Rock And Roll Hall Of Fame 2021: wat alle betrokkenen zeiden over de ceremonie

Inhoudsopgave:

Rock And Roll Hall Of Fame 2021: wat alle betrokkenen zeiden over de ceremonie
Rock And Roll Hall Of Fame 2021: wat alle betrokkenen zeiden over de ceremonie
Anonim

De introducties van de Rock & Roll Hall of Fame zijn altijd een belangrijk evenement, niet alleen voor de artiesten die elk jaar worden ingewijd, maar voor de muziekindustrie in het algemeen. Dit jaar was geen uitzondering. Er waren verschillende muzikanten die hun tweede introductie kregen, zoals Carole King, Tina Turner en Dave Grohl. Anderen, zoals Pat Smear van Foo Fighters of Todd Rundgren, kregen hun langverwachte eerste introductie.

De ceremonie was emotioneel en leuk. Verbazingwekkende verhalen werden gedeeld en vriendelijke woorden werden gesproken door zowel inductees als inductoren. Laten we eens kijken wat de betrokken artiesten hebben gezegd.

6 Taylor Swift's inductie van Carole King

Iets van de Rock & Roll Hall of Fame-ceremonie in 2021 die iedereen ontroerde, was de hartverwarmende toespraak van Taylor Swift toen ze Carole King inhuldigde. Carole en Tina Turner, die ook tijdens diezelfde ceremonie werden ingewijd ondanks het feit dat ze het evenement niet bijwoonden, waren de tweede en derde vrouw die ooit tweemaal in de Hall of Fame waren opgenomen, en Taylor wist dat ze het gedenkwaardig moest maken. Haar woorden raakten iedereen in de kamer, ook mevrouw King.

"Ik kan me geen tijd herinneren dat ik haar muziek niet kende; ik ben opgevoed door twee van haar grootste fans. Ik luister nu naar Carole's muziek en ik voel diezelfde tinteling van herkenning. Haar liedjes spreken tot de echte en eerlijke gevoelens die iedereen ooit heeft gevoeld, voelt of hoopt te voelen", aldus Taylor. "De puurheid van de muziek die ze creëert, bevindt zich tussen twee werelden - een van mysterie en magische inspiratie en een andere van decennia van zuurverdiende en gehoorde geleerd vakmanschap. Alleen omdat het er zo moeiteloos uitziet, wil nog niet zeggen dat het dat ook is geweest."

5 Carole King wist niet dat Taylor Swift een van haar liedjes ging zingen

Behalve dat Taylor haar een ongelooflijke introductie gaf, bracht Taylor ook hulde aan Carole door haar lied "Will You Love Me Tomorrow" te zingen. Het bracht de oudere zangeres tot tranen, niet alleen omdat het zo mooi was, maar ook omdat het haar verraste.

"Ik kwam eigenlijk kort toen ze aan het repeteren was en toen namen ze me mee, maar de versie die ze vanavond deed was gewoon geweldig", vertelde Carole later. "Ze bezat het en maakte het haar eigen. Niemand heeft het ooit op die manier gedaan en dat is de vreugde voor mij als songwriter."

4 The Go-Go's riepen op tot gendergelijkheid in de Rock & Roll Hall Of Fame

The Go-Go's waren de eerste volledig vrouwelijke band die ooit werd opgenomen in de Rock & Roll Hall of Fame, en hoewel ze trots zijn op die prestatie, hebben ze duidelijk gemaakt dat dit nog maar het begin is van wat ze hopen, zal een grote verandering in de muziekindustrie zijn.

"Door onze prestatie te erkennen, viert de Rock Hall de mogelijkheid, het soort mogelijkheid dat hoopvolle dromers creëert. Door onze historische bijdrage te eren, zijn de deuren van dit etablissement breder geopend en zullen de Go-Go's pleiten voor de opname van meer vrouwen", aldus bassist Kathy Valentine. "Vrouwen die de weg hebben geplaveid voor ons en anderen. Vrouwen die bands begonnen, die liedjes zingen en schrijven, die uitblinken op hun instrumenten, die platen maken en produceren. Want hier is het ding: er zouden niet minder van ons zijn als er meer van ons waren zichtbaar."

3 De grappige toespraak van Paul McCartney

Sir Paul McCartney kwam opdagen bij de ceremonie om de Foo Fighters te introduceren, iets wat de wereld voor de band betekende. Hoewel Paul een Beatle is en misschien wel de grootste songwriter van zijn eeuw, zijn Paul en Dave Grohl ook zeer goede vrienden. De Beatle kon het niet laten om grapjes te maken tijdens zijn toespraak, iets wat iedereen leuk vond.

De hele tijd zei hij de overeenkomsten tussen Dave's carrière en die van hem, en eindigde hij de toespraak met de vraag "denk je dat deze man me stalkt?" Ten slotte, serieuzer, zei hij dat het een voorrecht voor hem was om ze te introduceren.

2 Jay-Z had nooit gedacht dat hij zou worden ingewijd

De introductieceremonie maakte Jay-Z emotioneler dan hij had gedacht, en in zijn toespraak grapte hij dat ze "probeerden me aan het huilen te maken in het bijzijn van al deze blanken". De reden dat de ceremonie echter zoveel voor hem betekende, is omdat hij dacht dat het niet mogelijk was voor hem om in die positie te verkeren.

"Bedankt, Rock & Roll Hall of Fame, voor deze ongelooflijke eer. En weet je, toen we opgroeiden, dachten we niet dat we konden worden opgenomen in de Rock & Roll Hall of Fame. Ons werd verteld dat hiphop was een rage. Net als punkrock gaf het ons deze anticultuur, dit subgenre, en er waren helden in, "zei hij.

1 Dave Grohl sprak over de essentiële rol van Paul McCartney in het succes van de band

Een van de belangrijkste redenen waarom de ceremonie zo belangrijk was voor de Foo Fighters was omdat ze werden ingewijd door Sir Paul, en hoewel hun acceptatietoespraken relatief kort waren, wilde Dave Grohl erkennen hoe speciaal het was om Paul te laten inwijden hen. Na hun introductie speelden Foo Fighters een paar nummers, waaronder de Beatles-klassieker "Get Back" met Paul. Voordat het nummer begon, sprak Dave het publiek toe en zei dat als de nummers van The Beatles en Paul er niet waren geweest, hij nooit zou hebben geleerd om muziek te spelen, dus de Beatle zou de eer moeten krijgen omdat ze in de Hall of Fame zouden staan.

Aanbevolen: