Hoe Nathalie Emmanuel een filmster werd

Inhoudsopgave:

Hoe Nathalie Emmanuel een filmster werd
Hoe Nathalie Emmanuel een filmster werd
Anonim

Het is meer dan tien jaar geleden dat Game of Thrones voor het eerst werd uitgezonden op HBO. De eerste aflevering van het klassieke fantasiedrama arriveerde in april 2011 op het premiumnetwerk, na ongeveer vijf jaar in ontwikkeling. Sindsdien heeft de show een boog van acht seizoenen en 73 afleveringen voltooid en zelfs de langverwachte spin-off-serie House of the Dragon voortgebracht, die later deze maand op hetzelfde netwerk in première gaat..

De cast van Game of Thrones bestond uit tientallen acteurs. Velen van hen hebben naam gemaakt in de serie en zijn sindsdien aan het werk gegaan in andere grote producties.

Een zo'n acteur is de Britse ster Nathalie Emmanuel, die de beroemde rol speelde van het geliefde personage Missandei. Terwijl ze pas 24 was toen ze voor het eerst te zien was in GOT, is Emmanuel sindsdien een bonafide filmster in Hollywood geworden. We volgen haar voetsporen van relatieve onbekendheid tot wereldwijde superster.

8 Nathalie Emmanuel begon haar carrière in het theater

Zoals met veel andere topacteurs in Hollywood, begon Nathalie Emmanuel haar carrière met toneelvoorstellingen. Geboren en getogen in Essex, Engeland, speelde ze voor het eerst in een professionele productie toen ze een jonge Nala speelde in een herhaling van The Lion King in het West End Theatre in Londen. Ze was toen pas 10.

Emmanuel concentreerde zich vervolgens op haar studie voor de volgende jaren, maar ze zou later haar trots onthullen over die eerste prestatie en zei dat ze het "het coolste ding ooit" vond.

7 Nathalie Emmanuel stapte later over naar televisiewerk

Na haar sterbeurt in The Lion King op het podium, speelde Nathalie Emmanuel pas in 2006 in een andere officiële productie. Ze maakte haar debuut op het kleine scherm als een personage genaamd Sasha Valentine in de Britse soapserie Hollyoaks op Channel 4. Ze zou deze rol in totaal 191 afleveringen spelen.

Emmanuel's andere vroege tv-werk omvatte cameo's in Casu alty en Misfits, evenals twee verschillende spin-offs van Hollyoaks.

6 Wat was de allereerste filmrol van Nathalie Emmanuel?

Na meer dan vijf jaar haar contributie op televisie te hebben betaald, kreeg Nathalie Emmanuel eindelijk haar allereerste filmrol. In 2012 speelde ze een kleine rol in een Britse thrillerfilm getiteld Twenty8k.

Ze portretteerde een personage genaamd Carla, in een samenzweringsverhaal over "een tiener [die] buiten een nachtclub wordt neergeschoten en een jong meisje [die] sterft in een vluchtmisdrijf in twee schijnbaar niet-gerelateerde sterfgevallen.”

5 Game Of Thrones introduceerde Nathalie Emmanuel in Hollywood

Het duurde niet lang na Twenty8k dat Nathalie Emmanuel eindelijk op grote schaal arriveerde. In 2013 werd ze officieel gecast als Missandei in Game of Thrones, een personage dat begon als vertaler en eindigde als de beste vriend van de serie spil Daenerys Targaryen / Khaleesi (Emilia Clarke).

Ze werd al snel een favoriet bij de fans van de cast van de show, toen haar aandeel in Hollywood begon te groeien. Binnen twee jaar had ze een aantal echt serieuze optredens gekregen.

4 Nathalie Emmanuel trad in 2015 toe tot de cast van Fast & Furious

Nathalie Emmanuel's eerste grote Hollywood-film was Furious 7 in 2015, als het personage Ramsey. Ze zou de rol in The Fate of the Furious twee jaar later opnieuw opnemen, en opnieuw in F9 in 2021, in een van haar grootste banen sinds het einde van Game of Thrones.

Emmanuel is al bevestigd als onderdeel van de cast voor nog twee sequels: Fast X in mei volgend jaar, evenals Fast & Furious 10 Part 2, ingepland voor release ergens in 2024.

3 Nathalie Emmanuel ook te zien in de Maze Runner-trilogie van films

In hetzelfde jaar dat Nathalie Emmanuel Ramsey voor het eerst speelde in Furious 7, voegde ze zich ook bij de cast van de filmsserie The Maze Runner. Gebaseerd op een gelijknamige boekenreeks van James Dashner, debuteerde de eerste aflevering in 2014.

De film uit 2015 waarin Emmanuel te zien was, was getiteld The Maze Runner: The Scorch Trials en ze beeldde een personage af dat bekend staat als Harriet. Ze keerde ook terug voor de laatste film in de trilogie: The Death Cure in 2018.

2 In welke andere films speelde Nathalie Emmanuel?

Sinds de tijd van haar personage in Game of Thrones controversieel eindigde, is de carrière van Nathalie Emmanuel omgekeerd in een consistent opwaarts traject. Ze speelde voor het eerst in Holly Slept Over, een komische dramafilm die in 2020 goede recensies kreeg.

Naast F9 verscheen Emmanuel ook in Army of Thieves en Last Train to Christmas. Ze zal ook de headliner zijn van een aankomende bovennatuurlijke horrorfilm genaamd The Invitation, die is geschreven en geregisseerd door de Australische filmmaker Jessica M. Thompson.

1 Heeft Nathalie Emmanuel grote prijzen gewonnen in haar carrière?

Hoewel ze nog relatief jong is (ze werd 33 in maart 2022), lijkt het erop dat het enige ontbrekende in de geweldige carrière van Nathalie Emmanuel tot nu toe een van de zeer grote onderscheidingen is. De enige officiële onderscheiding die ze in haar kluisje heeft, was een ensemble Empire Award, voor de cast van Game of Thrones in 2015.

In 2021 verloor ze een Emmy voor 'Outstanding Actress in a Short Form Comedy or Drama Series' na haar rol in Die Hart van Kevin Hart. Van de vier genomineerden kwam Keke Palmer als winnaar uit de bus.

Aanbevolen: