Wat doen de stemacteurs achter Arcane nu?

Inhoudsopgave:

Wat doen de stemacteurs achter Arcane nu?
Wat doen de stemacteurs achter Arcane nu?
Anonim

Arcane is het verhaal van twee zussen uit een ondergrondse, dystopische stad genaamd Zaun. Ze zijn afgezonderd van krachten en instanties buiten hun controle, maar dit effent de weg naar een reeks trauma's die hen beiden vormen tot wie ze zijn. Arcane dient als een aanpassing en prequel van het spel vol complexe kennis en interessante personages, League of Legends, gemaakt door Riot Games.

Er zijn in totaal 9 afleveringen, elk ongeveer 40 minuten lang, momenteel uitgezonden op Netflix. Het is verdeeld in 3 aktes, waarin het verhaal wordt ontvouwd van de hoofdpersonen die opgroeien, geconfronteerd worden met de harde realiteit en terugkerende uitbuiting, naast de voortdurende kwestie van vrede tussen Piltover en de Undercity. De eerste act werd uitgebracht op 6 november 2021, act 2 werd uitgebracht op 13 november 2021 en act 3 werd uitgebracht op 20 november 2021. De cast van de stemacteur bestaat uit vele bekende namen, zoals Hailee Steinfeld, Ella Purnell, Kevin Alejandro en meer. Dit is wat ze hebben gedaan sinds Arcane!

De stemacteurs achter Sisters Vi en Jinx

Hailee Steinfeld vertolkt de stem van de impulsieve, elektrisch roze harige zorgzame zus met een verlangen naar gerechtigheid, Vi. Ze heeft de laatste tijd veel bijval en aandacht gekregen, niet alleen van Arcane, maar ook van haar entree in het Marvel Cinematic Universe!

Sinds Arcane in november 2021 werd uitgezonden, heeft ze zich voornamelijk gefocust op deze Marvel-rollen. Ze nam de rol van boogschutter Kate Bishop op zich in de tv-serie Hawkeye, waarvan de eerste aflevering slechts 3 dagen na de première van Arcane's laatste aflevering werd uitgezonden! Ze nam ook een ander voice-actingproject op zich, waarbij ze Gwen Stacy speelde in de animatieserie, Spider-Man: Across the Spider-Verse.

Ella Purnell vertolkt de stem van de chaosminnende, zeer intelligente knutselaar die worstelt met het horen van denkbeeldige stemmen die lijken op haar vroegere vrienden die haar voortdurend achtervolgen en uitdagen, Jinx, voorheen bekend als Powder.

Sinds Arcane schittert ze als Teen Jackie in de doorlopende Americana-dramaserie Yellowjackets, die draait om een groep meisjes die op de middelbare school voetbalden en op een wilde reis gaan, inclusief kannibalisme, clanactiviteit en de strijd om overleven in hun volwassenheid. Ze speelde ook als Gwyn in de tv-serie Star Trek: Prodigy en een andere actie-horror tv-serie genaamd Army of the Dead: Lost Vegas, die momenteel in postproductie is. Op dit moment is ze bezig met het filmen van een nieuwe tv-serie genaamd Fallout.

De stemacteurs achter Caitlyn Kiraman en Ekko

Sinds ze Cho Chang speelde in de geliefde en zeer gewaardeerde Harry Potter-serie, heeft Katie Leung een lange weg afgelegd. Ze sprak Caitlyn Kiraman uit in Arcane, een overbeschermd meisje dat uit een familie van rijkdom en politieke status komt, die een koppige maar loyale, vastberaden vechter blijkt te zijn die gelooft in de mensen van Zaun, en niet zo bevooroordeeld is als de andere mensen uit Piltover.

Aan het einde van het eerste seizoen nam ze een andere stem op zich in de videogame Lego Star Wars: The Skywalker Saga. Ze treedt nu op in een aankomende Amerikaanse sci-fi tv-serie, The Peripheral als Ash. De serie heeft tot nu toe slechts één aflevering uitgezonden.

Reed Shannon speelt het personage Ekko, een geniale uitvinder en verdraaier van de tijd die zich ontwikkelde tot een vastberaden beschermer voor Zaun en zijn mensen, vechtend tegen chaos en al degenen die het nastreven.

Shannon is een muzikant en acteur, die geprezen werd voor zijn optreden als Scotty Simms in seizoen 2 van de beruchte, populaire serie "The Wilds". Hij heeft eerder de stem geacteerd voor een Nickelodeon-serie genaamd Blaze and the Monster Machines als het personage AJ, ook bekend als zingende AJ. Hij heeft een recent aankomend project met de titel Box Browns, waarin hij werd gecast als de Doopgetuige.

De stemacteurs achter Jayce en Viktor

Kevin Alejandro speelt het personage Jayce, een briljante uitvinder en wetenschapper die magie probeerde te creëren en te gebruiken om de voortgang van Piltover te bevorderen. Alejandro is al een bekende acteur, aangezien hij al in populaire series was verschenen zoals Arrow, Grey's Anatomy, Law & Order, en met name Lucifer.

Sinds Arcane verscheen hij in een korte dramafilm genaamd For Every Good Invention als de rol van Greg. Hij heeft één project dat momenteel in postproductie is, namelijk Aristotle and Dante Discover the Secrets of the Universe, waar hij de rol van Sam Quintana speelt. Momenteel filmt hij een nieuwe tv-serie die in oktober 2022 in première gaat, genaamd Fire Country, als het personage Manny.

Harry Lloyd speelt de ambitieuze, intelligente uitvinder en wetenschapper die samenwerkt met Jayce, Viktor. Zijn hoop is rechtstreeks gericht op het verbeteren van levens door zijn werk, ondanks zijn terminale ziekte.

Lloyd staat bekend om zijn optredens in Game of Thrones als personage Viserys Targaryen, een tv-serie genaamd Counterpart waarin hij Peter Quayle speelde, en een andere tv-serie genaamd Legion, als de rol van Charles Xavier. Sinds Arcane speelt hij als Brian McNally in de podcastserie The Miranda Obsession. Onlangs voltooide hij een aanstaande Britse komedie-dramafilm genaamd The Lost King, waarin hij het personage Richard III speelt.

De stemacteurs achter Vander en Silco

JB Blanc is een Frans-Britse acteur en regisseur. Hij portretteerde Vander, een voormalige brutale vuistvechter wiens kracht was gereserveerd voor de strijd voor gelijkheid tussen de Undercity en Piltover, die uitgroeide tot een alom gerespecteerde vredestichter en de adoptievader van de zussen Vi en Jinx. Blanc heeft heel wat gedaan sinds Arcane:

  • Hij sprak het personage Oleg uit in een Amerikaanse actie-sci-fi tv-serie genaamd Gen: Lock.
  • Hij bleef voice-acteren in de rol van Terroblade, Flugg, Urlo, naast andere personages zoals Jarl, D. M. O Soldier, Driver, Pit Boss en Priest in de game-gedraaide film tv-serie, Dota: Dragon's Blood.
  • Hij sprak het personage Rost uit in de videogame Horizon Forbidden West uit 2022.
  • Hij bleef de hoofdrol spelen in de podcastserie genaamd Lethal Lit.
  • Hij zette zijn rol als stemacteur voort als de gruwelleraar naast extra stemmen in de tv-serie The Owl House.
  • Hij vervolgde zijn stemacteurrol als Batir in de tv-serie Barry.

Jason Spisak sprak het personage Silco uit, een tirannieke Zaunite drugsbaron die grote macht en bekendheid vergaarde door brutaal geweld en vastberadenheid. Hij werd ook de adoptievader van Powder en smeedde haar tot Jinx. Spisak is een Amerikaanse stemacteur en producer. Net als JB Blanc speelde Spisak in een groot aantal projecten sinds Arcane werd uitgezonden. Deze omvatten:

  • Hij sprak het personage Hopper uit in de Japans-Amerikaanse CGI-tv-serie, Blade Runner: Black Lotus.
  • Hij uitte de personages Skibor, Lothar, Kir naast extra stemmen in een videogame uit 2022 met de titel Elex II.
  • Hij speelde in de Japanse anime-tv-serie Tiger & Bunny als het personage Mugan.
  • Hij sprak het personage Ford uit in een volwassen Japans-Amerikaanse tv-serie genaamd Pacific Rim: The Black.
  • Hij vervolgde zijn langdurige rol die begon in 2010 en is momenteel aan de gang als personages Wally West, Kid Flash en Forager in de tv-serie Young Justice.
  • Laatst sprak hij Hal Jordan uit, ook bekend als Green Lantern in Teen Titans Go! DC Super Hero Girls: Mayhem in the Multiversum.

Komt er een seizoen 2?

Fans van Arcane hebben geluk, want Netflix heeft bevestigd dat de productie van het tweede seizoen van Arcane al is begonnen. De aankondiging werd gedaan op 21 november 2021, een dag nadat de finale van seizoen één werd uitgezonden.

Nicolo Laurent, CEO van Riot Games, deelde ook op Twitter dat de totale productietijd voor het eerste seizoen ongeveer zes jaar in beslag nam, maar verzekert dat fans niet zo lang hoeven te wachten op het tweede seizoen!

Het team achter Arcane bracht ook een teaser uit op de dag dat het tweede seizoen werd aangekondigd.

Fans hebben al overbelast met de mogelijke theorieën, met name de theorie dat de kampioen van League of Legend, Warwick, zal worden geïntroduceerd in het tweede seizoen. Dit komt omdat fans in de laatste seconden van de aankondigingsteaser het geluidseffect van de bloedjacht kunnen horen, een van de vaardigheden van Warwick in de League of Legends-game.

Denk je dat Warwick in seizoen twee van Arcane wordt geïntroduceerd? Blijf op de hoogte voor informatie over het komende seizoen, terugkerende stemacteurs en meer.

Aanbevolen: