Waar zijn de dochters van Angelina Jolie en Brad Pitt, Zahara en Shiloh, geopereerd?

Inhoudsopgave:

Waar zijn de dochters van Angelina Jolie en Brad Pitt, Zahara en Shiloh, geopereerd?
Waar zijn de dochters van Angelina Jolie en Brad Pitt, Zahara en Shiloh, geopereerd?
Anonim

Voor Angelina Jolie staat familie altijd op de eerste plaats. Haar zes kinderen met ex-man Brad Pitt zijn nu misschien ouder, maar de actrice blijft zo hands-on als maar kan terwijl ze haar humanitaire werk voortzet, rollen op zich neemt en films regisseert meer (ze stopte enige tijd na haar scheiding). Het is zelfs bekend dat de Oscar-winnares haar kinderen meeneemt op locatie als ze aan films werkt, boodschappen doet en andere uitstapjes maakt met het gezin als ze niet op de set is.

En hoewel Jolie's jonge kroost tegenwoordig meestal op pad is, herinneren fans zich misschien dat de actrice een paar jaar geleden te maken had met medische problemen met haar dochters Zahara en Shiloh. Het probleem leek zelfs zo ernstig dat beide meisjes geopereerd moesten worden.

Waarvoor zijn Zahara en Shiloh Jolie Pitt geopereerd

Het was in maart 2020 toen Jolie onthulde dat haar twee dochters onlangs medische procedures moesten ondergaan. In een artikel dat ze schreef voor Time ter ere van Internationale Vrouwendag, legde de actrice uit dat ze "de afgelopen twee maanden in en uit operaties" met haar meisjes had doorgebracht en dat ze besloot erover te schrijven nadat zowel Zahara als Shiloh ermee hadden ingestemd om deze informatie openbaar te maken.

“Ze weten dat ik dit schrijf, omdat ik hun privacy respecteer, en we hebben het er samen over gehad, en ze moedigden me aan om te schrijven”, schreef Jolie. "Ze begrijpen dat het aangaan van medische uitdagingen en vechten om te overleven en te genezen iets is om trots op te zijn." En hoewel werd onthuld dat Shiloh onder het mes ging omdat ze een heupoperatie nodig had, bleef de actrice zwijgen over waarom Zahara ook een chirurgische ingreep moest ondergaan.

Dat gezegd hebbende, gaf Jolie wel inzicht in de relatie tussen de broers en zussen en prees ze voor hoe goed ze elkaar steunden in die moeilijke tijd.

“Ik heb gezien hoe mijn dochters voor elkaar zorgen. Mijn jongste dochter studeerde de verpleegsters met haar zus en hielp de volgende keer, 'herinnert de actrice zich. "Ik zag hoe al mijn meisjes zo gemakkelijk alles stopten en elkaar op de eerste plaats zetten en voelde de vreugde om de mensen van wie ze houden van dienst te zijn."

Later werd Jolie ook afgebeeld met zowel Zahara als Shiloh. En terwijl Zahara tegen die tijd volledig hersteld leek te zijn, liep Shiloh op krukken.

Angelina Jolie merkte raciale vooroordelen op in de medische zorg na de operatie van Zahara

Een jaar later deelde Jolie ook haar ervaring met de zorg voor haar dochters na hun operaties. En het bleek dat het ook in deze tijd was dat de actrice zich realiseerde dat er een inherente vooringenomenheid is in de medische zorg als het gaat om mensen van kleur. Terwijl ze medische student Malone Mukwende interviewde die het medische handboek Mind the Gap for Time schreef, herinnerde Jolie zich haar ontmoeting met medisch personeel kort na de operatie van Zahara.

"Onlangs is mijn dochter Zahara, die ik uit Ethiopië heb geadopteerd, geopereerd en daarna zei een verpleegster dat ik ze moest bellen als haar huid 'roze zou worden'", zei de actrice. Als reactie onthulde Mukwende dat dit soort vooringenomenheid al jaren aan de gang was.

“Dat is het soort dingen dat ik al heel vroeg begon op te merken. Vrijwel de hele geneeskunde wordt op die manier onderwezen. Er is een taal en een cultuur die bestaat in de medische wereld, omdat het al zoveel jaren wordt gedaan en omdat we het zoveel jaren later nog steeds doen, lijkt het geen probleem te zijn, vertelde hij aan Jolie.

“Echter, zoals je zojuist hebt geïllustreerd, is dat een zeer problematische uitspraak voor sommige groepen van de bevolking, omdat het gewoon niet op die manier zal gebeuren, en als je niet op de hoogte bent, zul je waarschijnlijk niet de dokter.”

Jolie weet al lang dat medische aandoeningen zich bij haar kinderen anders kunnen manifesteren vanwege hun diverse achtergronden. Er is echter weinig begeleiding geweest voor haar gekleurde kinderen.

"Ik weet dat wanneer er uitslag was die iedereen kreeg, het er drastisch anders uitzag, afhankelijk van hun huidskleur", merkte de Oscar-winnaar op. "Maar wanneer ik naar medische dossiers keek, was het referentiepunt altijd een blanke huid."

Zahara is goed hersteld en gaat naar de universiteit

Waar haar operatie ook voor was, het lijkt erop dat Zahara volledig hersteld is, met de hulp van haar familie, en zich nu voorbereidt om naar de universiteit te gaan. Hoewel het niet bekend is of de tiener een onderliggende medische aandoening heeft of gewoon een eenmalige procedure heeft ondergaan, is het duidelijk dat ze een mooie toekomst tegemoet gaat.

Aanbevolen: