Wat 'Joe Vs. Carole' krijgt het mis over de 'Tiger King'-personages

Inhoudsopgave:

Wat 'Joe Vs. Carole' krijgt het mis over de 'Tiger King'-personages
Wat 'Joe Vs. Carole' krijgt het mis over de 'Tiger King'-personages
Anonim

Tiger King is de documentaireserie die de wereld stormenderhand veroverde aan het begin van de pandemie. Het eerste seizoen was een enorm succes, met een publiek van meer dan drie miljoen. Het tweede seizoen was echter teleurstellend voor veel fans. Dit weerhield het verhaal er niet van om door te gaan met vertellen. Het resulteerde in verschillende spin-offs, waaronder een podcast, waarop deze nieuwe show is gebaseerd.

De podcast is nog steeds aan de gang en Joe Exotic zit momenteel een gevangenisstraf van 20 jaar uit terwijl Carole actie heeft ondernomen om Netflix aan te klagen (en ook verscheen op Dancing With The Stars). Maar wat deed de fictieve show Joe Vs. Carole, met in de hoofdrol Kate Mckinnon en John Cameron Mitchell, vergis je je in deze personages?

8 Het nichtje van Joe Exotic, Chelsei Putman, werkte pas later samen met Carole Baskin

Chelsei Putman, de dochter van Joe's zus had problemen met haar oom, zoals te zien is in de serie. Tegen november 2021 sprak Chelsei met Carole en werkte ze samen. In de show droeg Tiger King Joe Schreibvogel op frauduleuze wijze eigendom over aan zijn moeder om te voorkomen dat hij schuldeisers moest betalen. Carole Baskin gebruikte deze informatie om Joe's dierentuin in juni 2021 in te nemen. Chelsei schreef geen brief aan de Oklahoma City Judge voor Carole om deze informatie te valideren. In een interview met de Daily Mail geeft Chelsea echter toe de FBI te hebben geholpen Joe op te sporen toen hij in Florida op de vlucht was.

7 De show 'Joe Vs Carole' liet de muziekcarrière van Joe Exotic achterwege

Als je van het muzikale aspect van de albumverkoop van Tiger King en Joe hield, ben je misschien teleurgesteld. In Tiger King schepte Joe op over hoe hij twee keer op de cover van Hollywood Magazine heeft gestaan, en bracht hij knallers als "I Saw A Tiger" uit. Er was geen sprake van dat Joe een muzikant was in Joe vs. Carole, hoewel het produceren van 28 nummers een onderdeel was van Joe's karakter.

6 Had het personage van John Finlay, gespeeld door Sam Keeley, genoeg tanden?

In Tiger King is het je misschien opgevallen dat Joe's echtgenoot John heel weinig tanden heeft. Dit is genetisch, ondanks de geruchten over drugs. In Joe vs. Carole heeft acteur Sam Keeley de meeste van zijn tanden. Sommige fans wezen erop dat dit een karakterfout was, maar het is eigenlijk nauwkeuriger. Tegen de tijd dat John bij Joe was en de documentaire werd gemaakt, had hij valse tanden, maar de Netflix-producenten dachten dat het beter was om ze eruit te halen.

5 De tijgers waren nauwelijks tijgers

De CGI was zo slecht dat de tijgers er erg digitaal uitzagen. De tijgers komen vaak voor in Joe vs. Carole, alleen zijn ze niet helemaal geloofwaardig. De kwaliteit van de neptijgers herinnert de kijker eraan dat ze naar een fictieve versie van de gebeurtenissen kijken.

4 Is Kate McKinnon serieus genoeg voor de rol van Carole Baskin?

Sommige fans klaagden dat Joe vs. Carole, hoewel vermeld als een drama op Peacock, te satirisch was. Kate McKinnon, die beroemd werd door haar hoofdrol in Saturday Night Live, bracht een eigenzinnige energie in het spelen van Carole die een beetje jeugdiger was dan de Carole Baskin die we in de documentaire zagen

3 Joe Exotic ontmoette zijn eerste man, Brian Rhyne, niet door met een tijger een bar binnen te lopen

Joe versus Carole
Joe versus Carole

De twee werkten begin jaren 80 samen in dezelfde LGBTQ+-bar in Texas. Volgens de NY Intelligencer zou Joe echter soms een tijger in bars hebben gebracht.

Brian stierf op tragische wijze aan hiv, waardoor een enorm gat in Joe's leven achterbleef, en het verhaal dat in Joe vs. Carole wordt verteld, blijft binnen de grenzen van de waarheid wanneer de relatie van het paar wordt gepresenteerd naast de oorsprong ervan.

2 'Joe Vs. Carole' bagatelliseerde de rollen van Allen Glover en Jeff Lowe in de geplande hit tegen Carole Baskin

In de show Joe vs. Carole leek het idee om Carole te vermoorden uit Joe's hoofd te komen. In de originele serie beweerde Allen dat hij in staat was tot moord en veel fans waren van mening dat Jeff Lowe, die Tiger King Zoo naar Mexico verhuisde, Joe oplichtte en een grotere rol speelde bij het plannen van de hit op Carole dan de showleider. Als je op zoek bent naar een diepere duik in een van de personages naast de hoofdrollen, zul je dat in deze serie niet vinden. Joe's hoofdkeeper, Erik Cowie, die vorig jaar stierf, kreeg niet eens een rol.

1 Waren de producenten correct om aan te nemen dat iemand nog om deze mensen geeft?

Critici hebben gezegd dat dit een aangespoeld verhaal is. Maar waren we niet allemaal beschaamd om toe te geven dat we naar Tiger King keken of erin stapten toen het een sensatie werd? De uitzending van deze serie is indrukwekkend nadat Amazon besloot niet door te gaan met een drama over de Tiger King-vete met Nicolas Cage in de hoofdrol. Het lijkt erop dat de saga weigert te sterven. Zijn we er nog steeds voor?

Aanbevolen: