Hoe Alana De La Garza een carrière vond met in misdaadshows

Inhoudsopgave:

Hoe Alana De La Garza een carrière vond met in misdaadshows
Hoe Alana De La Garza een carrière vond met in misdaadshows
Anonim

Alana De La Garza is een van die acteurs die een icoon is geworden van een bepaald filmgenre. Ze heeft een enorme impact gehad op de genres van politieprocedures en misdaaddrama's, met onvergetelijke optredens in enkele van de grootste shows.

Veel fans vragen zich natuurlijk af hoe ze zo'n indrukwekkende carrière heeft opgebouwd. Alana's eerste belangrijke rollen hadden niets te maken met politieseries, maar toen ze eenmaal de kans kreeg om zichzelf in dit genre te bewijzen, was het duidelijk dat ze hier thuishoorde. In dit artikel zullen fans lezen over haar begin als actrice, hoe ze begon te werken in misdaaddrama's en enkele van de rollen die haar maakten tot de ster die ze nu is.

6 Ze begon in een heel ander genre

Natuurlijk zullen de meeste lezers Alana De La Garza kennen van haar werk in talloze succesvolle misdaadshows, maar schokkend genoeg was dat niet waar ze haar vruchtbare carrière begon. Haar eerste hoofdrol was Rosa Santos in de beroemde soapserie All My Children. Dit was in 2001 en hoewel de rol maar een paar maanden duurde, was het nog steeds belangrijk voor haar carrière. Na haar tijd in de show speelde ze kort een gastrol in het misdaaddrama JAG in 2003, en ze ving een glimp op van het soort rollen waarop ze verliefd zou worden en dat haar carrière zou bepalen.

5 Ze speelde een gastrol in 'CSI: Miami'

Voordat ze haar hoofdrollen kreeg in politieseries, speelde Alana in het genre met gastrollen als Marisol Delko in CSI: Miami. Haar optreden in de show veranderde in een complexere baan en ze kreeg uiteindelijk een terugkerende rol.

Ze verscheen in in totaal tien afleveringen van de show, in verschillende seizoenen, en ze heeft het absoluut vermoord. Waarschijnlijk realiseerde ze zich toen en daar dat ze een natuurlijk talent had voor die shows.

4 Haar werk over 'Law &Order'

In 2006 brak Alana door in het genre als assistent-officier van justitie Connie Rubirosa in Law & Order. Ze sloot zich aan bij de serie in seizoen 17 en blies iedereen weg. Haar optreden werd alom geprezen en leverde haar belangrijke nominaties en prijzen op. Ze bleef de laatste vier seizoenen in de show en keerde in 2011 terug voor een spin-off. Iedereen was extatisch toen ze bevestigde dat ze deel zou uitmaken van het project.

"Ik hoop dat fans van het 'moederschip' blij zullen zijn met de terugkeer van Alana's personage, Connie Rubirosa, een van de langstlopende assistent-aanklagers op Law &Order", zei maker Dick Wolf. "Alana heeft een enorme aanhang en het zal interessant zijn om haar karakter te volgen terwijl ze in het reine komt met de gerechtigheid van Los Angeles."

3 Ze speelde in 'Forever'

Ze speelde samen met Ioan Gruffudd als rechercheur Jo Martinez in de show Forever. Tegen de tijd dat ze werd gecast om te schitteren in het misdaaddrama Forever, had Alana De La Garza al ervaring in dat soort rollen. Hoewel Law & Order een geweldige oefening was, was ze blij iets te doen dat enigszins anders was.

"Weet je, ik denk dat (haar ervaring) helpt bij de ondervragingen en het omgaan met de daders, maar dit is geschreven… het is zo leuk en zo anders dan Law & Order omdat ze een volwaardig persoon is en ze heeft een geschiedenis en een achtergrondverhaal en gevoelens en, weet je, het staat op de pagina, "legde ze uit. "Ik hoef alleen maar mijn mond open te doen en het tot leven te laten komen, dus het is echt leuk. Het is een andere ervaring, maar procedureel gezien, ja, ik denk dat het zeker helpt in dat aspect."

2 Haar werk in 'Criminal Minds'

Als ster in misdaadshows was het natuurlijk onmogelijk dat Alana op de een of andere manier betrokken zou zijn bij de Criminal Minds-franchise. Ze speelde Clara Seger in Criminal Minds: Beyond Borders in 2016, naast Gary Sinise, en het was een van haar favoriete rollen.

"Ik hou van Clara. Ze is waarschijnlijk het meest 'zoals ik' van elk personage dat ik ooit heb gespeeld, 'verklaarde ze. "Ik ben zeker niet zo intelligent als zij, en ik ben ook geen cultureel antropoloog, maar ze rockt het beddengoed en een Glock. Ze is gewoon een beetje chill. Ik herinner me dat ik bij mijn eerste montage met hen sprak over schoenen en wat dan ook, namelijk hoe ik niet tegen hoge hakken kan, en de garderobe-ontwerper kijkt me aan en zegt: 'Oh, ze willen je alleen in flats.' Ik dacht: 'Wat? Dit is mijn droombaan.'"

1 Ze vermoordt het momenteel nog steeds als een misdaaddrama-ster

Nu een gevestigde actrice in de misdaaddramabusiness, blijft Alana De La Garza indruk op haar fans maken met haar adembenemende acteervaardigheden en haar ervaring in de business. Sinds 2019 speelt ze Isobel Castille in de CBS-show FBI. De show heeft tot nu toe vier seizoenen gehad en ze maakt er deel van uit sinds het tweede seizoen. De vierde kwam uit in 2021 en het is meer dan waarschijnlijk dat we binnenkort meer van Isobel zullen zien. Ze is tot nu toe enthousiast over de show en heeft meer dan eens gezegd hoeveel ze van haar personage houdt.

Aanbevolen: