Deze filmauditie is nog steeds de grootste spijt van Ben Stiller

Inhoudsopgave:

Deze filmauditie is nog steeds de grootste spijt van Ben Stiller
Deze filmauditie is nog steeds de grootste spijt van Ben Stiller
Anonim

Acteur Ben Stiller staat bekend als een van de grappigste jongens in Hollywood - van Zoolander tot Tropic Thunder, veel van de meest iconische komediefilms uit de industrie zijn ondenkbaar zonder de ster. Hoewel Stiller in tal van beroemde blockbusters en in talloze veelgeprezen projecten verscheen, is er echter één film waarvan de acteur wenste dat hij er deel van had kunnen uitmaken.

Blijf scrollen om erachter te komen voor welke iconische komedie uit de jaren 90 Ben Stiller auditie deed, maar uiteindelijk maakte hij niet genoeg indruk op de filmmakers om hem in dienst te nemen. Gelukkig heeft de acteur uiteindelijk toch een geweldige carrière gehad, en daarom is deze spijt zeker iets waar de 56-jarige mee kan leven!

Hoe Ben Stiller zijn carrière begon

In 1992 kreeg Ben Stiller zijn eigen show op Fox Network, getiteld The Ben Stiller Show. De show bestond uit 12 afleveringen (en een 13e uitgezonden op Comedy Central). De Ben Stiller Show bestond uit komische sketches en parodieën op andere shows. Naast Stiller was ook Judd Apatow een van de meest prominente schrijvers van de show. Afgezien van de acteur, speelde The Ben Stiller Show ook Janeane Garofalo, Andy Dick en Bob Odenkirk - en Denise Richards en Jeanne Tripplehorn verschenen ook. De show won uiteindelijk een Emmy Award voor Outstanding Writing in a Variety of Music Program.

In de jaren 90 verscheen Stiller in projecten als Stella, Highway to Hell en The Nutt House. Het was in de vroege jaren 90 dat de Hollywood-ster ook zijn regiedebuut had. Stiller herschreef, regisseerde en verscheen in het romcom-drama Reality Bites met Winona Ryder en Ethan Hawke in de hoofdrollen.

In de jaren '90 vestigde Stiller zich als een nietje in de industrie met rollen in projecten als If Lucy Fell, Flirting with Disaster en Heavyweights. Naast acteren zette hij ook zijn tweede passie voort - hij was de regisseur van de komische thriller The Cable Guy, met in de hoofdrol Jim Carrey.

Hoewel de acteur een ongelooflijk decennium had, is er één project waar Ben Stiller in had willen spelen.

Ben Stiller heeft spijt dat hij niet in deze film heeft gespeeld

Ben Stiller heeft er spijt van dat hij het niet beter deed tijdens de auditie voor de komediefilm My Cousin Vinny uit 1992. De acteur opende erover tijdens een vraag- en antwoordpanel voor de televisiedramaserie Severance uit 2022, die hij regisseerde.

"Ik heb mijn auditie voor My Cousin Vinny gestaakt. Het achtervolgt me nog steeds tot op de dag van vandaag", gaf Stiller toe. "Je gaat naar binnen als acteur en je doet je ding en je voelt je er soms heel goed bij en het werkt gewoon niet." Gelukkig voor Stiller vond hij nog steeds zijn weg in de industrie en had hij ongelooflijk succes, zelfs zonder deze rol.

Vermoedelijk deed de acteur auditie voor het personage William "Bill" Robert Gambini, die uiteindelijk werd gespeeld door Ralph Macchio. Naast Macchio zijn er in My Cousin Vinny ook Joe Pesci, Marisa Tomei, Mitchell Whitfield, Lane Smith en Bruce McGill.

My Cousin Vinny volgt twee New Yorkers die door het landelijke Alabama reizen terwijl ze worden gearresteerd en berecht voor een moord die ze niet hebben begaan. De twee krijgen uiteindelijk Vincent "Vinny" Gambini, die onlangs als advocaat amper slaagde voor het bar-examen. De film was zowel een succes onder critici als kijkers. Voor haar vertolking van Mona Lisa Vito won Marisa Tomei de Academy Award voor beste vrouwelijke bijrol.

My Cousin Vinny heeft momenteel een 7,6 rating op IMDb, en het bracht uiteindelijk $ 64,1 miljoen op aan de kassa.

Over getankte audities gesproken, Stiller vertelde ook over zijn ervaring toen hij auditie deed voor het oorlogsdrama Empire of the Sun uit 1987, geregisseerd door Steven Spielberg. Volgens Stiller kon hij zich de regels niet herinneren die hij moest zeggen, dus in plaats daarvan riep hij "cut" alsof hij de film regisseerde.

"Ik hoor net, van waar de monitoren zijn, 'Wat?'" Stiller herinnerde zich "[Ik zei] 'Ik heb mijn lijn verpest.' En dan hoor ik Steven Spielberg zeggen: 'Je schreeuwt nooit cut!'" Hieruit afgaande, lijkt het alsof Stiller altijd wist dat regisseren een van zijn andere passies is - een die hij later in zijn carrière ook moest nastreven.

Empire of the Sun is gebaseerd op de gelijknamige semi-autobiografische roman van J. G. Ballard uit 1984, en het werd de grote doorbraak van Christian Bale. De film volgt een jonge jongen uit een rijke Britse familie die tijdens de Tweede Wereldoorlog gevangen wordt in een Japans kamp.

Empire of the Sun heeft momenteel een 7,7 rating op IMDb, en het bracht uiteindelijk $ 66,7 miljoen op aan de kassa.

Aanbevolen: