Wat is er met Emilia Clarke gebeurd tijdens de première van House Of Dragon?

Inhoudsopgave:

Wat is er met Emilia Clarke gebeurd tijdens de première van House Of Dragon?
Wat is er met Emilia Clarke gebeurd tijdens de première van House Of Dragon?
Anonim

De Game of Thrones-franchise is officieel opgenomen dankzij de gloednieuwe serie op HBO. House of the Dragon heeft veel waar te maken als de enige spin-offshow, en hoewel sommigen denken dat het gedoemd is te mislukken, zou het heel goed kunnen slagen waar zijn voorganger faalde.

Emilia Clarke was een ster in de originele show en ze heeft geholpen om er een succes van te maken. Ondanks de cruciale rol die ze speelde in het opstijgen van Game of Thrones, werd ze beledigd door een CEO bij de première van House of the Dragon.

Laten we eens kijken wat er gebeurde.

'Game Of Thrones' had de GEIT kunnen zijn

In 2011 debuteerde HBO met Game of Thrones, een serie gebaseerd op de boekenreeks Song of Ice and Fire van George R. R. Martin. Fans van de boeken hadden hoge verwachtingen van de show, maar niemand had kunnen vermoeden dat dit het grootste ding op televisie zou worden.

Met hoeksteenartiesten als Emilia Clarke, Kit Harington en meer in de hoofdrol, was Game of Thrones op zijn hoogtepunt niet te stoppen. Hoe ze ook probeerden, andere shows bleven consequent achter bij de benchmark die Game of Thrones elk seizoen zei.

Zoals je je kunt voorstellen, domineerde de show het gesprek over de popcultuur. Iedereen keek ernaar, iedereen vond het geweldig, en iedereen had zijn eigen theorieën over hoe het allemaal zou verlopen op het kleine scherm.

Helaas vlamde het laatste seizoen van deze show op, en in plaats van te worden aangekondigd als de grootste show in de geschiedenis, wordt er nauwelijks over Game of Thrones gesproken en dient het als een waarschuwend verhaal over wat er gebeurt als een krachtpatser sputtert uit.

Vanwege de immense populariteit van de show waren er geruchten over verschillende spin-off-projecten, en na vele jaren willen fans graag het project zien dat echt tot leven is gekomen.

Een spin-offshow debuteert op HBO

House of the Dragon is de nieuwe serie in de Game of Thrones-franchise, en het is er een waarvan HBO hoopt dat het ze wat goodwill zal opleveren na de rampzalige manier waarop ze Game of Thrones hebben afgesloten.

Waar gaat deze show precies over?

Volgens CNBC vertelt 'House of the Dragon' het verhaal van de burgeroorlog in Targaryen die ongeveer 200 jaar vóór de gebeurtenissen in 'Game of Thrones' plaatsvond. Het is gebaseerd op de roman "Fire and Blood" van George R. R. Martin. In tegenstelling tot Martin's andere boeken in de serie "Song of Ice and Fire", bevat dit boek een alwetende verteller die de geschiedenis documenteert op basis van verzamelde verslagen van gebeurtenissen. In sommige gevallen spreken deze verhalen elkaar tegen en zijn er meerdere versies van gebeurtenissen."

Dat klinkt veelbelovend, maar potentiële kijkers zijn sceptisch over de show. Thrones eindigde tenslotte zo slecht. Op het moment van schrijven heeft House of the Dragon echter een 85% met critici op Rotten Tomatoes, dus misschien is niet alles verloren.

Bij de première van de show lijkt alles te gaan zoals gepland. Dat wil zeggen, totdat een hogergeplaatste zonder duidelijke reden besloot Emilia Clarke te beledigen.

Hoe een CEO Emilia Clarke beledigde tijdens de première

Volgens Crikey, "beschreef Foxtel-CEO Patrick Delany de Game of Thrones-ster Emilia Clarke als een 'kort, dik meisje' bij de première van de langverwachte prequel-serie House of the Dragon, wat de aanwezigen choqueerde. Delany maakte de opmerkingen tijdens een toespraak voor de vertoning van de eerste aflevering van de serie tijdens de première in Sydney in het Entertainment Quarter. De oude Foxtel-manager vertelde opnieuw hoe laat hij was om Game of Thrones te kijken."

Dus, wat zei Delany, vraag je?

"Ik had zoiets van: 'Wat is deze show met het korte, dikke meisje dat het vuur in loopt?'", zei hij stoutmoedig.

Dat is een serieuze klap van Delany, en het was zowel ongepast als niet uitgelokt.

"Het voelde alsof hij verwachtte dat we mee zouden lachen, maar de mensen in de kamer waren er duidelijk door geschokt", zei een van de aanwezigen.

Uiteindelijk werd er een verontschuldiging vrijgegeven na de massale online terugslag die plaatsvond.

"De Foxtel Group verontschuldigt zich als zijn opmerkingen verkeerd werden begrepen en beledigend waren… Het doel was om duidelijk te maken dat 'Games of Thrones' voor hem in 2011 iets heel anders was voor televisie en dat Emilia Clarke van relatief onbekend bij een van de meest erkende en meest geliefde acteurs in televisie en film, " luidt de verklaring.

Wat het doel van die verklaring ook was, het sloeg volledig de plank mis. Clarke heeft gezwegen over het incident, maar we kunnen ons niet voorstellen hoe het was om zo'n zwerfdier te vangen.

Aanbevolen: