President Zelensky zorgt voor opschudding op sociale media na opnames van 'Vogue' terwijl de oorlog in Oekraïne voortduurt

Inhoudsopgave:

President Zelensky zorgt voor opschudding op sociale media na opnames van 'Vogue' terwijl de oorlog in Oekraïne voortduurt
President Zelensky zorgt voor opschudding op sociale media na opnames van 'Vogue' terwijl de oorlog in Oekraïne voortduurt
Anonim

Oekraïense president Volodymyr Zelensky en zijn vrouw Olena Zelenska hebben een oogje gekregen van sommige gebruikers van sociale media nadat ze op de cover van de Amerikaanse Vogue waren verschenen.

President Zelensky en vrouw Olena Zelenska werden gefotografeerd door de prominente fotograaf Annie Leibowitz

Het stel dat in 2003 trouwde nadat ze samen naar school gingen. Ze werden voor het stuk gefotografeerd door de wereldberoemde fotograaf Annie Leibowitz. Het stuk concentreert zich op de first lady van Oekraïne en is getiteld: "Portrait of Bravery: Ukraine's First Lady Olena Zelenska." Het artikel is geschreven door de in Parijs woonachtige journalist Rachel Donadio, die het beschreef als "een van de meest ontroerende en gedenkwaardige opdrachten van [haar] carrière."

In het stuk worden Zelensky en zijn vrouw samen getoond in hun compound in het Mariinsky-paleis, aan de rand van Kiev. Zelenska vertelde Vogue: "Dit zijn de meest verschrikkelijke maanden van mijn leven en het leven van elke Oekraïner."

De moeder van twee voegde eraan toe: “Eerlijk gezegd denk ik niet dat iemand zich bewust is van hoe we het emotioneel hebben gedaan. We kijken uit naar de overwinning. We twijfelen er niet aan dat we zullen zegevieren. En dit is wat ons houdt gaan." Haar man, president Zelensky, zei: "Ik vind het leuk om backstage te zijn - het paste bij mij. Het was best moeilijk voor mij om in de schijnwerpers te komen."

Critici bekritiseren president en presidentsvrouw van Oekraïne voor deelname aan de 'Vogue'-shoot

Nadat de beelden online verschenen, verwierpen rechtse experts het besluit van de Verenigde Staten om $ 40 miljard aan hulp naar Oekraïne te sturen om zijn oorlogsinspanningen tegen Rusland te helpen.

Republikeins congreslid Lauren Boebert tweette een afbeelding van Zelensky en Zelenska samen terwijl ze zei: "Terwijl we Oekraïne $ 60 miljard aan hulp sturen, doet Zelensky fotoshoots voor Vogue Magazine. Deze mensen denken dat we niets anders zijn dan een stel sukkels."

Conservatieve activist Scott Presler twitterde: "Waarom hebben we $ 54 miljard naar Oekraïne gestuurd, zodat Zelensky en zijn vrouw konden poseren voor Vogue? Je bent in oorlog en je hebt tijd voor fotoshoots?"

Texas congreslid Mayra Flores tweette: "Biden: laten we miljarden dollars aan buitenlandse hulp naar Oekraïne blijven sturen, ze hebben het nodig!" Ze voegde eraan toe: “Realiteit: de familie Zelensky vereert ons met een fotoshoot om op de cover van Vogue magazine te staan.”

Aan de andere kant van het debat tweette Verizon-topman Tami Erwin steun voor het stuk.

Erwin zei: "Een uitstekend profiel. Olena Zelenska heeft fantastisch werk geleverd door haar volk te vertegenwoordigen, ervoor te zorgen dat de wereld het verhaal van vrouwen en kinderen in Oekraïne kent - en door een stem te blijven geven aan de velen in nood."

Pro Oekraïense activist Val Voschevska sprak over het stuk en de woorden van de First Lady in een Instagram-bericht en schreef gedeeltelijk: "Ze is wie ze is en ik vind het geweldig. Ze lijkt op ieder van ons na een lange dag op kantoor - het enige verschil is dat het haar taak is om haar land te beschermen tegen oorlog."

Er is geen bewijs dat de 60 miljard dollar die de regering Biden aan Oekraïne heeft gegeven, is gebruikt om de Vogue-shoot te betalen.

Aanbevolen: