Zweden ontmaskert Trump voor het dreigen met een oorlog over ASAP Rocky's arrestatie

Inhoudsopgave:

Zweden ontmaskert Trump voor het dreigen met een oorlog over ASAP Rocky's arrestatie
Zweden ontmaskert Trump voor het dreigen met een oorlog over ASAP Rocky's arrestatie
Anonim

Blijkbaar heeft Donald Trump er alles aan gedaan om ASAP Rocky in 2019 tijdens zijn presidentschap uit de gevangenis te krijgen, waarbij hij zelfs een oorlog met Zweden riskeerde om de rapper terug op Amerikaanse bodem te krijgen.

In juli 2019 werd Rocky gearresteerd voor zware mishandeling tijdens een bezoek aan Stockholm nadat hij en zijn entourage in het openbaar een woordenwisseling hadden gekregen met een man. Rocky heeft videobeelden geüpload naar zijn Instagram-account waarop de aanval te zien is.

De gearresteerden kregen internationale aandacht, waarbij veel Amerikanen (waaronder enkele spraakmakende artiesten) een boycot van Zweden eisten. Het incident trok ook de aandacht van de toenmalige Amerikaanse president Donald Trump, die naar Twitter ging om de vrijlating van Rocky te eisen. Trump zei dat hij "zeer teleurgesteld" was over het besluit van de toenmalige premier van Zweden, Stefan Lofven, om de rapper niet vrij te laten.

“Geef A$AP Rocky zijn VRIJHEID”, voegde Trump toe in een aparte tweet. We doen zoveel voor Zweden, maar het lijkt niet andersom te werken. Zweden zou zich moeten concentreren op zijn echte misdaadprobleem!”

Trump legde Zweden bijna handelsbeperkingen op

Uiteindelijk werd Rocky veroordeeld voor mishandeling en kreeg hij een voorwaardelijke gevangenisstraf. Aangezien hij al meer dan een maand in de gevangenis had doorgebracht in afwachting van zijn proces, werd vastgesteld dat hij niet meer achter de tralies hoefde door te brengen. Rocky werd ook veroordeeld tot het betalen van een boete van duizend dollar aan het slachtoffer van de mishandeling.

Nu maakt een Zweedse politicus open over de internationale situatie en geeft toe dat Trump bereid was tot het uiterste te gaan om Rocky vrij te laten.

In een gesprek met Dagens Nyheter, een Zweedse krant, beweerde de minister van Justitie, Morgan Johansson, donderdag dat Trump zijn land dreigde met "handelsbeperkingen" als ze Rocky niet vrijlaten. Trump beweerde blijkbaar dat hij werd gesteund door het hoofd van de Europese Unie.

Rocky, die eerder dit jaar een zoon met Rihanna verwelkomde, wordt momenteel onderzocht voor een afzonderlijke aanval die in 2021 in Los Angeles heeft plaatsgevonden.

De rapper werd eerder dit jaar gearresteerd in LAX toen hij terugkeerde van een reis naar Barbados met de toen zwangere Rihanna. Kort daarna werd hij op borgtocht vrijgelaten, maar het onderzoek loopt nog. Rocky heeft verschillende aankomende optredens geannuleerd, omdat het erop lijkt dat hij momenteel niet buiten de VS kan reizen.

Aanbevolen: