Wie is Lil Eddie? De zanger/songwriter achter een van de meest virale TikTok-nummers

Inhoudsopgave:

Wie is Lil Eddie? De zanger/songwriter achter een van de meest virale TikTok-nummers
Wie is Lil Eddie? De zanger/songwriter achter een van de meest virale TikTok-nummers
Anonim

Hij heeft met een aantal zwaargewichten in de industrie gewerkt, zoals Paula Abdul, Janet Jackson en Usher om er maar een paar te noemen. Lil' Eddie heeft geholpen bij het ontwikkelen en lanceren van enkele van de meest populaire acts in de industrie, maar de impact van Lil' Eddie als muzikant is ook indrukwekkend. De met een Grammy bekroonde artiest heeft een wereldwijde impact gehad met zijn hitlijsten in meerdere landen. De veelzijdige maker heeft vijf nummer 1-albums gehad in Japan. Hij is ook genomineerd voor in totaal 12 Grammy Awards.

Hoewel zijn huidige geluid nog steeds fris en trendy is, zijn de oudere nummers uit zijn catalogus vandaag de dag nog steeds populair. "Statue", zijn hit uit 2012, gaat meer dan tien jaar na de release nog steeds viraal, dankzij TikTok. Nadat de leider van BTS, RM de klassieke hit op het platform plaatste, ging het viraal en werd het omgezet in miljoenen streams voor het 11-jarige nummer en kreeg het ook tonnen views op YouTube.

Het Broken Hearts Club-label, dat Lil' Eddie begon tijdens de Covid-19-pandemie in 2020, zal zeker meer sterren opleveren. Nadat hij Yung Raf had getekend, bracht hij "Outside" uit, een samenwerking waarin ook Lil' Eddie te zien is. Dus wie is Lil' Eddie, het muzikale genie achter "Statue" en zoveel andere hits?

8 Hoe Diddy de carrière van Lil' Eddie hielp

Diddy koesterde de carrière van Lil' Eddie nadat hij ontdekte dat hij zong in een trein, hij was pas 16 jaar oud en werkte op dat moment bij Starbucks. Uiteindelijk werd hij een succesvolle songwriter en kreeg hij erkenning in de industrie. Hij vertelde TuneIn: "Ik was 15, 16, op de middelbare school … niemand geloofde me toen ik dacht "yo, ik schreef dat!"" met betrekking tot de single "She Is" van Carl Thomas uit 2004.

7 Lil' Eddie's virale hit werd 11 jaar geleden uitgebracht

Ondanks dat het meer dan 11 jaar geleden werd uitgebracht, is 'Statue' nog steeds viraal op TikTok. Veel artiesten van over de hele wereld hebben dit nummer gedeeld, waaronder RM van BTS. Het geluid is gebruikt in meer dan 137.000 TikTok-video's. Momenteel heeft de Spotify-catalogus van Lil' Eddie meer dan 25 miljoen streams, terwijl er meer dan 200 miljoen streams beschikbaar zijn van fancovers of kanalen die "Statue" op hun YouTube-kanalen plaatsen.

6 Lil' Eddie heeft geholpen om een aantal grote groepen te ontwikkelen

Lil' Eddie sloot zich aan bij het artiestenontwikkelingsteam van The X Factor, La Banda en America's Got Talent, een longside Simon Cowell, waar hij hielp bij het vormen van Fifth Harmony en de populairste boyband voor Latinmuziek, CNCO, wat hem een senior A&R opleverde positie bij Syco/Sony Music in 2019.

5 Deze hitnummers zijn geschreven door Lil' Eddie

Lil' Eddie heeft een uitgebreid songwriting-cv. Naast het schrijven van zijn eigen hitnummers, heeft hij voor veel andere artiesten geschreven. Hij is een gecrediteerde songwriter op nummers als Jessie J's hit "Rainbow", Hilary Duff's "Belong", "Don't Wanna Dance Alone" van Fifth Harmony en Marshmallow's "Lavandia" feat. Uitslag. Hij heeft ook geschreven voor vele andere artiesten, zoals Rita Ora, Robbie Williams, Jason Derulo, Maluma en vele anderen.

4 Lil' Eddie's Come Up Story

Geboren in Brooklyn, op slechts vijfjarige leeftijd zorgde een traumatische brand ervoor dat zijn gezin drie jaar dakloos was.

“Ik was eigenlijk dakloos. Wonen in schuilplaatsen, leven in auto's, leven op straat. Ik herinner me dat ik van de straat at, wachtte tot 12 uur tot restaurants sluiten en uit vuilniszakken at … ja, het was een zwaar leven”, vertelde hij aan de LA Weekly-podcast. "Toen verhuisden we naar Spanish Harlem, en toen was er een auditie om lid te worden van dit koor genaamd het New York Boys Choir."

Hij voegde zich al snel bij zijn oudere broer in de groep en Lil' Eddie realiseerde zich dat zingen en optreden zijn passie was.

“In dat koor heb ik geweldige dingen mogen doen, zoals zingen voor de paus en zingen voor de Billboard Awards … al deze geweldige dingen”, zegt hij. “In het koor zitten was als het openen van de doos van Pandora … hoezeer ik ook terugkwam tot niets, het gaf me het verlangen om meer te willen. Ik begon de wereld te zien en realiseerde me dat er meer was dan de vier muren waarin ik me gevangen voelde.”

3 Gaat Lil' Eddie met iemand aan het daten?

Er is niet veel bekend over het persoonlijke en liefdesleven van de kunstenaar; Lil 'Eddie heeft een heel rustig leven buiten de industrie. Van wat we op zijn sociale media hebben gezien, lijkt Eddie Serrano vrijgezel te zijn.

2 Wat is het vermogen van Lil' Eddie?

Lil' Eddie heeft een niet-geverifieerd vermogen van ongeveer $ 10 miljoen. Meerdere bronnen melden verschillende aantallen, dus het is niet te zeggen hoeveel Serrano eigenlijk waard is, het zou ten noorden van dat kunnen zijn gezien de lange levensduur van Lil 'Eddie als zanger en producer / songwriter. De veteraan uit de industrie verdient zijn fortuin voornamelijk aan zijn carrière als muziekmanager en muzikant.

1 Wat volgt er voor Lil Eddie?

Lil' Eddie heeft onlangs zijn 10-jarig jubileumalbum "City Of My Heart" uitgebracht met zijn virale hit "Statue". De Grammy-winnende ster is al meer dan tien jaar relevant, in meerdere genres en culturen. Lil' Eddie heeft maandelijks meer dan een half miljoen luisteraars op Spotify en blijft opkomend talent pushen via zijn productiebedrijf Broken Hearts Club.

Aanbevolen: