Zijn Oprah en Stedman in een (verdeeld) common law-huwelijk?

Inhoudsopgave:

Zijn Oprah en Stedman in een (verdeeld) common law-huwelijk?
Zijn Oprah en Stedman in een (verdeeld) common law-huwelijk?
Anonim

Een van de meest invloedrijke beroemdheden van haar generatie, Oprah Winfrey heeft al eeuwen een carrière. De Amerikaanse tv-presentatrice, actrice en filantroop (en nu podcast-presentator) wordt terecht de 'Koningin van alle media' genoemd en is letterlijk een miljardair.

In feite was Oprah ooit de enige zwarte miljardair ter wereld en ook de rijkste Afro-Amerikaan van de 21e eeuw.

Hoewel de meeste jonge volwassenen van vandaag misschien niet actief tegen haar opkijken, speelde Oprah terecht haar rol bij het inspireren van een hele generatie vrouwen. Een van de meest herkenbare gezichten ter wereld, haar relatie met de Amerikaanse zakenman en auteur Stedman Graham maakt vaak deel uit van tabloidartikelen.

De twee zijn minstens sinds 1986 samen en Stedman vroeg rond 1993 ten huwelijk. Hoewel Oprah niet weigerde, heeft de eigenlijke ceremonie nooit plaatsgevonden, hoewel het paar al die jaren later nog steeds samen is.

Oprah en Stedman Graham delen een "geestelijk partnerschap"

Gezien de aard van haar werk heeft Oprah er nooit voor teruggeschrokken om verschillende aspecten van haar persoonlijke leven te bespreken. Onlangs onthulde de nu 68-jarige dat ze nooit echt met Stedman wilde trouwen. De actrice had haar twijfels binnen enkele dagen na het accepteren van het voorstel van Stedman, ondanks dat ze weinig twijfels had over de relatie zelf.

In januari 2020 onthulde Oprah dat ze denkt dat haar relatie met Graham niet zou zijn gelukt als ze echt met hem was getrouwd.

"In 1993, het moment nadat ik ja had gezegd op zijn voorstel, twijfelde ik. Ik besefte dat ik eigenlijk geen huwelijk wilde. Ik wilde gevraagd worden. Ik wilde weten dat hij vond dat ik het waard was zijn vrouw was, maar ik wilde niet de opofferingen, de compromissen, de dagelijkse toewijding die nodig zijn om een huwelijk te laten werken. Mijn leven met de show was mijn prioriteit, en dat wisten we allebei. Hij en ik zijn het erover eens dat als we in het huwelijksbootje waren gestapt, we niet nog steeds bij elkaar zouden zijn."

Oprah onthulde verder dat ze een spiritueel partnerschap deelt met Graham, die veilig genoeg was om een identiteit te creëren die onafhankelijk was van 'Oprah's man' te zijn. Dus hoewel de twee misschien nooit zullen trouwen, zijn ze bijna vier decennia bij elkaar gebleven en lijken ze volledig toegewijd aan elkaar.

Leven Oprah en Stedman Graham samen?

Oprah Winfrey's belangrijkste landgoed bevindt zich in Montecito, Californië, hoewel ze ook huizen heeft in Illinois, Florida, Hawaii, Colorado en Washington. Het luxe huis van 42 hectare in Montecito werd in 2001 door Oprah gekocht voor maar liefst $ 50 miljoen. Dit is waar de voormalige gastheer het grootste deel van haar tijd doorbrengt, vaak alleen. Ze beweerde in 2014 dat ze zichzelf oplaadt door alleen te blijven met haar gedachten:

"[Mijn beste vriend] Gayle [King] zal je vertellen, Stedman zal je vertellen dat ik heel blij ben om met mezelf en mijn gedachten te zijn. Gayle zal zeggen: "Wat ben je aan het doen? Ben je alleen met je gedachten? Ik word echt opgeladen van alleen zijn. Ik breng veel tijd door - ik bedoel, Stedman is veel onderweg, dus ik breng veel tijd met mezelf door en de honden en ik geniet daar echt van, want ik heb nooit het gevoel: 'Oh jee, ik heb niemand om iets mee te doen' en ik breng meer tijd alleen door dan iemand zich ooit zou kunnen voorstellen."

Kortom, terwijl Winfrey de tijd koestert die ze met Stedman Graham en haar vrienden doorbrengt, woont ze nog steeds alleen, hoewel ze ooit overwoog om kinderen te krijgen met Stedman en een huis kocht dat bij een gezin zou passen. Maar de mogul, die wel één keer zwanger was op de verbluffend jonge leeftijd van 14, heeft nooit meer kinderen gekregen.

Tijdens hetzelfde interview beweerde Winfrey dat ze altijd gefocust was op haar werk, wat een deel van de reden was waarom ze uiteindelijk niet trouwde. Ze beweerde dat haar show elke week 17 uur werk vergde, dat ze naar huis zou terugkeren naar haar honden en haar partner. Graham liet Oprah zijn wie ze was. Tegelijkertijd was ze op haar hoede voor veranderende verwachtingen:

"Hij eist nooit iets van me zoals: 'Waar is mijn ontbijt? Waar is mijn avondeten?' Nooit iets van dat alles, waarvan ik dacht dat het zou zijn veranderd als we getrouwd waren. Geen twijfel mogelijk - we zouden niet getrouwd blijven vanwege wat dat voor hem zou hebben betekend, en ik zou er mijn eigen ideeën over hebben gehad."

Zijn Oprah en Stedman wettelijk getrouwd in Californië?

Het huwelijk volgens het gewoonterecht wordt niet erkend volgens de Californische wet, wat betekent dat er een daadwerkelijke ceremonie moet plaatsvinden voordat de rechtbanken het paar als getrouwd beschouwen. Bovendien lijkt de relatie van Oprah en Stedman niet eens onder de paraplu van common law-huwelijken te vallen.

Het huwelijk volgens het gewoonterecht is alleen geldig als een paar lange tijd heeft samengewoond en zich voor het publiek lange tijd als getrouwd heeft gehouden. In het geval van Oprah en Stedman is aan geen van beide voorwaarden voldaan.

Winfrey brengt het grootste deel van haar tijd alleen door in haar huis in Montecito. Hier laadt ze mentaal op en hoewel ze al vele jaren een relatie met Stedman heeft, heeft het paar zich nooit in de publieke belangstelling "als getrouwd" gehouden.

Gelukkig voor Oprah lijken ze ook niet wettelijk aan elkaar gebonden; dat betekent dat de miljardair haar rijkdom kan blijven uitgeven zoals ze wil, en haar geld zal veilig zijn als ze ooit de relatie met haar partner verbreekt.

Aanbevolen: