Hoe Eminem succes vond buiten de muziek

Inhoudsopgave:

Hoe Eminem succes vond buiten de muziek
Hoe Eminem succes vond buiten de muziek
Anonim

Een uitzonderlijke entertainer in zijn soort, Eminem is een huishoudmerk dat generaties lang omspant. Hij heeft niet alleen veel geweldige rapalbums uitgebracht gedurende zijn carrière, maar hij heeft ook geholpen de grens te doorbreken en de lat hoog te leggen over wat het betekent om een competitieve lyrische rapper te zijn. Ondanks dat hij op 49-jarige leeftijd in de laatste fase van zijn carrière zit, vertoont Em nog steeds geen tekenen van vertraging, aangezien hij nog niet zo lang geleden zijn laatste album, Music to Be Murdered By, had uitgebracht.

Naast rappen is Eminem ook een getalenteerde acteur. Hij is vooral bekend om zijn debuutfilm 8 Mile, waarin zijn vroege leven wordt weergegeven als een arbeider die naam wil maken in de rapscene van Detroit. Helaas was hij naar verluidt op dat moment overwerkt, wat neerkomt op meer dan 16 uur werk per dag, waardoor het zijn enige en mogelijk laatste grote filmoptreden was. Wat is er sindsdien met zijn acteercarrière gebeurd? Hij is een vereenvoudigde tijdlijn van de onderneming van Rap God op de camera.

8 Eminems eerste verschijning op het scherm

Voordat Dr. Dre Eminem eind jaren negentig onder zijn hoede nam, was de melanine-tekort rapper in de straten van Detroit om zijn muziek te promoten en mee te doen aan rapgevechten. Hij verscheen voor het eerst in een muziekvideo voor Brian "Champtown" Harmon, de vertegenwoordiger van Motor City, voor zijn single "Do-Da-Dipity".

In die tijd maakte de jonge Marshall deel uit van de ondergrondse rapgroep Soul Intent, samen met zijn oude vriend DeShaun "Proof" Holton, die later de rapgroep D-12 vormde. Helaas hadden Em en Champtown in het begin van zijn carrière een fall-out, maar later verpletterden ze het vlees.

7 Eminem's Cartoon-miniserie, The Slim Shady Show, debuteerde in 2001

Terwijl Eminems carrière omhoogschoot na de geweldige releases van Slim Shady LP en The Marshall Mathers LP in respectievelijk 1999 en 2000, lanceerde hij een gemene komische miniserie met de titel The Slim Shady Show. De show zelf neemt het sinistere alter ego van Em, Slim Shady, en Ken Kaniff, Big D en Marshall op zich "die door slechte avonturen in Detroit gaan".

6 Eminems eerste filmverschijning kwam ook in 2001

Veel mensen dachten misschien dat 8 Mile Eminems debuut in een film aller tijden was, maar dat was het niet. In hetzelfde jaar voegde Em zich ook bij Snoop Dogg en Dr. Dre voor hun stoner-komediefilm, The Wash. The Wash, uitgebracht via Lionsgate Films, vertelt het verhaal van twee huisgenoten die op de rand van faillissement staan en op zoek zijn naar geld om de huur te betalen. Het personage van Eminem, Chris, dient als een van de komische opluchting en antagonisten van de film voor zijn grillige en explosieve capriolen.

5 Eminem introduceerde de wereld aan B-Rabbit met 8 Mile in 2002

Eminem bereikte het hoogtepunt van zijn carrière met 8 Mile, de met een Oscar bekroonde soundtrack 'Lose Yourself' en het carrièrebepalende derde grote album The Eminem Show. In 8 Mile portretteert Eminem B-Rabbit, een inwoner van Detroit uit de arbeidersklasse die probeert "het te redden" in de door Afro-Amerikanen gedomineerde scene van Motor City's rapgevecht. De film zelf was destijds een culturele reset en commercieel gezien haalde hij meer dan $ 242 miljoen op van zijn budget van $ 41 miljoen.

Helaas was dat de laatste keer dat we Em ooit het hoofdpersonage in een film hadden zien spelen. Sindsdien lijkt het erop dat hij zich nooit bij zijn rap-landgenoten Ice Cube, 50 Cent en Snoop Dogg zal voegen als rappers-acteurs. Hij zorgde hier en daar wel voor een paar cameo-optredens, met name in Funny People (2009) en Entourage (2010) als een fictieve versie van zichzelf.

4 Eminem speelde in 2005 de hoofdrol in de videogame van 50 Cent als een corrupte agent

In 2005 sloot Em zich aan bij het lucratieve videogameproject van 50 Cent, getiteld 50 Cent: Bulletproof. In deze waanzinnige actievolle videogame vertolkt de rapper de stem van Chris, een corrupte politieagent die gedurende het hele spel als informant uit de jaren '50 fungeert. De soundtrack won uiteindelijk de Best Original Song bij de Spike TV Video Game Awards 2005. Een klassieke PS2, Xbox en PSP van zijn tijd.

3 Eminems verschijning in een MTV-sketch in 2009

Als kind had Eminem de middelbare school nooit afgemaakt nadat hij drie jaar in de negende klas had gezeten vanwege illegale afwezigheid en slechte cijfers. Vers uit de afkickkliniek keerde hij eind jaren 2000 terug naar de rapgame met een MTV-sketch "Eminem, Where Have You Been?", waarin hij een fictieve versie van zichzelf uitbeeldt die weer teruggaat naar de middelbare school. In datzelfde jaar bracht hij ook zijn met accenten gevulde, griezelige Relapse-album uit en won daarvoor een Grammy voor Best Rap Album.

2 Eminems hilarische cameo in James Franco's The Interview in 2014

In 2014 kwam Em satirisch uit de kast als homo in zijn cameo-optreden in The Interview van James Franco en Seth Rogen. De film zelf draait om de personages van Franco en Rogen die op avontuur gaan naar Noord-Korea om de beruchte dictator die het land regeert te vermoorden. Ondanks de commerciële mislukking, zien velen The Interview als een komische film die erin slaagt de regels om te buigen en taboeonderwerpen te doorbreken.

1 Eminem speelde vorig jaar als blanke jongen Rick in 50 Cent's BMF-misdaaddrama

Em's laatste verschijning op het scherm vond vorig jaar plaats toen hij deelnam aan de onlangs uitgebrachte BMF-serie van 50 Cent. Em speelt zich af in Detroit aan het einde van de jaren tachtig en speelt White Boy Rick, de beruchte voormalige drugshandelaar die de jongste sleutelinformant ooit van de FBI werd, in de zevende aflevering "All in the Family". Komt er nog meer?

Aanbevolen: