Wat deze one-hit-wonders hebben gedaan sinds de jaren '90

Inhoudsopgave:

Wat deze one-hit-wonders hebben gedaan sinds de jaren '90
Wat deze one-hit-wonders hebben gedaan sinds de jaren '90
Anonim

Als een decennium hebben de jaren '90 ons die kleur en swag als geen ander gebracht. Het is het decennium waarin Michael Jackson zijn hoogtepunt bereikte, Seinfeld die ene show was waar iedereen het over had, het internet net een vlucht nam, de hi-top fade zoals in The Fresh Prince of Bel-Air was de heetste versie op aarde, en de lijst gaat maar door op en op. De jaren '90 zijn in alle opzichten een nostalgisch decennium, zelfs voor mensen die in die tijd niet zijn opgegroeid.

Maar achter al die blingbling zitten ook mensen die ons de anthems van het decennium brengen, maar die nu relatief ongehoord zijn: de 'one-hit wonders'. Het is niet gemakkelijk om het snelle karakter van de muziekindustrie te overleven. Het is meer dan alleen een mooie of engelachtige stem: je moet een bepaalde persoonlijkheid aan de muziek hechten en het publiek winnen, waar deze mensen helaas niet op konden inspelen. Om het samen te vatten, hier zijn enkele van de one-hit wonders van de jaren 90 en hoe ze hun leven nu leiden.

6 Aqua

In de jaren '90 markeerden Europese acts hun sporen op de Amerikaanse markt, waaronder de in Kopenhagen gevestigde band Aqua. Ze verwierven internationale bekendheid dankzij hun niet zo onschuldige hit "Barbie Girl", die een van de best verkochte singles aller tijden in het VK werd. De Deense Europop-band bracht hun laatste album Megalomania uit in 2011 en ze zijn er niet in geslaagd om de magie die ze ooit hadden met de single opnieuw te creëren. Vorig jaar bracht Aqua echter hun vertolking van Broadway's "I Am What I Am" uit als hun comeback-single.

5 Huis van Pijn

Niemand had gedacht dat rap en rock goed samen zouden gaan in de jaren '90, tenzij je de Beastie Boys was, maar House of Pain was iets anders. Het was het creatieve kanaal van rapper Everlast voordat hij zijn solocarrière begon. Hun "Jump Around"-nummer is een clubklassieker in veel landen, maar helaas is de groep in 1996 uit elkaar gegaan. De jongens hebben de afgelopen decennia een paar reünies gehad, waaronder als supergroep La Coka Nostra in de jaren 2000. Everlast maakt nog steeds muziek en bracht in 2017 zijn zevende album uit, Whitey Ford's House of Pain. Danny Boy en DJ Lethal hebben ook voor andere artiesten geproduceerd.

4 The Verve

Een andere Europese act uit de jaren '90, The Verve's "Bitter Sweet Symphony" domineerde destijds de ether. Het was een perfect met elkaar verweven nummer van begin tot eind, geprezen als een van de nummers die het Britpop-tijdperk definieerde en een Grammy-nominatie voor Best Rock Song behaalde.

Dus, wat is er met hen gebeurd? Welnu, de opkomst van The Verve naar roem is op geen enkele manier een soepele rit geweest, en ze zijn niet één keer, maar drie keer uit elkaar gegaan. Bitter, zonder zoet. Frontman Richard Ashcroft werd een succesvolle soloartiest met drie Britse topalbums. Peter Salisbury speelt drums voor de Britse band The Charlatans ter vervanging van hun vaste Jon Brookes die in 2013 overleed. Nick McCabe doceert muziektechnologie op de Stoke-campus van Staffs University. Simon Jones werkte samen met andere artiesten, waaronder Schotse band boleten.

3 Chumbawamba

Punkrockband Chumbawamba bracht de wereld op zijn kop in de jaren '90, vooral vanwege hun standpunten en sociale commentaren met serieuze onderwerpen als pacifisme, arbeidersstrijd en homorechten. Hun meest succesvolle hit, 'Tubthumping', stond bovenaan de hitlijsten in hun thuisland Groot-Brittannië voordat ze de zesde plaats bereikten in de Amerikaanse Billboard Hot 100. Ze tekenden bij EMI, tot grote ontevredenheid van hun fans, om hun album Tubthumper uit te brengen. Nutsvoorzieningen? Chumbawamba is na 30 jaar samen in de zomer van 2012 voorgoed uit elkaar gegaan.

2 Sir-Mix-A-Lot

Gepassioneerd door hiphop en rap van jongs af aan, bracht rapper Sir Mix-A-Lot zijn debuutalbum Swass uit in 1988. Het kostte hem jaren om platina te krijgen, maar zijn grootste lichaamspositieve hit, 'Baby Got Back', kwam van zijn derde album Mack Daddy uit 1992. Naast het feit dat hij bovenaan de Hot 100-hitlijst stond en dubbel platina werd gecertificeerd, won "Baby Got Back" hem een Grammy Award voor Best Rap Solo Performance.

Het laatste album van de rapper, Daddy's Home, werd uitgebracht in 2003 en is nu meer gericht op zijn acteer- en hostingcarrière. "Ik stond op nummer 1 toen ik me realiseerde dat er geen nullen waren en dat er geen negatieve getallen waren. Dat was de enige manier om naar beneden te gaan", zei hij tijdens een interview. "Ik realiseer me dat het allemaal om de fans draait. Zonder de fans zou ik hier niet zijn. Dat moment veranderde mijn hele perceptie van mijn carrière."

1 Haddaway

Haddaway tekende bij het Duitse label Coconut Records, en zo begon zijn succesverhaal van de ene op de andere dag. Een jaar later verspreidde zijn debuutsingle What Is Love zich snel over Europa en werd een van de populairste singles van 1993. Op de Amerikaanse markt bereikte zijn magnum opus-nummer nummer 11 op de Hot 100-hitlijst. Nu probeert hij zijn comeback te orkestreren, nadat hij verschillende singles heeft uitgebracht voor zijn aanstaande album Day After Day.

Aanbevolen: