Dit zijn de grootste zomerblockbusters van het afgelopen decennium

Inhoudsopgave:

Dit zijn de grootste zomerblockbusters van het afgelopen decennium
Dit zijn de grootste zomerblockbusters van het afgelopen decennium
Anonim

Voor filmliefhebbers betekent de zomer één ding: blockbusterseizoen. Terwijl ouders manieren zoeken om hun kinderen te vermaken voordat de school begint en tieners manieren zoeken om lange zomeravonden te vullen, schieten de bioscopen als een trein. Omdat ze de menigte kennen die tijdens dit luie seizoen kan worden getrokken, zullen filmdistributeurs enkele van hun langverwachte films uitbrengen.

Dit leidt tot een jaarlijkse competitie om te zien welke van deze mammoetfilms de baas zal zijn in de kassa. De presentatoren van de populaire filmpodcast, The Film Cast (voorheen Slash Film Cast) doen zelfs een officiële Summer Movie-weddenschap op de meest winstgevende film van het seizoen. De veiligste gok is meestal een film die afkomstig is van bestaande merkfranchises voor Intellectual Property (IP) zoals The Marvel Cinematic Universe of Star Wars. Familiefilms zijn een andere veilige gok.

Deze lijst rangschikt de grootste zomerkaskrakers op basis van "totale bruto" kassa-inkomsten op de binnenlandse markt, voornamelijk voor films die in mei tot en met augustus zijn uitgebracht, zoals gerapporteerd door Box Office Mojo. Blijf scrollen om de grootste zomerkaskrakers van de afgelopen tien jaar te zien.

10 2012 - De Wrekers

De zomerkassa van 2012 werd gedomineerd door de langverwachte Avengers - de eerste van de franchise. De W alt Disney-kaskraker bracht op de binnenlandse markt bijna $ 6,4 miljoen op, en verpletterde daarmee de andere grote superheldenreleases van de zomer - The Dark Knight Rises en The Amazing Spider-Man verdienden respectievelijk $ 4,1 miljoen en $ 2 miljoen.

9 2013 - Iron Man 3

Na het succes van The Avengers het jaar ervoor stond Iron Man 3 bovenaan de zomerkassa van 2013. De film van Robert Downey Jr. kwam niet in de buurt van het financiële succes van The Avengers, maar het meer dan respectabele kantoor van $ 4 miljoen maakte het de meest lucratieve film van de zomer. De laatste film Iron Man-trilogie versloeg Despicable Me 2 ($3 miljoen) en Man of Steel ($2 miljoen).

8 2014 - Guardians of the Galaxy

De Disney Sci-Fi-film was een leuke familiefilm die bestemd was voor kassucces. Guardians of the Galaxy verdiende ongeveer $ 3,1 miljoen en bekroonde films zoals Transformers: Age of Extinction ($ 2,43 miljoen) en Maleficent ($ 2,41). Ondanks het succes, verpletterde de film niet in dezelfde mate aan de kassa als The Avengers of zelfs Iron Man 3 deed.

7 2015 - Jurassic World

De eerste Jurassic Park-film in 14 jaar, Jurassic World domineerde de zomer van 2015, met een brutowinst van $ 6,2 miljoen aan de kassa. De terugkeer van een geliefde franchise, Jurassic World, versloeg zelfs de tweede Avengers-film, Avengers: Age of Ultron, die ongeveer $ 4 miljoen opbracht. Het stond ook bovenaan de nieuwste Disney Pixar-film, Inside Out, die ongeveer $ 3,4 miljoen opleverde. Het succes van de film maakte het de tweede opeenvolgende door Chris Pratt geleide zomerkaskraker.

6 2016 - Dory vinden

Dertien jaar na de release kreeg Finding Nemo eindelijk een vervolg op 17 juni 2016. Fans en castleden, zoals Ellen Degeneres, roepen al jaren op tot een vervolg. Toen het eindelijk arriveerde, zwommen nostalgie en anticipatie Finding Dory naar de top van de kassa. De film verdiende ongeveer $ 4,3 miljoen, net boven Captain America: Civil War ($ 4 miljoen) en The Secret Life of Pets ($ 3,4 miljoen).

5 2017 - Wonder Woman

Wonder Woman, met in de hoofdrol de Israëlische actrice Gal Gadot, beloofde een actievolle showcase te worden van sterke vrouwen en een feministische ondermijning van oude filmconventies. Deze marketing lijkt te hebben gewerkt toen de film bovenaan de zomerkassa stond en $ 4,5 miljoen verdiende. Wonder Woman versloeg dapper de andere heldenfilms van de zomer, Guardians of the Galaxy Vol. 2 ($3,8 miljoen) en Spider-Man: Homecoming ($3,2 miljoen).

4 2018 - Incredibles 2

Nog een langverwacht vervolg, Incredibles 2 kwam 14 jaar na zijn voorganger uit en bracht een indrukwekkende $ 6,5 op aan de kassa. De animatiefilm versloeg ongetwijfeld Jurassic World: Fallen Kingdom, dat $ 4,7 verdiende. Er was echter enige controverse als het ging om Avengers: Infinity War. Gebaseerd op "totaal bruto" in de box office, stond Avengers: Infinity War technisch bovenaan de zomerbox office van 2018 met $ 6,8. Box Office Mojo plaatste de film echter op de derde plaats vanwege een lager "bruto" dan Incredibles 2 en Jurassic World: Fallen Kingdom.

3 2019 - De Leeuwenkoning

De nieuwste live action-remake van een geliefde Disney-klassieker, The Lion King, werd druk bezocht en bracht een indrukwekkende 5,6 miljoen dollar op aan de kassa. De film boordevol nostalgie versloeg andere series, waaronder Toy Story 4, dat $ 4 miljoen opleverde, en Spider-Man: Far from Home, dat $ 3,5 miljoen opleverde.

2 2020 - Tenet

In de zomer van 2020 sloot COVID-19 de bioscopen en dwong filmdistributeurs de releasedatums te verschuiven. Tenet, dat oorspronkelijk op 17 juli zou verschijnen, viel op 3 september en verdiende $ 58.5K aan de kassa. Normaal gesproken zou dit optreden Tenet tot een flop hebben gemaakt. Maar in 2020 brachten de zachtmoedige inkomsten het naar de top van de kassa, boven The New Mutants, die $ 23,8K verdiende.

1 2021 - Zwarte weduwe

Tegen de zomer van 2021 begonnen mensen langzaam terug te filteren in de theaters. Hoewel het blockbuster-seizoen nog niet was teruggekeerd, waren zomerfilms in ieder geval weer levensvatbaar. Black Widow werd uitgebracht op 9 juli 2021 en trok voor het eerst sinds de pandemie veel mensen naar de bioscoop, met een opbrengst van $ 1,6 miljoen aan de kassa. De MCU-film versloeg F9: The Fast Saga en A Quiet Place Two, die beide iets meer dan $ 1 miljoen opbrachten.

Aanbevolen: