Hoe Zoey Deutch succes vond als filmster

Inhoudsopgave:

Hoe Zoey Deutch succes vond als filmster
Hoe Zoey Deutch succes vond als filmster
Anonim

Zoey Deutch is al langer actief in de filmindustrie dan fans zich misschien realiseren. Ze is de dochter van regisseur Howard Deutch en actrice-regisseur Lea Thompson. Fans zullen Lea Thompson herkennen als Lorraine Baines-McFly in Back to the Future en als de moederlijke Kathryn Kennish in de televisieshow Switched at Birth. Zoey Duetch mocht in 2013 twee afleveringen samen met haar moeder in Switched at Birth spelen. Ze speelde Elisa Sawyer.

Deutch heeft behoorlijk naam gemaakt buiten de successen van haar ouders. Ze begon op jonge leeftijd met acteren met enkele gastrollen, waaronder een 7-aflevering van The Suite Life on Deck. Door de jaren heen is Deutch getransformeerd tot een gerespecteerde actrice. Dit is hoe Zoey Deutch haar droom om een filmster te worden waar maakte.

8 Zoey Deutch's eerste hoofdrol in Vampire Academy

Hoewel ze eerder een terugkerende rol had in de show Ringer en een rol in de film Beautiful Creatures, had Zoey Deutch pas in 2014 een hoofdrol in een film Vampire Academy. Het verhaal volgt vampiers en hun beschermers terwijl ze een groot kwaad bestrijden. Deutch speelde Rose Hathaway, de hoofdrolspeler van de film en beschermer van vampierkoningen.

Vampire Academy is gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks voor jonge volwassenen. De film was bedoeld om vervolgfilms te hebben, maar de franchise werd geschrapt vanwege een laag aantal kijkers en slechte recensies.

7 Zoey Deutch In Good Kids

Na Vampire Academy merkte Zoey Deutch dat ze rollen kreeg die gericht waren op het jonge volwassen publiek. Ze paste bij de leeftijdscategorie waar casting directors naar op zoek zijn, en haar vaardigheden in comedy hielpen haar bij het plaatsen van veel coming-of-age-verhalen. De eerste film van dit genre waarin ze speelde was Good Kids.

De film volgt vier middelbare scholieren die zichzelf na hun afstuderen proberen te herdefiniëren. Zoey Deutch speelt Nora, een aan Harvard gebonden tiener die probeert te genieten van een gekke zomer met haar vrienden. De cast bestaat uit Nicholas Braun, Mateo Arias en Star Trek: The Next Generation-ster Ashley Judd.

6 Zoey Deutch had er een hekel aan om James Franco te kussen in Waarom hem?

De coming-of-age-superster nam een pauze van tienerrollen om te schitteren in Why Him? naast James Franco en Bryan Cranston. Zoey Deutch speelt Stephanie Fleming, de dochter van Cranston in de film die verkering heeft met het extravagante personage Franco. De komedie is een beetje ordinair en veel volwassener dan de vorige rollen van Deutch.

Sinds de release van de film heeft Deutch gesproken over haar kusjes op het scherm met Franco. Ze onthulde dat Franco's adem "eigenlijk niet goed" was en dat de ervaring "bleh" en "zeer niet gedenkwaardig" was.

5 Deutch's coming of age-film voordat ik val

Zoey Deutch keerde terug naar coming-of-age-films met Before I Fall. Het verhaal volgt het personage van Deutch, Samantha Kingston, terwijl ze vastzit in een tijdlus. Kingston moet dezelfde dag keer op keer herhalen, wat inhoudt dat ze naar school gaat en dan naar een feest gaat.

Before I Fall werkt om jonge volwassenen te leren over opoffering en hoe ze anderen kunnen begrijpen. Populariteit is niet alles, vooral niet op de middelbare school.

4 De bloemen van Zoey Deutch zijn mislukt aan de kassa

Deutch nam een risico door de cast van Flowers te leiden. De indiefilm is een eigenzinnige en rare film voor jonge volwassenen. Hoewel het nog steeds een coming-of-age-film is, die past bij de rest van het Deutch-repertoire, heeft Flowers een aantal behoorlijk donkere verhaallijnen en wendingen. Deutch's Erica Vandross is gevat en rebels, en hoewel ze fantastisch was in de rol, werd de film niet goed ontvangen.

Critici vonden de film te ver gaan. Variety noemde Flowers een 'vileine komedie'. De verkoop aan de kassa passeerde amper een derde van het budget van de film. Over het algemeen werd de film als een flop beschouwd.

3 Zoey Deutch pakt Rom-Coms aan met het opzetten

Na haar lange tijd in coming-of-age-films, begint Zoey Deutch de typecasting te doorbreken om meer volwassen rollen op zich te nemen. Ze is tenslotte 27! Een van haar eerste rollen in deze onderneming was in de Netflix film Set It Up. Ze speelde Harper, een persoonlijke assistent van een vreselijke baas. Zij en Charlie, het personage van Glen Powell, proberen hun individuele bazen op te zetten om hun leven gemakkelijker te maken.

Hoewel fans er kapot van zijn dat er geen plannen zijn voor een vervolg op Set It Up, deelde Deutch vorig jaar dat er nog een script in de maak is van schrijfster Katie Silberman. Deutch en Powell zullen samen schitteren in een andere Netflix-rom-com.

2 Zoey Deutch trad toe tot de cast van Zombieland: Double Tap

De eerste Zombieland-film, die in 2009 werd uitgebracht, was een bizar groot succes. De zombiekomediefilm met Woody Harrelson, Jesse Eisenberg, Emma Stone en Abigail Breslin. Het had echter bijna een heel andere cast. De sterren herenigd in 2019 voor het vervolg Zombieland: Double Tap, met de nieuwe toevoeging van Zoey Deutch.

Het vervolg bleef bij het theatrale formaat van Zombieland en fans zijn dol op het hysterische personage Madison van Deutch. De film als geheel had gemengde recensies, sommigen waren dol op de metakomedie, terwijl anderen het overdreven vonden.

1 Zoey Deutch speelt een serieuze rol in de outfit

De film The Outfit vertelt het verhaal van een kleermaker, gespeeld door Mark Rylance, die probeert criminelen te slim af te zijn. De old-school thriller werd begin 2022 uitgebracht en kreeg relatief goede recensies van fans en critici. Zoey Deutch speelt Mable en markeert een nieuwe overgang in haar carrière.

The Outset is anders dan alles waar Deutch ooit deel van uitmaakte. Het misdaaddrama karakter van de film stelt Deutch in staat om verder weg te stappen van haar coming-of-age filmtijd. Deutch is van plan om door te gaan met het aanpakken van hardere rollen. Hulu, dat is begonnen met het uitbrengen van geweldige originele inhoud zoals Pam & Tommy, werkt aan de nieuwe film Not Okay van Deutch. Dit is slechts het begin voor Zoey Deutch, want ze heeft zichzelf gestold als filmster.

Aanbevolen: