The Real Way The Stars Of 3rd Rock From The Sun werden ingehuurd op de culthit

Inhoudsopgave:

The Real Way The Stars Of 3rd Rock From The Sun werden ingehuurd op de culthit
The Real Way The Stars Of 3rd Rock From The Sun werden ingehuurd op de culthit
Anonim

De annulering van 3rd Rock From The Sun uit 2001 is iets waar zowel het publiek als de cast nog steeds over kreunen. De show vond nooit het enorme succes dat andere sitcoms van die tijd hadden, maar het vond een toegewijde cult-fanbase die de show meer dan levend hield.

Naast de redelijk behoorlijke kijkcijfers, bracht de show een stel buitengewone acteurs voort die decennia later nog steeds zeer krachtige spelers in de industrie zijn. Om nog maar te zwijgen van het feit dat ze allemaal een behoorlijk indrukwekkend bedrag verdienden met de NBC-sitcom over buitenaardse wezens die als mensen op aarde leven. Hier is hoe elk van hen in de show werd gegoten.

6 Hoe John Lithgow werd gegoten in 3rd Rock From The Sun

In een interview met Vulture betwistte John Lithgow een al lang bestaand gerucht dat hij een rol in Frasier had afgewezen omdat hij zich niet wilde vastpinnen op het strakke schema van het opnemen van een sitcom. Hij legde ook de echte oorsprong uit van het feit dat hij werd benaderd om te schitteren in 3rd Rock. Het gebeurde allemaal tijdens het ontbijt met de makers van de show, Bonnie en Terry Turner, en schrijvers/producenten Marcy Carsey, Tom Werner en Caryn Mandabach.

"Ik dacht dat ik gewoon gezellig aan het ontbijten was met Bonnie en Terry, mijn oude vrienden uit hun SNL-schrijftijd," legde John uit. "Ik ging zitten en zag de hele machtsstructuur van Carsey-Werner en ik realiseerde me plotseling: 'Ik word gepitcht.' Ik dacht gewoon: hoe ga ik nee zeggen en hier zo gracieus mogelijk uit komen?"

"Het viel op Terry om dit ding aan mij te pitchen, en hij zei: 'Nou, het gaat over deze vier buitenaardse wezens' - en mijn hart zonk gewoon ineen. Oh mijn god, hoe ben ik hierin verzeild geraakt? En vijf minuten later haalde hij me over om dit te doen,' vervolgde John. 'Het was zo'n ongelooflijk uitgangspunt, en ze hadden het helemaal afgestemd op mijn specifieke waanzin. Ze hadden er een glimp van opgevangen toen ik SNL presenteerde en op de redactie zat. Ze hebben mijn hele leven in vijf minuten veranderd. Dat was het begin van het proces om ons vieren bij elkaar te brengen."

5 Hoe French Stewart werd gecast op 3rd Rock From The Sun

Franse Stewart's Harry is zo'n beetje het geheime wapen van de show. Zijn karakter was gemakkelijk de meest absurde van het stel, de Kramer van 3rd Rock, als je wilt. Maar het proces om de juiste acteur voor Harry te vinden was moeizaam.

"Ik was erbij toen French auditie deed en we hadden al zo'n 20 mensen gezien voor de rol van Harry", zei John Lithgow tegen Vulture. "Hij liep naar binnen en ineens begrepen we wat er grappig was aan Harry. Het was volledig zijn creatie, en de schrijvers, van wie velen geloof ik hier vanavond zijn - steek uw hand op, schrijvers! - ze wisten gewoon zo briljant hoe ze voor hem moesten schrijven. En ik zal je zeggen, precies hetzelfde gebeurde met [Joseph Gordon-Levitt] en met haar [Kristen Johnston]. Ze kwamen binnen en alle anderen lieten de pagina gewoon vallen."

Wat French met Harry kon doen, is ronduit verbazingwekkend. In zijn interview met Vulture legde French uit dat de schrijvers er uiteindelijk achter kwamen hoe ze voor hem moesten schrijven. Dus hij heeft heel erg geholpen bij het vormen van wie het personage werd.

4 Hoe Joseph Gordon Levitt op 3rd Rock From The Sun werd geworpen

Net zoals French Stewart en Kristen Johnston, blies de toen nog zeer jonge Joseph Gordon Levitt de makers in de auditieruimte omver. Maar meteen konden de filmmakers zien dat Joseph een zeer reële connectie voelde met het personage waarvoor hij auditie deed. Joseph legde dit zelf uit door te stellen: Als puber voel je je een buitenaards wezen. Je voelt je de hele tijd niet op je plaats, en de clou is dat dat gevoel nooit stopt. Ik voelde me altijd een buitenaards wezen, niet op mijn plaats, maar ik was eraan gewend geraakt en ontdekte wat daar grappig en vreugdevol aan was. Het zette me op een goede weg voor het leven.

3 3rd Rock From The Sun lanceerde de carrière van Joseph Gordon-Levitt

Joseph Gordon-Levitt is veruit de grootste ster uit 3d Rock From The Sun. Op zoveel manieren heeft de show de geweldige carrière die hij vandaag heeft gevormd. Maar Joseph schrijft iets heel persoonlijks toe aan zijn tijd in de show… zijn gevoel voor humor.

"Ik was opgegroeid met het werken aan shows en films waarin je je tekst leert en dan binnenkomt en je ding doet. Ik heb het gevoel dat dat soort samenwerkende brainstorming en creativiteit zo'n explosie voor mij was, en ik Ik schrijf zoveel van wat ik nu beschouw als mijn gevoel voor humor en het gevoel een artiest te zijn, toe aan wat ik heb geleerd door elke dag met [de cast] te werken."

2 Kristen Johnston's unieke kijk op Sally in 3rd Rock From The Sun

Zoals Vulture-interviewer Kathryn VanArendonk opmerkte, deed Kristen Johnston iets echt unieks met een personage dat gemakkelijk een typische sitcom-karikatuur van een vrouw had kunnen zijn. Volgens Kristen wist ze, zodra ze het script las voorafgaand aan haar auditie, dat alleen zij dit personage tot leven kon brengen.

Dit vertrouwen en deze vastberadenheid waren uiteindelijk de reden dat ze de rol boekte. Wat betreft de unieke manier waarop Kristen Sally portretteerde, beweerde de veelgeprezen acteur dat ze was geïnspireerd door drag queens.

"Dat is een beetje hoe ik haar speelde. Het was echt een gezamenlijke inspanning. Het is duidelijk dat de schrijvers - vooral Bonnie en Christine Zander - er echt van hielden om voor haar te schrijven. Ik denk dat ze dat allemaal deden. Ze hielden ervan om voor iedereen te schrijven ons, maar ik denk dat er iets was met het schrijven van deze specifieke vrouw: Melina Root, de kostuumontwerper en Johnny Foam - we hebben allemaal samengewerkt om de look goed te krijgen. Ik zei: 'Ik wil dat ze eruitziet als een hete lesbienne.' Het was deze samenwerking die bij elkaar kwam, "zei Kristen.

1 Hoe Wayne Knight werd gegoten in 3rd Rock From The Sun

Wat Sally zo'n geweldig personage maakt, is hoe ze speelt met Don, gespeeld door Jurassic Park en Seinfeld-ster Wayne Knight. Hoewel hij behoorlijk succesvol was voordat hij op 3rd Rock werd gecast, was hij iemand geweest waarmee de makers van de show een tijdje wilden samenwerken.

Wayne ging naar de universiteit met Terry Turner en kwam hem en zijn vrouw Bonnie jaren later tegen. Het was hier dat ze besloten dat ze moesten samenwerken. Ondanks dat ze hem in een eigen show wilden plaatsen, nodigden Terry en Bonnie Wayne uit om in de tussentijd op 3rd Rock te zijn. Dit bleek een langdurige show te zijn die hij samen met Seinfeld deed.

Aanbevolen: