Waarom fans geobsedeerd zijn door de relatie van Dave Grohl met zijn dochters, Harper, Violet en Ophelia

Inhoudsopgave:

Waarom fans geobsedeerd zijn door de relatie van Dave Grohl met zijn dochters, Harper, Violet en Ophelia
Waarom fans geobsedeerd zijn door de relatie van Dave Grohl met zijn dochters, Harper, Violet en Ophelia
Anonim

Dave Grohl heeft over de hele wereld gewiegd. Hij bracht mensen enkele van de beste rocknummers zoals "Smells Like Teen Spirit" en "Everlong" met twee van de grootste rockbands, Nirvana en Foo Fighters. Maar in de afgelopen tien jaar was hij niet alleen een rockster. Hij was de vader van zijn drie schattige meisjes die hij verwelkomde met zijn vrouw, Jordyn Blum. Toen zijn meisjes klein waren, nam hij ze mee naar school en deed hij alle gebruikelijke vaderdingen.

Maar nu worden de oudste Grohl-zus, Violet, 15, Harper, het middelste kind, 12, en Ophelia, de baby, 7, ouder en hebben ze hun beroemde vader niet nodig om alles voor te doen hen. Twee van hen zijn zelfs klaar om het podium te betreden en in de voetsporen van Grohl te treden, en fans zijn geobsedeerd.

Fans vonden het geweldig toen Dave Grohl optrad met zijn dochter Harper in 2017

De eerste keer dat fans werden begroet met een van Grohl's kinderen op het podium met hem was in 2017. Een achtjarige Harper betrad het podium als een professional, zat op het drumstel van Taylor Hawkins van Foo Fighters en trommelde mee met haar vader alsof ze de band uitprobeerde.

Foo Fighters waren headliner op het IJslandse Secret Solstice Festival en fans werden gek toen Grohl Harper riep. Grohl vertelde het publiek dat ze onlangs had gevraagd om drums te leren op wat waarschijnlijk een van Grohls meest trotse momenten was.

"En ik zei: 'Wil je dat ik het je leer?' Ze zei ja.' En toen zei ik: 'Wil je voor 20.000 mensen in IJsland opstaan en spelen?' En ze zei: 'Ja.'" Harper begon toen Queen's "We Will Rock You" te vermoorden, vergezeld van haar vader en de rest van Foo Fighters."Er zit nu nog een Grohl op het drumstel," zei Grohl.

Dit was hetzelfde kleine meisje dat haar vader smeekte om te gaan zwemmen terwijl hij hitrecords probeerde op te nemen. Nu, kijk naar haar. De middelste Grohl-zus nagelde haar livedebuut. Harper kwam op het podium in Griekenland en een paar andere stops tijdens de Foo Fighters-tour in 2017.

Grohl onthulde onlangs ook over Graham Norton dat jaren geleden, nadat hij bevriend was geraakt met Paul McCartney, de ex-Beatle bij hem thuis opdook en Harper haar eerste pianoles gaf. Wie kan zeggen dat ze dat hebben gedaan?

Maar Harper is niet de enige Grohl die net als haar vader het podium heeft betreden. De oudste van Grohl, Violet, stond de afgelopen maanden meerdere keren op het podium.

Violet Grohl heeft een paar keer het podium betreden met haar vader

Op 12-jarige leeftijd maakte Violet haar livedebuut toen ze in 2018 haar vader op het podium vergezelde tijdens een benefietconcert in Oakland, Californië. Ze zongen een duet van Adele's "When We Were Young". Datzelfde optreden kwam Harper ook naar buiten om zich bij haar oudere zus en hun vader op het podium te voegen om 'The Sky Is A Neighborhood' van Foo Fighters te doen. Violet zong, Harper gleed weer achter de drums, terwijl papa Grohl op zijn gitaar tokkelde.

Afgelopen april vertelde Grohl hoe het is om Violet op het podium te zien tijdens een optreden op Jimmy Kimmel Live. Grohl en zijn oudste dochter hadden net samengewerkt aan een cover van X's nummer 'Nausea' uit 1980. De samenwerking was te zien in de nieuwste documentaire van Grohl, What Drives Us.

Grohl wilde het nummer met Violet coveren nadat hij had ontdekt dat hij in de verte familie was van een van de leden van X. Grohl wilde een ander familielid meenemen om mee te doen. "Dit vertegenwoordigt iets meer dan alleen een nummer dat door de aftiteling rolt", zei hij. "Het heeft te maken met afkomst en familie en inspiratie. En ik dacht, wie kan het beter zingen dan mijn dochter Violet? Dus ik zei tegen Violet: 'Hé, ik heb dit idee.'Ik wil dit coole punkrocknummer opnemen.' Ze is als, 'Ugh, oke stuur het naar mij.' En dus stuurde ik het naar haar en om 9 uur 's avonds sms'te ze me en zei: 'Oh mijn god, dit is geweldig, laten we het nu doen.'"

Het was de eerste keer dat het vader-dochterduo ooit samen een nummer opnam. "Ik ben er zo trots op, want ik hou heel veel van haar en ze is een geweldige zangeres, maar het volgt een soort van afstamming en familiegeschiedenis van deze man in Zwitserland tot nu mijn dochter Violet. Het is deze Bonebrake-stamboom die veel betekent voor mij."

Voor deze samenwerking jamden Grohl en Violet echter samen in januari 2020 en voerden ze Nirvana's "Heart-Shaped Box" uit met leden Krist Novoselic en Pat Smear op het Art of Elysium's Heaven-gala. Violet heeft "Nausea" meerdere keren met haar vader uitgevoerd, ook tijdens deze afgelopen Lollapalooza.

Grohl heeft ook onthuld dat hij veel nieuwe muziek van zijn dochters hoort, maar ze kennen natuurlijk alle groten. In 2020 vertelde hij SiriusXM dat Violet zich in een "diepe" David Bowie-fase bevond. Dus het lijkt erop dat de familie Grohl elkaar het een en ander kan leren. Maar we wachten nog steeds op de dag dat alle drie Grohl-zussen zich bij hun vader op het podium voegen. Misschien zelfs een bandje beginnen?

Aanbevolen: