Waarom Gloria Estefan Super Bowl afwees met Jennifer Lopez en Shakira

Inhoudsopgave:

Waarom Gloria Estefan Super Bowl afwees met Jennifer Lopez en Shakira
Waarom Gloria Estefan Super Bowl afwees met Jennifer Lopez en Shakira
Anonim

De meeste Hollywood-artiesten dromen ervan om op te treden tijdens de halftime show van de Super Bowl. Maar voor Gloria Estefan is het niet zo belangrijk als haar kerstplannen. Nadat Jennifer Lopez haar frustraties uitte over het co-headlineren van het evenement met Shakira in haar Netflix documentaire Halftime, vertelde Estefan Watch What Happens Live met Andy Cohen, de echte reden dat ze de kans om zich bij de twee popsterren te voegen afsloeg.

Waarom Gloria Estefan de Super Bowl Halftime Show met JLo & Shakira afwees

De Conga-zangeres vertelde Cohen dat ze niet alle voorbereidingen voor de halftimeshow van de Super Bowl wilde doorlopen."Ik wilde in december niet op dieet. Het is kerst!" grapte ze, later verduidelijkend dat ze dacht dat het de bedoeling was om JLo en Shakira's moment te zijn. "Kijk, dit is de bottom line. Je hebt heel weinig tijd, ongeveer 12 minuten of zoiets, om dingen op en van de set te krijgen", legde Estefan uit. "Dus, zou je het met één persoon kunnen doen? Ja, maar ik denk dat ze een Miami en Latin extravaganza wilden geven en ze probeerden het zo veel mogelijk in te pakken."

"OK, en stel je voor wat J. Lo zou hebben gezegd als ik de derde [artiest] was!" ging de zevenvoudig Grammy Award-winnaar verder. "Ik zou letterlijk naar buiten komen, Shake Your Body [en Conga] gedaan en eruit. Het was hun moment." Estefan is niet de eerste muzikant die openlijk spreekt over het afwijzen van het felbegeerde optreden. In februari 2020 zei Jay-Z dat hij was gevraagd om de show te headlinen. Maar hij moest Kanye West en Rihanna meenemen om Run This Town met hem op het podium uit te voeren."Natuurlijk zou ik het hen hebben gevraagd", vertelde de rapper aan The New York Times dat hij Ye en de oprichter van Fenty had uitgenodigd.

"Maar ik zei: 'Nee, je begrijpt me.' Dat is niet hoe je het aanpakt, iemand vertellen dat ze de rustshow gaan doen, afhankelijk van wie ze meebrengen. Ik zei: vergeet het maar. Het was een principieel iets, "vervolgde hij. "Het probleem met de N. F. L. is dat [ze] allemaal denken dat hiphop nog steeds een rage is, terwijl hiphop al 20 jaar de dominante muziekvorm over de hele wereld is." Het is waar dat Super Bowl moeite had om in 2022 een volledige hiphop-halftime-show te doen.

Wat Gloria Estefan vindt van JLo &Shakira's Super Bowl-optreden

"Ja. Kijk, het is hun moment. Ze zijn in een heel ander ding", zei Estefan over het veelgeprezen Super Bowl-optreden van JLo en Shakira. "Ik heb een paar Super Bowls gedaan." De 64-jarige trad eerder op tijdens de rustshow in 1992, 1995 en 1999. Dat is reden genoeg om de uitnodiging om twaalf minuten te delen met twee andere Latina-sterren die de show nog niet eerder hadden gedaan, af te wijzen.

The New York Times' Jon Pareles prees het optreden van JLo en Shakira destijds en noemde het 'een no-nonsense bevestiging van Latijnse trots en culturele diversiteit in een politiek klimaat waar immigranten en Amerikaanse Latino's op grote schaal zijn gedemoniseerd'. De journalist voegde eraan toe dat "het een no-brainer was om twee miljoenen verkopende Latina's te boeken voor een halftime show in Miami, waar de stad voor 70 procent Spaans is. Het was ook een soort wapenstilstand." Hij sloot de recensie af door de show tijdens de rust te omschrijven als "euforie met een doel".

De controverse achter JLo &Shakira's Super Bowl Halftime Show

JLo en Shakira's Super Bowl-optreden was controversieel op en buiten het podium. Toen de rustshow werd uitgezonden, waren netizens er snel bij om ze uit te roepen voor hun sexy outfits en sensuele choreografieën. "Ik denk dat paaldansen nu deel uitmaakt van het voetbal… yikes", schreef een Twitter-commentator destijds. Today publiceerde ook een opiniestuk waarin stond: "Voor sommigen was de show een vrolijke, door Miami doordrenkte explosie van dans en energieke muziek die je uit je stoel haalde.voor anderen leek het veel op softcore-porno."

Onlangs werd in JLo's nieuwe documentaire Halftime gefilmd dat de zangeres klaagde over het delen van de rustshow met Shakira. Ze noemde het 'het slechtste idee ter wereld'. Ze wierp geen schaduw op haar co-headliner. In plaats daarvan hoopte ze dat ze elk meer dan zes minuten zouden krijgen om hun eigen ding te doen. "We hebben zes verdomde minuten", zei Lopez in de film. "We moeten onze zangmomenten hebben. Het wordt geen dans--koning revue. We moeten onze boodschap zingen."

"Dit is het slechtste idee ter wereld om twee mensen de Super Bowl te laten doen", vervolgde de hitmaker van Love Don't Cost a Thing. "Het was het slechtste idee ter wereld." Haar oude manager, Benny Medina, vond het ook "beledigend" om twee Latina's te krijgen voor het optreden. "Normaal gesproken heb je één headliner bij een Super Bowl", zei hij. "Die headliner bouwt een show op, en als ze ervoor kiezen om andere gasten te hebben, is dat hun keuze. Het was een belediging om te zeggen dat je twee Latina's nodig had om het werk te doen dat één artiest historisch gezien heeft gedaan."

Aanbevolen: