Wie is Jax, de TikTok-zanger die een flashmob organiseerde bij Victoria's Secret?

Inhoudsopgave:

Wie is Jax, de TikTok-zanger die een flashmob organiseerde bij Victoria's Secret?
Wie is Jax, de TikTok-zanger die een flashmob organiseerde bij Victoria's Secret?
Anonim

In 2015 ontmoetten fans van American Idol Seizoen 14 een dynamische 18-jarige zangeres uit New Jersey. Jaclyn Cole Miskanic, afkomstig uit East Brunswick, heette Jax. Ze deed auditie met de Beatles-klassieker I Wanna Hold Your Hand en blies de jury omver met haar unieke stem en stijl

Ze eindigde als derde overall in de competitie, tot groot ongenoegen van haar fans, bekend als de JaxPack. Ze heeft zich aangesloten bij andere Idol-finalisten die succesvolle carrières hebben gemaakt, ook al hebben ze niet gewonnen.

Jax, een autodidactische pianiste, zingt al sinds haar vijfde. Nooit bang om uitgesproken te zijn, nam ze na haar vertrek uit de show een nummer op genaamd La-La Land, over haar soms bittere ervaringen op American Idol.

De songtekst vertelde hoe Idol niet zo glamoureus is als het lijkt, vooral voor de deelnemers die niet winnen. Maar gelukkig voor Jax baande ze haar eigen weg met meerdere hits die haar publiek aanspraken.

Een gezondheidsangst deed Jax besluiten haar liedjes te posten

Jax was opgenomen in de Idol-tour van seizoen 14. Kort daarna werd bij haar schildklierkanker geconstateerd. Ze herstelde na de operatie, maar de gezondheidsangst deed haar beseffen dat ze wilde dat mensen haar liedjes zouden horen.

Omdat de pandemische lockdown het haar onmogelijk maakte om in de studio te werken, wendde Jax zich tot TikTok.

Shes zei: Ik heb zoveel jaren geprobeerd een merk te creëren, en dan zou het zijn als, 'Oké, laat maar, dit werkt niet.' Wees sexyer, wees mysterieuzer, wees grungy of wat het ook is. TikTok was de eerste app waarvan ikzelf mijn merk was.”

En fans waren dol op haar merk. Jax begon video's te posten die op haar mobiel in haar slaapkamer waren opgenomen.

Haar eerste grote hit was een gekke video met haar gekleed in een gewaad en tulband, terwijl ze een spoofversie zong van het nummer van Fountains of Wayne, Stacey's Mom. In een tijdsbestek van 24 uur werd het een miljoen keer bekeken.

Jax heeft miljoenen TikTok-fans

Sindsdien heeft ze een enorme aanhang op sociale media opgebouwd, waarbij ze spoofversies van hitnummers plaatst, plus haar eigen composities. Op het moment van schrijven heeft de zanger 10,8 miljoen TikTok-volgers. Jax heeft hit na hit gehad, met fans die dol zijn op haar parodieën op populaire liedjes.

Sia's lied Chandelier wordt gepresenteerd vanuit het perspectief van de huishoudster, die moet betalen voor de kroonluchter Sia breekt terwijl hij eraan zwaait. Vanessa Carlton's I'd Run A Thousand Miles wordt gezongen door Forrest Gump. Miley Cyrus's Party In The USA is vanuit het oogpunt van een Uber-chauffeur die de zanger van het vliegveld rijdt.

Ze heeft zelfs het nummer van Titanic overgenomen, " My Heart Will Go On " waar het personage van Jack, gespeeld door Leonardo DiCaprio, Rose vraagt waarom hij hem niet naar de deur trok waarop ze bleef drijven: " Rose, alsjeblieft, wees een keer eerlijk/Er was ruimte op die deur, voor ons allebei…”

Beide sterren en haar familie in haar video's

Hoewel sommige beroemdheden er een hekel aan hebben om geparodieerd te worden in shows als South Park, zijn veel van de sterren van wie de liedjes in de video's van Jax zijn opgenomen, doorgegaan met haar video's. Optredens van grote namen als Addison Rae, Natasha Bedingfield, Olivia Rodrigo en de vorige Idol-winnaar Carrie Underwood hebben ervoor gezorgd dat fans blijven luisteren.

Jax' familie is ook aanwezig. Haar liedjes raken fans omdat ze een kijkje in het echte leven van de zangeres bieden. Like My Father ziet haar ouders op de achtergrond staan terwijl ze een lied zingt dat is geïnspireerd door haar vader, een brandweerman van de NYPD die gewond raakte op de dag van de aanslagen van 9/11 op het World Trade Center.

Jax zingt ook een aangrijpend nummer voor haar 18-jarige broer die in het leger is gegaan, en er is een lied met de 8-jarige Campbell, die autisme heeft, om mensen met de stoornis onder de aandacht te brengen.

Ze zingt vaak liedjes met Chelsea, het meisje op wie ze past. In feite is het haar relatie met Chelsea die heeft geleid tot haar laatste en grootste hit, geschreven nadat de tiener van streek was door een incident met bodyshaming. Het is een onderwerp dat dicht bij het hart ligt van de TikTok-ster, die een eetbestelling afhandelde toen ze jonger was.

Victoria's Secret laat zien hoe modetijdschriften en merken meisjes kunnen laten proberen hun lichaam te veranderen om zich mooi te voelen. Na de eerste release nam ze het mee naar een van de plaatsen van de misdaad en organiseerde ze een flashmob voor de Victoria's Secret-winkel in New York.

Geüpload naar YouTube op 6 juli 2022, de video is meer dan 25 miljoen keer bekeken en kreeg reacties van miljoenen die er hetzelfde over denken. Het wordt wel een inspirerend zomerlied genoemd, een dat alle vrouwen nodig hebben.

In 2021 kreeg de zangeres een contract bij Atlantic Records en ze zegt van plan te zijn om langzaam meer singles uit te brengen, wat uiteindelijk zal leiden tot haar debuutalbum. Ze belooft fans dat haar album een weerspiegeling van haar persoonlijkheid zal zijn: "Een beetje gek, met af en toe een grapje van een vader."

Zoals Jax zelf zegt: "Ik ben op deze aarde gezet om geluk te delen door middel van muziek." En haar miljoenen fans zullen blijven kijken terwijl zij dat doet.

Aanbevolen: