Jennifer Lopez en Shakira's Super Bowl Halftime Show was beladen met ongeziene problemen

Inhoudsopgave:

Jennifer Lopez en Shakira's Super Bowl Halftime Show was beladen met ongeziene problemen
Jennifer Lopez en Shakira's Super Bowl Halftime Show was beladen met ongeziene problemen
Anonim

Wereldwijde sensatie Jennifer Lopez en Grammy-winnaar Shakira schreven samen geschiedenis toen ze het eerste Latina-duo waren dat samen de Super Bowl-halftimeshow leidde. Elk jaar trekt de Super Bowl veel meer kijkers dan enig ander sportevenement in de Verenigde Staten, en in sommige gevallen zou je kunnen zeggen dat fans meer opgewonden zijn om de rustshow te zien dan de wedstrijd zelf (hoewel de meest recente voorstelling werd niet zo goed ontvangen).

En terwijl het optreden van Lopez en Shakira veel lof ontving en later zelfs een Emmy won, heeft Lopez' nieuwe Netflix-documentaire Halftime sindsdien onthuld dat de dagen voorafgaand aan de show behoorlijk uitdagend waren voor beide vrouwen, vooral Lopez.

De zangeres/actrice bevond zich zelfs op gespannen voet met de NFL, vooral als het ging om de boodschap die ze die avond wilde overbrengen.

Twee sterren, één fase was lastige innovatie

Er was veel geroezemoes rond Lopez in de dagen die leidden tot de aankondiging van de NFL dat Lopez de headliner zou zijn van de halftime-show van de Super Bowl. Tot ieders verbazing zei de NFL later echter dat ze Lopez en Shakira hadden gekozen om samen de headliner te zijn van het optreden van 2020.

"Pepsi en de NFL werkten samen met Roc Nation om deze twee iconen voor de eerste keer ooit samen te brengen, voor wat een onvergetelijk optreden op 's werelds grootste podium zal zijn", aldus de NFL in een verklaring.

En hoewel J. Lo verklaarde dat "optreden met een mede-Lattina" de show "nog specialer" zou maken, onthulde de zangeres/actrice in haar documentaire dat de vrouwen werden gedwongen om een manier te vinden om uit elkaar te gaan de toegewezen podiumtijd die in het verleden door slechts één headliner werd gebruikt.

Jennifer Lopez zei dat het hebben van twee headliners 'het slechtste idee' was

“Ik weet dat de Super Bowl-mensen willen dat we door de show heen worden geweven. Ik heb nog geen bevestiging gehad over hoeveel minuten ik zal hebben', hoorde Shakira aan de telefoon tegen Lopez zeggen.

“Laat me dat heel snel aanpakken. Ze zeiden 12 minuten. Ik kreeg een soort goede bevestiging dat we een extra minuut of twee zouden kunnen hebben, dus nu zitten we op ongeveer 13, 14 minuten, 'vertelde Lopez haar als reactie. "Ik denk, Shakira, wat we zouden moeten hebben, is dat jij de helft van de tijd zou moeten hebben en ik [de helft]."

De zanger zou ook opmerken dat ze 20 minuten hadden moeten krijgen aangezien er twee headliners zijn (hoewel dat misschien niet zo goed uitpakt voor de spelers zelf en hun spelconditionering).

J. Lo kwam later ook tot de conclusie dat het 'slechtste idee ter wereld' was om twee headliners voor één Super Bowl-halftimeshow binnen te halen. De oude manager van Lopez, Benny Medina, was het ermee eens dat het brengen van twee headliners nogal onnodig was.

"Het was een belediging om te zeggen dat je twee Latina's nodig had om het werk te doen dat één artiest historisch gezien heeft gedaan", zei hij in de documentaire terwijl hij uitlegde dat er in het verleden één headliner zou zijn en die artiest zou kies wie er nog meer binnenkomt. Coldplay werd bijvoorbeeld vergezeld door Beyoncé en Bruno Mars tijdens de rust van de Super Bowl 50.

NFL-functionarissen hadden slechts één dag voor de Super Bowl grote veranderingen nodig

Toen Shakira en Lopez eenmaal wisten hoe ze met hun tijdsdruk moesten omgaan, gingen de repetities door terwijl hun team ook werkte aan het afwerken van het uiterlijk van het stadion tijdens de rustshow. Een van de elementen waar J. Lo op had aangedrongen, waren kooien, waarvan velen dachten dat ze een afspiegeling waren van het harde optreden van de regering-Trump jegens immigrantenkinderen.

Aan het begin was Lopez zichtbaar gefrustreerd nadat NFL-producer Ricky Kirshner haar had laten weten dat het aantal kooien zou moeten worden verminderd.

"Ik probeer je iets met inhoud te geven, niet alleen wij daarbuiten die onze f kont schudden en f buikdansen", argumenteerde ze aan de telefoon. “Ik wil iets echts. Ik wil iets dat een statement maakt, dat zegt dat we hier thuishoren, en dat we iets te bieden hebben.”

Een dag voor de Super Bowl besloten NFL-functionarissen dat de kooien volledig moesten verdwijnen. Ik krijg een telefoontje van Benny, en hij zegt: 'Ze willen de kooien trekken.' Die avond zagen de hogere heren van de NFL het voor het eerst, en ze zeiden: 'Hé, dat kun je niet doen', herinnerde Lopez zich.

Jennifer kreeg haar zin op het laatste moment

Ondanks de protesten van de NFL-bazen, ging de zanger vooruit zoals gepland. “Voor mij gaat dit niet over politiek, dit gaat over mensenrechten. Ik sta voor het grootste kruispunt van mijn leven, om op 's werelds grootste podium te kunnen optreden, maar om de kooien eruit te halen en op te offeren waar ik in geloof, zou zijn alsof ik er nooit zou zijn', legde Lopez uit.

“Er was een deel van mij dat heel zen werd, en ik dacht: 'Benny, het kan me niet schelen wat je moet doen, we veranderen de show niet. De Super Bowl is morgen, en we veranderen niets.'”Uiteindelijk waren er in de show van Lopez en Shakira kooien te zien, waaronder een dochter van Lopez, Emme, die vanaf het podium zong.

Ondertussen moet de NFL nog iets bespreken wat Lopez in haar nieuwe documentaire heeft gezegd. Wat er ook gebeurt, er is echter al geschiedenis geschreven. En niemand kan dat ooit wegnemen van Shakira of J. Lo.

Aanbevolen: