Craig Ferguson verdedigde Britney Spears tegen de wensen van CBS

Inhoudsopgave:

Craig Ferguson verdedigde Britney Spears tegen de wensen van CBS
Craig Ferguson verdedigde Britney Spears tegen de wensen van CBS
Anonim

Britney Spears heeft in de loop der jaren een behoorlijke transformatie ondergaan. En die transformatie is het onderwerp geweest van veel gepraat, veel oordelen en veel controverses. De ups en downs van Britney zijn een centraal punt geweest voor veel pers, waaronder komieken zoals presentatoren van late talkshows. Dit geldt met name voor haar neerwaartse spiraal van 2006-2008, waarbij ze haar hoofd kaal schoor, de paparazzi aanviel, revalidatiecentra in en uit ging en in een auto reed met haar baby op haar schoot. Kortom, Britney Spears werd geconfronteerd met een aanzienlijke hoeveelheid innerlijke onrust, vecht tegen verslaving en bereikte een breekpunt.

Dit is precies de reden waarom voormalig nachtgastheer en komiek Craig Ferguson besloot er geen grappen over te maken. Vergeet niet dat dit in een tijd was waarin elke gastheer van de late avond, zoals Jay Leno, David Letterman, Conan O'Brien en Jimmy Kimmel, de spot dreef met het popmuziekicoon.

Hoewel Craig geen probleem heeft met het bekritiseren van beroemdheden, besloot hij dapper een heel andere benadering te kiezen met Britney Spears in een monoloog in zijn talkshow met inmiddels een cultstatus, The Late Late Show. En dit raakte CBS niet bepaald op de goede manier, aangezien ze wilden dat al hun komieken grappen maakten over de actuele beroemdheid.

Dit is wat Craig deed, waarom hij het deed en wat de reacties waren…

Britney scheerde haar hoofd en Craig schreef laat-nachtgeschiedenis

In hetzelfde weekend kreeg Britney Spears haar inzinking in 2007, waarbij Craig Ferguson 15 jaar nuchter was. Dit toeval leidde tot een brand in Craig waardoor hij op het laatste moment afweek van geplande grappen over Britney Spears.

Hoewel Craig toegaf dat hij en zijn show mensen van tijd tot tijd belachelijk maken (en zullen blijven), was dat niet wat hij ging doen. Toen begon hij aan een monoloog van 12 minuten die even ontroerend als authentiek was. Natuurlijk werden er overal strooisels gegooid. Maar dat was niet de bedoeling van Craig die zijn baan probeerde te verzoenen met de strijd van iemand anders.

"Ik wil grappig kunnen zijn, maar ik wil wat kunnen slapen", zei hij tegen zijn publiek, dat niet goed wist wat ze van zijn tirade moesten denken.

"Voor mij zou komedie een zekere mate van vreugde moeten hebben. Het zou moeten gaan over ons die de machtige mensen aanvallen. De politici aanvallen. En de Trumps. En de blow-hards. Ga achter hen aan. We zouden moeten niet de kwetsbare mensen aanvallen."

Dit is het moment waarop hij Britney grootbracht… Uiteindelijk herinnerde haar ervaring Craig aan waar hij 15 jaar geleden was. En als je zijn autobiografie, "American On Purpose", zou lezen, zou je weten dat Craig een aantal zeer donkere tijden doormaakte tijdens zijn gevecht met drugs en alcohol.

"Het lijkt mij dat Britney Spears een soortgelijk probleem heeft met alcohol. Deze vrouw heeft twee kinderen. Ze is 25 jaar oud. Ze is zelf een baby. Ze is een baby. En het punt is, jij kan iemand tot de dood in verlegenheid brengen. Het is gênant om toe te geven dat je een alcoholist bent."

Craig was echt blij dat hij die beslissing nam, zoals hij jaren later aan The LA Time vertelde.

"Ik wilde mezelf in de positie plaatsen waarin mevrouw Spears dat weekend was geweest, [om te laten zien] dat ik het begreep, dat ik me identificeerde met haar ongemak. En ik, omdat ik dat had gedaan, andere mensen identificeerde me ook met mij. Het voelt raar om over te praten, omdat ik mezelf niet wil verheerlijken. Het was niet mijn bedoeling om het te doen. Het voelde gewoon goed op dat moment. Maar het is zeker blijven hangen. Eens in de paar weken iemand zegt er iets tegen me over, nog steeds. Hoe lang geleden was het, 12 jaar? Het is een lange tijd."

Craig geloofde oprecht dat CBS hem zou ontslaan

Tijdens een interview in de SiriusXM-show Volume West in 2019, onthulde Craig dat hij zich echt zorgen maakte dat zijn netwerk (CBS) hem zou ontslaan vanwege het standpunt dat hij innam.

“Ik was er destijds van overtuigd dat ik daarvoor ontslagen zou worden,” legde Craig uit. Dit komt omdat er van hem werd verwacht dat hij zou doen wat elke andere talkshowpresentator deed. Maar het mooie van Craig Ferguson is dat hij eigenlijk alleen deed wat hij wilde doen. De reden waarom Craig een cult-achtige aanhang heeft opgebouwd die nog jaren na zijn vertrek uit de late nacht in 2014 voortduurt, is dat hij het nachtelijke paradigma authentiek op zijn kop zette. Dit gold voor de stijl van zijn show, de komedie en het feit dat hij soms alleen uit het hart sprak… Een van de vele redenen waarom Craig nooit de positie van David Letterman op The Late Show heeft ingenomen, is omdat CBS niet blij was met Craigs benadering. Het is dus logisch dat Craig bang was dat zijn keuze om Britney Spears niet uit te lachen, hen in het verkeerde keelgat zou schieten."Ik ging maandagochtend naar mijn werk en iedereen had de grappen opgeschreven. En ik had zoiets van: 'Nee. Ik doe het niet.' En dat deed ik niet. Ik was echt van streek en ik ging met mijn gevoel… Het leek me gewoon het juiste om te doen op dit moment.' Door de jaren heen heeft Craig Ferguson volgehouden dat hij geen agenda had. Hij zag net iets in Britney dat hij jaren eerder in zichzelf had gezien. Zijn keuze om Britney's strijd te respecteren wierp echter zijn vruchten af in meer dan alleen Craig die eruitzag als een volwassene met een hart en eigenlijk CBS behaagde, die blij was met alle pers. Hoewel hij nooit rechtstreeks van Britney had gehoord, deed ze Craig een solide … "Ik wilde een van haar liedjes gebruiken ["Oeps!…I Did It Again"] in een stand-upspecial, en toen ik erom vroeg, zei iedereen er is geen manier dat dat nummer zou verdwijnen. Ik vroeg of ik het in een stand-upspecial mocht gebruiken, en ik kreeg het voor niets. Dat is een erg duur nummer om te gebruiken. Dus ik ben enorm dankbaar dat ze me dat heeft laten doen.' De kleine gunst die Britney voor Craig deed, is op geen enkele manier de strekking van dit verhaal. Maar soms drijft positiviteit en vriendelijkheid naar je terug als je er maar genoeg van maakt. Craig Ferguson zou daar zeker mee instemmen.[EMBED_YT]https://www.youtube.com/embed/XzRzmKbffKk[/EMBED_YT]

Aanbevolen: