Deze 8 films slagen voor de Bechdel-test en vieren vrouwen

Inhoudsopgave:

Deze 8 films slagen voor de Bechdel-test en vieren vrouwen
Deze 8 films slagen voor de Bechdel-test en vieren vrouwen
Anonim

De Bechdel-test is een manier om de representatie van vrouwen in film te evalueren. Om voor de Test te slagen, moet de film minstens twee vrouwen bevatten, die namen in de film hebben, en die een gesprek met elkaar hebben over iets anders dan een man. Veel Hollywood-films slagen er jammerlijk niet voor deze test en portretteren vrouwen op een seksistische en oneerlijke manier. Dit geldt echter niet voor alle films.

Veel vrouwen in Hollywood ervaren seksisme. Veel vrouwen ervaren over het algemeen seksisme. Het is dus belangrijk dat er een seksismevrije representatie van vrouwen in films is. Vrouwen hebben films nodig waardoor ze zich gevierd voelen. Blijf scrollen om erachter te komen welke films vrouwen vieren en slagen voor de Bechdel-test.

8 Booksmart - 2019

Als twee afstuderende middelbare scholieren ontdekken dat ze misschien het plezier van hun tienerjaren hebben gemist, beloven ze dat ze het goed zullen maken voordat ze naar de universiteit gaan. Het is geen verrassing dat deze film de Bechdel-test met vlag en wimpel doorstaat. Het chaotische avontuur dat daaruit voortvloeit, is iets waar hun boekwijsheden hen niet op konden voorbereiden. Deze film is een viering van vriendschap tussen vrouwen en laat zien hoe er niet één manier is om het leven te ervaren.

7 Stalen Magnolia's - 1989

Deze film bevat een onaantastbare cast van geweldige vrouwen. Het lijdt geen twijfel dat deze film een viering is van vrouwelijkheid en vrouwen in Hollywood. Deze film bevat Dolly Parton, Julia Roberts, Sally Field, Shirley MacLain, Daryl Hannah en Olympia Dukakis. Het verhaal gaat over de actrices als een groep zuidelijke vrouwen die elk hoogtepunt en elk dieptepunt van het leven samen beleven. Het is geen wonder dat het de Bechdel-test doorstaat en een blijvende impact heeft gehad op de geschiedenis van vrouwen in de film.

6 Bruidsmeisjes - 2011

Deze hilarische film moet je gezien hebben en viert hoe uniek de levenservaring van een vrouw kan zijn. Het slaagt voor de Bechdel-test omdat alle hoofdrollen vrouwen zijn en ze praten over alles behalve mannen. Deze film vertelt het verhaal van een klassieke bruidsmeisjesvete tussen het bruidsmeisje en een ander bruidsmeisje die het beste willen doen voor de bruid. Deze film zit vol met lachen en enkele ongemakkelijke momenten.

5 Als een baas - 2020

Twee beste vrienden bezitten en runnen hun eigen cosmeticabedrijf, maar de financiële kant van het bedrijf wordt krap. Wanneer ze een uitkoopaanbieding krijgen, komen er veel dingen naar voren die hun vriendschap op de proef zullen stellen. Met Tiffany Haddish en Rose Byrne in de hoofdrollen worden de ups en downs van vrouwelijke vriendschap zo goed weergegeven in deze film. Het lijdt geen twijfel dat deze film de Bechdel-test doorstaat en overal zakenvrouwen viert.

4 Een eigen competitie - 1992

Iedereen weet dat deze film een klassieke girlpowerfilm is. Het doorstaat de Bechdel-test met vlag en wimpel en bevat acterende krachtpatsers als Geena Davis en Madonna. Als u deze film nog niet hebt gezien, beschouw dit dan als uw indicatie om dit onmiddellijk te doen. Deze film vertelt het verhaal van een volledig vrouwenhonkb alteam toen pro-honkbal tijdens de Tweede Wereldoorlog vrouwen in plaats van mannen opstelde. Deze film benadrukt dat vrouwen dezelfde dingen kunnen doen als mannen, en het is een viering van niet alleen vrouwen, maar ook gendergelijkheid in zijn geheel.

3 Het afscheid - 2019

Deze film is uniek in zijn viering van vrouwelijkheid en slaagt natuurlijk voor de Bechdel-test. Met in de hoofdrol Awkwafina, was er geen twijfel dat deze film zou aanslaan. Awkwafina speelt de rol van Billi, die haar familie vergezelt op een bezoek aan China om afscheid te nemen van de matriarch van de familie. Deze matriarch is echter de enige die niet weet dat ze nog maar enkele weken te leven heeft. Dit verhaal bevat prachtige momenten die de ups en downs van het vrouw-zijn en het stichten van een gezin benadrukken.

2 Verborgen figuren - 2016

Deze film kan op geen enkele manier van deze lijst worden weggelaten. De hele cast is met sterren bezaaid, maar de hoofdrolspelers Taraji P. Henson, Janelle Monáe en Octavia Spencer maken van deze film een meesterwerk. Het lijdt geen twijfel dat Hidden Figures de Bechdel-test met vlag en wimpel doorstaat. Deze film vertelt het verhaal van hoe de zwarte vrouwen die bij NASA werkten een integraal onderdeel waren van het Mercury Project. Het laat echt zien hoe de wereld niet hetzelfde zou zijn zonder deze invloedrijke vrouwen, en het is een kroonjuweel in termen van vrouwelijke representatie en viering in film.

1 Buig het als een Beckham - 2002

Er is geen betere manier om een sportfilm te maken dan tijdens het vieren van vrouwen. Deze film doorstaat de Bechdel-test zonder enige twijfel. Met het verhaal van de vriendschap tussen twee meisjes en hun doorzettingsvermogen als voetbalatleten, is deze film een genot om naar te kijken. Deze film geeft goed weer hoe vrouwen, vooral jonge meisjes, niet alles hoeven te doen voor de mannelijke blik. Ze mogen hun eigen verlangens hebben, gescheiden van degene op wie ze verpletteren.

Aanbevolen: