Deze Stranger Things-actrice speelde bijna Miss Honey in Matilda

Inhoudsopgave:

Deze Stranger Things-actrice speelde bijna Miss Honey in Matilda
Deze Stranger Things-actrice speelde bijna Miss Honey in Matilda
Anonim

De meerderheid van de millennials heeft een aanhoudende obsessie met Matilda. De door Danny DeVito geregisseerde film die in 1996 werd uitgebracht, was een bewerking van het klassieke boek van Roald Dahl over een klein meisje met geheime magische krachten.

In de film speelt Mara Wilson als Matilda, die later stopte met acteren nadat ze zich op gespannen voet voelde met de obsessie van de industrie met onmogelijke schoonheidsnormen.

DeVito zelf speelde Matilda's vader Harry Wormwood, Rhea Perlman speelde zijn vrouw Zinnia, Pam Ferris speelde Matilda's kwaadaardige directrice Miss Trunchbull en Embeth Davidtz speelde Matilda's vriendelijke lerares Miss Honey.

Er zijn verschillende vermakelijke verhalen ontstaan op de set van Matilda, waaronder de beruchte Chokey-straf die in het echte leven eigenlijk eng is, en Pam Ferris is in het geheim de aardigste vrouw ooit ondanks het spelen van een wrede schurk.

Er waren ook verschillende acteurs aan het project verbonden voordat de definitieve cast werd bepaald, en de personages waar fans verliefd op werden, hadden er heel anders uit kunnen zien. Dit is welke Stranger Things-actrice de rol van Miss Honey kreeg aangeboden voordat het naar Davidtz ging.

Wie speelde bijna Miss Honey in Matilda?

Een van de eerste kanshebbers voor de rol van Miss Honey was Winona Ryder, een van de grootste sterren van de jaren negentig. Volgens BuzzFeed kreeg Ryder de rol aangeboden, maar weigerde ze omdat ze op dat moment aan The Crucible werkte.

Ryder speelde in de jaren negentig verschillende prominente rollen en verscheen in films als Edward Scissorhands, Reality Bites, Little Women en Girl, Interrupted. Ze had ook een gastrol in The Simpsons en later in een aflevering van Friends.

De beroemdste rol van Ryder de laatste tijd is natuurlijk die van Joyce Bryers in de sci-fi dramaserie Stranger Things, de moeder van Will Bryers, die verdwijnt in de pilot-aflevering van de serie.

Het lijdt geen twijfel dat Ryder door de jaren heen een enorme veelzijdigheid als actrice heeft getoond, dus het is niet moeilijk om haar voor te stellen als Miss Honey.

Er waren ook andere sterren in gesprek om de lieve basisschoolleraar te spelen. BuzzFeed meldt dat Mariska Hargitay van Law & Order: SVU roem werd aangeboden en de rol afwees, net als Rose O'Donnell. De laatste wees het af om te schitteren in Harriet the Spy.

De rol ging uiteindelijk naar Embeth Davitdz. Destijds had Davitdz al indruk gemaakt op critici met haar optreden als Helen Hirsch in Schindler's List uit 1993.

Welke andere acteurs speelden bijna in Matilda?

Voordat regisseur Danny DeVito de Matilda-cast definitief had gemaakt, had de line-up er heel anders uit kunnen zien. Volgens January Media werden Mary-Kate en Ashley Olsen door DeVito uitgekozen om de titulaire rol van Matilda te spelen omdat zijn kinderen fans van Full House waren geweest.

Maar de Olsens waren niet beschikbaar tijdens het filmen van It Takes Two.

Michelle Trachtenberg, die later Georgina Sparks speelde in Gossip Girl, deed ook auditie voor de rol van Matilda.

De rol van de gemene Miss Trunchbull had naar Miriam Margolyes kunnen gaan, die later Madam Sprout ging spelen in de Harry Potter-films.

Margolyes deed auditie voor de rol, net als Maggie Kirkpatrick en de Australische actrice Magda Szubanski, voordat Pam Ferris de rol won. Interessant genoeg verscheen Pam Ferris ook in de Harry Potter-franchise als tante Marge.

Bette Midler kwam in aanmerking voor de rol van Zinnia Wormwood. Hoewel Midler niet de rol van Zinnia kreeg, was ze al te zien in de Disney Halloween-film Hocus Pocus, die in 1993 werd uitgebracht. Het huis dat werd gebruikt voor het huis van Alison in Hocus Pocus is hetzelfde huis dat werd gebruikt voor Miss Trunchball's huis in Matilda !

Catherine O'Hara kwam ook in aanmerking voor de rol van Zinnia, die later naar Danny DeVito's vrouw Rhea Perlman ging (de twee zijn nog steeds wettelijk getrouwd maar gescheiden).

Danny DeVito speelde uiteindelijk zelf de rol van Harry Wormwood, maar er waren andere acteurs in gesprek om Matilda's vader te spelen voordat hij zich aanmeldde. Namelijk Robert De Niro, Bob Hoskins, Tim Allen, Joe Pesci, Chevy Chase en Bill Murray werden overwogen.

Wat deed Embeth Davidtz na Matilda?

Nadat Embeth Davidtz meer dan miljoenen kinderen won die Miss Honey speelden, bleef haar carrière groeien. Ze speelde de hoofdrol in verschillende andere opwindende projecten, waaronder tegenover Robin Williams in Bicentennial Man in 1999, waar ze de dubbele rol speelde van Amanda Martin en Portia Chaney.

Ze verscheen ook in Bridget Jones's Diary en speelde de rol van Natasha, de vrouw die als Bridget's concurrentie voor de genegenheid van Mr. Darcy, die werd gespeeld door Colin Firth, dient. Davidtz kreeg ook prominente rollen in verschillende tv-shows, waaronder Mad Men, In Treatment en Californication.

In 2013 werd bij Davidtz borstkanker vastgesteld. Ze nam drie jaar vrij van haar werk voordat ze in 2016 terugkeerde om Sonia Kovitzky te spelen in Ray Donovan van Showtime.

Aanbevolen: