De waarheid over de Twitter-oorlog van Jim Carrey met de kleindochter van een dictator

Inhoudsopgave:

De waarheid over de Twitter-oorlog van Jim Carrey met de kleindochter van een dictator
De waarheid over de Twitter-oorlog van Jim Carrey met de kleindochter van een dictator
Anonim

Sommigen noemen Twitter een "hel-site" en anderen noemen het een belangrijk hulpmiddel voor openbare forums en vrije meningsuiting. Hoe dan ook, de website heeft veel sterren in staat gesteld een kant van zichzelf te laten zien die we normaal niet zouden zien, zoals hun vetes.

Natuurlijk, vetes tussen beroemdheden zijn niets nieuws, ze gaan terug tot de gouden eeuw van de cinema, denk aan Bette Davis en Joan Crawford. Maar dankzij Twitter kan het publiek de vetes in re altime zien ontvouwen. En je kunt twee zielen zien waarvan je misschien nooit zou denken dat ze ooit met elkaar zouden omgaan, die een van de meest wrede gevechten hebben. Wist je dat komiek Jim Carrey een Twitter-ruzie kreeg met een van Benito Mussolini's levende afstammelingen? Nou, dat doe je nu.

8 Voor degenen die het niet weten, Mussolini was een Italiaanse dictator

Voor degenen die niet goed thuis zijn in de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog, laten we uitleggen wie Mussolini was. Benito Mussolini was een Italiaanse dictator die eind jaren twintig aan de macht kwam en aan de macht bleef tot 1945. Hij is de schepper van het fascisme, een extreemrechtse autoritaire ideologie. Hij schreef letterlijk het boek over fascisme, geen grap. Nadat Italië de oorlog had verloren, heeft een verzetsbeweging Mussolini opgejaagd en vermoord. Zijn lijk werd in schande ondersteboven opgehangen op een openbaar plein waar mensen konden spotten en spugen. Zijn kinderen werden gespaard. Alessandra Mussolini is de dochter van Benito's vierde zoon. Ze werkte korte tijd als actrice voordat ze de politiek in ging. Niet veel mensen weten dat ze ook het nichtje is van de iconische Hollywood-ster Sophia Loren.

7 Mussolini's kleindochter werkt nog steeds in de politiek

Verscheidene kleinkinderen van Mussolini leven nog steeds in de publieke belangstelling in Italië, vooral Alessandra. Alessandra Mussolini is nu een prominente Italiaanse politicus die verschillende succesvolle campagnes voor burgemeester en andere banen heeft geleid en in het Italiaanse parlement heeft gediend totdat ze haar herverkiezingsbod in 2019 verloor. Datzelfde jaar had ze een venijnig heen en weer met Jim Carrey op Twitter.

6 Jim Carrey heeft enkele controversiële standpunten

Hoewel het controversieel is dat de afstammeling van een dode dictator nog steeds in de politiek werkt, moet worden erkend dat ook Jim Carrey geen onbekende is in controverse. Carrey heeft veel controversiële opmerkingen getweet, vooral als het gaat om politiek en vaccins. Hij vergeleek ooit een wet die werd ondertekend door de gouverneur van Californië, Jerry Brown, die griepprikken voor kinderen vereist met 'fascisme'. Ironisch genoeg kreeg hij een paar jaar later ruzie met de kleindochter van de uitvinder van het fascisme.

5 Hoe begon de vete?

Carrey was fel gekant tegen het presidentschap van Donald J. Trump en vergeleek Trumps politiek regelmatig met fascisme. Dit was een veelgehoorde kritiek op het presidentschap van Trump door zijn oppositie, maar Carrey ging nog een stap verder. Carrey, die ook kunstenaar en schilder is, begon politieke tekeningen en schetsen tegen Trump te maken toen Trump aan de macht kwam. In 2019 plaatste hij een tekening die hij maakte van Benito Mussolini en zijn minnares, Clara Petacci, toen ze werden vermoord en hun lijken op het stadsplein hingen. Hij plaatste de foto met het bijschrift: "Als je je afvraagt waar fascisme toe leidt, vraag het dan aan Benito Mussolini en zijn minnares Claretta."

4 Was het van slechte smaak?

Alessandra Mussolini was niet geamuseerd. "Je bent een bstar", waren haar exacte woorden. De Italiaanse politicus heeft in het verleden haar grootvader verdedigd, ze verdedigde zelfs het feit dat ze zijn naam vrijwillig adopteerde en doorgaf aan zichzelf en haar kinderen. Toen verschillende gebruikers naar Carrey's verdediging sprongen en Mussolini aanvielen, dubbelde ze en op een manier die erg leek op hoe Trump met Twitter omging, viel ze persoonlijk zoveel mogelijk van Carrey's verdedigers aan.

3 Is Alessandra Mussolini een fascist?

Technisch gezien is Alessandra Mussolini geen fascist zoals haar grootvader was. Ze is echter lid van extreemrechts van Italië, net als haar grootvader, ze steunt een groot deel van waar haar grootvader voor stond als leider van Italië, maar ze heeft ook veel progressieve standpunten. Ze is pro-abortus en steunt het homohuwelijk, en beide waren dingen waar haar grootvader hevig tegen was. Maar volgens The Washington Post heeft haar campagne regelmatig de steun gekregen van de Italiaanse fascistische partij.

2 Het was niet het eerste politieke kunstwerk van Jim Carrey

Carrey heeft verschillende andere politieke stukken gedaan. Hij heeft foto's gemaakt van Donald Trump die bloedige bijbels omhoog houdt, foto's van Trump voor brandende kruisen (wat impliceert dat Trump en zijn aanhangers racisten zijn), en veel foto's waarin Trump wordt vergeleken met dictators als Kim Jong-un of Vladimir Poetin. Een belangrijk onderdeel van de kritiek op het presidentschap van Trump was zijn bereidheid om zo hartelijk te zijn met zowel de Noord-Koreaanse als de Russische dictators.

1 Wie heeft de oorlog gewonnen?

Wist iemand ooit in een Twitter-oorlog? Nadat Mussolini Carrey een "bstard" noemde, escaleerde hij het gevecht door haar grootvader te blijven bespotten. "Draai de foto gewoon ondersteboven… Zet die frons op zijn kop!" antwoordde Carrey spottend. Hij ging ook zo ver om te zeggen dat Alessandra Mussolini niet in de politiek zou moeten zitten, omdat ze nog steeds 'het kwaad omarmt'. Uiteindelijk reageerden de twee niet meer op elkaar en een paar maanden nadat het stof was neergedaald, verloor Mussolini haar herverkiezingsbod. Carrey bleef films maken en miljoenen dollars verdienen en blijft een geliefd Amerikaans comedy-icoon, dus misschien is het veilig om te zeggen dat Jim Carrey die wint. Maar het is een kwestie van mening, want Alessandra Mussolini is nog steeds een prominente publieke figuur in de Italiaanse politiek.

Aanbevolen: