Fans zijn verdeeld nadat Lola Bunny een nieuwe look krijgt voor 'Space Jam: A New Legacy

Fans zijn verdeeld nadat Lola Bunny een nieuwe look krijgt voor 'Space Jam: A New Legacy
Fans zijn verdeeld nadat Lola Bunny een nieuwe look krijgt voor 'Space Jam: A New Legacy
Anonim

Het personage Lola Bunny in het aankomende Warner Bros live-action-animatie-crossover vervolg Space Jam: A New Legacy, heeft zojuist een compleet nieuwe look gekregen.

In een exclusief interview met Entertainment Weekly legde regisseur Malcolm D. Lee uit dat hij zich realiseerde dat Lola 'erg geseksualiseerd' was in Space Jam uit 1996. Ze had een meer rond figuur en droeg altijd een korte broek met een sportieve crop top.

Nu heeft ze meer een kort, gelijkmatig geproportioneerd figuur en draagt ze een wijde trui met atletische shorts, die meer lijkt op wat vrouwelijke basketbalspelers eigenlijk dragen. Lee's belangrijkste doel was om een meer geschikte versie van het konijntje te maken in het nieuwe vervolg.

"Lola was niet politiek correct … dit is een kinderfilm, waarom heeft ze een crop-top? Het voelde gewoon onnodig, maar tegelijkertijd is er een lange geschiedenis van dat in tekenfilms, "zei Lee. "Dit is 2021. Het is belangrijk om de authenticiteit van sterke, capabele vrouwelijke personages te weerspiegelen."

“Dus we hebben veel dingen herwerkt, niet alleen haar uiterlijk, zoals ervoor zorgen dat ze een geschikte lengte op haar korte broek had en vrouwelijk was zonder geobjectiveerd te worden, maar gaf haar een echte stem,” voegde hij eraan toe. "Voor ons was het, laten we haar atletische bekwaamheid, haar leiderschapskwaliteiten op de proef stellen en haar een net zo vol karakter maken als de anderen."

Lee's herontwerp wordt algemeen beschouwd als een stap in de goede richting, in de ogen van ouders en de meeste fans, vooral vrouwen. Sommige mensen op Twitter waren het echter niet eens met de beslissing. Veel fans van de originele Space Jam-film waren van streek door het nieuwe karakterontwerp.

GERELATEERD: HBO Max deelt een niet-uitgebrachte clip van LeBron James in 'Space Jam 2' en het internet verliest het

YouTuber Jenny Nicholson vergeleek de reacties op Lola's nieuwe look met de release van het ontwerp voor Sonic the Hedgehog.

"Zal Space Jam 2 de Sonic Movie-aanpak overnemen en buigen voor de druk van de fans, waardoor de productie een jaar wordt uitgesteld en animators worden gedwongen om te kraken om het ontwerp van Lola Bunny veel geiler te maken?" vroeg ze Twitter.

Andere Twitter-gebruikers zeiden verder dat ze hopen dat haar uiterlijk niet het enige is dat verandert, omdat de manier waarop Lola in de film werd behandeld buitengewoon problematisch was. Filmcriticus Scott Mendelson twitterde dat Lola door de filmmakers en andere personages werd gezien als een "geseksualiseerde liefdesbelang en een jonkvrouw" en drong er bij hen op aan die fout niet te herhalen.

Een andere gebruiker riep de critici op om Lola's nieuwe look als inherent "minder sexy" te beschouwen. Ze zei verder dat ze het zat is dat het publiek het lichaam van een vrouw associeert met de kracht die ze bezit.

Het vervolg Space Jam: A New Legacy gaat in première op 16 juli, in de bioscoop en op HBO Max.

Aanbevolen: