Dit zijn de grootste film-rip-offs van de afgelopen 10 jaar

Inhoudsopgave:

Dit zijn de grootste film-rip-offs van de afgelopen 10 jaar
Dit zijn de grootste film-rip-offs van de afgelopen 10 jaar
Anonim

Er zijn meer dan een half miljoen films gemaakt sinds camera's in de jaren 1870 voor het eerst zwart-witvideo's konden opnemen. Met zoveel films die in de loop der jaren zijn gemaakt, zullen sommige zichzelf zeker herhalen. Hollywood is berucht om het maken van remakes van andere films, maar er is een verschil tussen het maken van een nieuwere versie van een film en het er gewoon afzetten.

Meestal veranderen filmmakers wanneer ze een andere film rippen de karakters, maar de plot is bijna precies hetzelfde. Het lijkt erop dat veel van deze afkomstig zijn van een bedrijf genaamd The Asylum, maar er zijn een paar andere bedrijven die dat ook hebben. Laten we eens kijken naar alle rip-off-films die in het afgelopen decennium zijn gemaakt.

10 'Gebonden' (2015)

Bound is een film die misschien wel beter is dan de film die hij heeft opgelicht. “Bound was een rip-off van Fifty Shades Of Grey met een paar kleine veranderingen. Hier is de dame genaamd Michelle de rijke, niet de man met wie ze intiem wordt. Andere thema's, waaronder de BDSM en dominante mannen, lijken nogal op elkaar , aldus ScreenRant. Vijftig tinten grijs werd veel bekritiseerd omdat het eigenlijk gewoon een theatrale versie van een volwassen film was en niet echt een plot had. Bound lijkt een beetje meer een plot te hebben.

9 'Atlantic Rim' (2013)

Hoewel het lijkt op een spin-off van Pacific Rim, is Atlantic Rim er eigenlijk een rip-off van, maar het is niet de slechtste imitatie ervan. “Net als in de Pacific Rim worden gigantische robots gemaakt om te helpen vechten tegen monsters die uit de oceaan komen. In beide films worden de gigantische robots bestuurd door bekwame mensen”, aldus ScreenRant. Atlantic Rim heeft meer actie dan speciale effecten en op de een of andere manier ziet het er op die manier beter uit.

8 'Abraham Lincoln Vs. Zombies' (2012)

Dit is een complete rip-off van Abraham Lincoln: Vampire Hunter - het vervangt gewoon vampiers door zombies. Mensen houden van zombiefilms, dus dit werkt eigenlijk beter dan de originele film. Volgens ScreenRant: Beide films spelen zich af tijdens de Amerikaanse burgeroorlog en stellen president Abraham Lincoln opnieuw voor als een jager van bovennatuurlijke wezens. Hoewel beide films bekritiseerd zijn vanwege het plot, is de rip-off geprezen vanwege het acteerwerk van Bill Oberst Jr. als Lincoln en heeft het een betere benadering van toon gezien het schandalige plot dan de Blockbuster.

7 'Rise Of The Zombies' (2012)

Rise Of The Zombies kwam vlak voor World War Z uit, ook al hebben ze de plot ervan opgelicht. "Het complot draait om een groep overlevenden die naar het eiland Alcatraz vluchten nadat een dodelijk watergedragen virus heeft geleid tot een zombie-uitbraak in San Francisco", aldus ScreenRant. Beide films gaan over een virus dat mensen in zombies verandert en hoewel World War Z populairder is, kreeg Rise Of The Zombies toch goede recensies.

6 'Het laatste level: ontsnappen aan Rancala' (2019)

The Final Level: Escaping Rancala is eigenlijk een remake van Jumanji: The Next Level, maar werd in hetzelfde jaar uitgebracht. “The Final Level: Escaping Rancala draait om een arcade-manager die de schokkende ontdekking doet dat haar broer in een van de games werd gezogen. Om hem te vinden, besluiten zij en haar twee vrienden ook in het spel te stappen”, aldus ScreenRant. Het enige verschil is dat de personages gewillig in het spel gingen in plaats van erin te worden gezogen. Hoewel Jumanji: The Next Level een succes was, was het publiek ook dol op de mockbuster-versie ervan.

5 'Titanic 2' (2010)

Iemand probeerde een vervolg op Titanic te maken, maar het was absoluut niet James Cameron. Het is vrijwel hetzelfde plot als het origineel zonder de romantiek en speelt zich af in moderne tijden. "De geschiedenis dreigt zich te herhalen wanneer een nieuw luxeschip vertrekt om de 100ste verjaardag van de gedoemde reis van het origineel te herdenken", aldus Rotten Tomatoes. De film kreeg vreselijke recensies, maar totdat James Cameron een echt vervolg maakt (als hij dat ooit doet), is dit de beste die we hebben.

4 'The Green Inferno' (2013)

The Green Inferno is gebaseerd op de film Cannibal Holocaust uit 1980 en is er zo ongeveer een rip-off van. De plot is een beetje anders, maar het gaat nog steeds over een stam van kannibalen en beide films zijn echt verontrustend. Volgens IMDb: "Een groep studentenactivisten reist naar de Amazone om het regenwoud te redden en ontdekt al snel dat ze niet alleen zijn en dat geen enkele goede daad ongestraft blijft."

3 'Sharknado' (2013)

Sharknado is een van die films waar het zo slecht is dat het goed is. In tegenstelling tot de rip-off-film Jaws, werd het op tv uitgebracht op het Syfy-kanaal. "Wanneer een buitenissige orkaan Los Angeles overspoelt, regeert de dodelijkste moordenaar van de natuur over zee, land en lucht terwijl duizenden haaien de doordrenkte bevolking terroriseren", aldus IMDb. Het is eigenlijk gewoon een film over haaien die rondvliegen in de lucht, maar het was erg populair toen het voor het eerst uitkwam.

2 'The Good Dinosaur' (2015)

The Good Dinosaur gaat over een jonge holbewoner en een dinosaurus die vrienden worden, maar het thema lijkt te zijn opgelicht uit de DreamWorks-film The Croods. "The Croods arriveerden in 2013, ruim twee jaar voor The Good Dinosaur, maar het weerhield Disney/Pixar er niet van om een eigen holbewonerfilm te maken na het lucratieve succes van de film van hun concurrent", aldus Coming Soon. Hoewel het een lief verhaal is, is het een van de minst succesvolle Pixar-films en The Croods komt uit vlak voordat dit de reden zou kunnen zijn.

1 'The Hunger Games' (2012)

Dit is misschien wel de meest verrassende op onze lijst. Ook al is het gebaseerd op een boekenreeks, het lijkt erop dat dit soort films al eerder zijn gemaakt. “Niet om de bubbel van hardcore fans van de Hunger Games-trilogie te laten barsten, maar dit verhaal was al verteld. De Japanse film Battle Royale speelt zich af in een dystopische toekomst waarin de overheid een groep tieners van dezelfde middelbare school dwingt om tegen elkaar te strijden tot er een winnaar is, om ze te controleren en een revolutie te voorkomen”, aldus Taste of bioscoop. Zelfs als het een rip-off is van een andere film, is het nog steeds een van de meest populaire filmseries aller tijden.

Aanbevolen: