt er veel in je op. Britney Spears. N'Sync. Pepsi Twist. De lijst gaat maar door, maar één term zal altijd naar voren komen in elke discussie over het eerste decennium van het nieuwe millennium, one-hit wonders. De jaren 00 was het decennium van het one hit wonder. Volgens verschillende websites, waaronder enkele die gewijd zijn aan het volgen van de geschiedenis van one hit wonders, waren bijna 20 nummers per jaar in de Billboard Top 100 een one hit wonder.

De lijst met 'one hit wonders' is zo uitgebreid dat het moeilijk is om uit elk jaar de grootste te kiezen. Dingen zoals Spotify bestonden niet, dus het is onmogelijk om te zeggen welke nummers het meest werden gespeeld, maar als iemand de jaren 00 kent, weet hij dat dit inderdaad enkele van de grootste one-hit wonderen van de jaren 00 waren. Voor baby's uit de jaren 90, bereid je voor op een beetje nostalgie. Voor iedereen die na 1999 is geboren, bereid je voor om te leren waarmee millennials zijn opgegroeid toen ze op de middelbare school zaten.

10 2000 - Baha Men - "Who Let The Dogs Out"

Het nummer was in 2000 overal te horen. Van Top 40-radiostations tot kinderfilms (het was een prominent onderdeel van de soundtrack van The Rugrats Movie), iedereen die in 2000 leefde, kon niet aan dit nummer ontsnappen. Het is ook een vaak verkeerd geïnterpreteerd lied. Velen dachten dat het ging over mannen die vrouwen lastig vielen op de dansvloer en ze 'honden' noemden, volgens leden van de band is het een feministisch volkslied. Het nummer gaat eigenlijk over een groep vrouwen die de eikels op het feest "honden" noemt omdat ze proberen ieders plezier te verpesten.

9 2001 - Staind - "It's Been A While"

De grunge-fase was in 2001 al lang in de vergetelheid geraakt, maar elementen van het geluid bleven in de alt-rockscene, die ongeveer ergens in dit decennium zijn hoogtepunt bereikte. Onder de overvloed aan alt-rock raakt men wonderen. Staind's " It's Been a While " heeft een gitaarriff die de alt-rock uit de jaren 2000 belichaamt, evenals zang en teksten die doen denken aan de hit "Black Hole Sun" van de grungeband Soundgarden.

8 2002 - Vanessa Carlton - "A Thousand Miles"

Carltons humeurige romantische nummer hing af van haar gefluister van een stem en een geweldige pianoriff, en het trok miljoenen mensen aan het hart. Carlton heeft sinds deze hit nog vijf andere albums opgenomen, maar niets is zo succesvol geweest als dit nummer. Het nummer ging in 2021 ook kort viraal als Tik Tok-geluid.

7 2003 - Trapt - "Headstrong"

Hoewel de hit door Billboard werd beschouwd als een van de Top 100-nummers van het jaar, werd de band nooit bekend om iets anders dan dit nummer. Onthoud dat, de leider van de band, Chris Taylor Brown, is nu een rechtse Tik Tok-beroemdheid en heeft het nummer aan verschillende conservatieve doelen geschonken. Het nummer wordt ook vaak gebruikt in wervingsadvertenties voor het Amerikaanse leger. Brown bevond zich in heet water toen hij in een van zijn vele controversiële Tik Toks een andere band, de Dropkick Murphies, aanviel omdat hij een statement maakte tegen neo-nazi's.

6 2004 - Bowlen voor soep - "1985"

Een gimmick van een nummer waarvan sommigen dachten dat het meer een nieuwigheidsnummer was dan een hitsingle. Hoe dan ook, het nummer was overal op de radio en het was een sterke herinnering voor elke Gen-Xer en baby uit de jaren 80 die het hoorde dat ze nu officieel oude mensen waren. Het nummer belandde in 2004 op nummer 23 in de Billboard Hot 100-hitlijst.

5 2005 - The Caesars - "Jerk It Out"

Alt-rock was opnieuw een hoogtepunt in de jaren 2000 en een reeks van one hit wonders overspoelde elke lijst en heet een artikel over de muziek van het decennium. Er was Alien Ant Farm's cover van Michael Jackson's "Smooth Criminal", "The Bravery's "An Honest Mistake" en het nummer "Jerk It Out" uit 2005 van The Caesars, dat op 70 op de Billboard-lijst eindigde.

4 2006 - D4L - "Laffy Taffy"

Onder de overvloed aan one-hit wonders uit de vroege jaren 2000, is er een reeks popzangers, alt-rockers en veel rappers. De rapgroep D4L leek op weg om de volgende Run-DMC te worden met hun hit "Laffy Taffy", een volkslied op booty shaken dat net zo veel werd beluisterd als een vergelijkbaar nummer, "Ms. New Booty" van Bubba Sparxxx, nog een -hit wonder rapper. De kans dat er ooit een D4L-reünie zal plaatsvinden, is onwaarschijnlijk, een van de bandleden, Shawty Lo, stierf in een auto-ongeluk in 2016.

3 2007 - Feist - "1234"

Feist heeft een zachte en mooie stem en haar zachte benadering was een grote aantrekkingskracht op de zachte rockers en indierockers die tegen het einde van het decennium in populariteit groeiden. Feist's grootste hit "1234" was zo populair dat het uiteindelijk in Apple-advertenties werd gebruikt. Hoewel ze haar carrière voortzette, heeft ze nooit de bliksem heroverd in een fles die haar hit in 2007 was.

2 2008 - Yael Naim - "New Soul"

Net als Feist vond Naim enorm commercieel succes dankzij het gebruik van haar nummer door Apple in hun advertenties. "New Soul" was het volkslied in een reeks Macbook Air-commercials, die kort daarna een van Apple's best verkopende productlijn werden. Het nummer leek in veel opzichten op het werk van Feist, het was gebaseerd op zachte vrouwelijke vocalen en een zacht maar vrolijk tempo.

1 2009 - Asher Roth - "I Love College"

Asher Roth is de personificatie van een eendagsvlieg en de ironische humor die in de jaren 2000 zo populair was. Roth, een beruchte blanke rapper, zong een volkslied als eerbetoon aan het feestleven waarvan je alleen de eerste vier jaar van de middelbare school kunt genieten. Het nummer is 50% komedie, 50% goed rappen en 100% plezierig. Echter, Roth's carrière ging pas na dit nummer achteruit. Geen van zijn latere releases kwam overeen met de mate van humor en plezier die bij dit nummer hoorden, en sommigen vonden dat het nummer tegen het einde van de "I Love College"-rage was overspeeld.

Aanbevolen: