Jim Parsons bleef urenlang hangen na auditie voor de oerkn altheorie

Inhoudsopgave:

Jim Parsons bleef urenlang hangen na auditie voor de oerkn altheorie
Jim Parsons bleef urenlang hangen na auditie voor de oerkn altheorie
Anonim

Jim Parsons' vertolking van Sheldon Cooper was werkelijk fenomenaal. Parsons belichaamde het personage op een manier die fans liet geloven dat elke andere acteur in vergelijking zou zijn verbleekt. De geweldige vertolking van Sheldon door de acteur leverde hem zelfs maar liefst vier Prime Time Emmy Awards en een Golden Globe op. Blijkbaar was Parsons de juiste keuze voor deze specifieke rol.

Desalniettemin was de Hidden Figures-acteur niet de geprefereerde kandidaat voor de rol, waarbij de makers van The Big Bang Theory de rol aanvankelijk aanboden aan zijn co-ster Johnny Galecki. Bovendien moest Parsons na zijn auditie enkele uren wachten om terug te horen van de makers van The Big Bang Theory. Dus waarom moest Jim Parsons zo lang wachten na zijn Sheldon Cooper-auditie?

Jim Parsons wist meteen dat de oerkn altheorie iets speciaals zou zijn

Hoewel Parsons in het verleden auditie had gedaan voor meerdere rollen, leek geen van hen zo belangrijk als Sheldon Cooper. Het is bijna alsof de acteur instinctief wist dat de rol hem naar een ongekend succesniveau zou katapulteren.

"Het enige dat ik me herinner is dat ik me herinner toen ik het las: 'Dit is belangrijk.' Ik bedoel, ik werk altijd aan mijn audities, maar ik weet het niet. Ik voelde iets speciaals', vertelde Parsons aan Vanity Fair in 2020. "En ik herinner me dat de Oscars die avond zouden plaatsvinden, en ik werd uitgenodigd om een feestje te houden en ik zei: 'Ik ga niet.' En ik bleef thuis en las mijn regels voor en werkte aan mijn regels.”

De 49-jarige nam extra zorg om ervoor te zorgen dat hij grondig werd voorbereid op zijn auditie.

“Ik heb er keihard aan gewerkt! Je hebt geen idee hoe goed ik het uit mijn hoofd geleerd heb', vertelde hij aan The Hollywood Reporter."Sheldon heeft soms zoveel te zeggen - het is niet meer zo erg als vroeger - en het was echt dik, en het was me duidelijk dat de humor die hierin was ingebouwd alleen was als deze dichte stukken heel gemakkelijk vloeiden. Ik heb er de shit uit geboord! Ik was erg bang - en opgewonden om het aan hen te presenteren."

Jim Parsons heeft lang moeten wachten na zijn Sheldon Cooper-auditie

Ondanks dat hij ongelooflijk angstig was, kwam Jim Parsons opdagen voor zijn Sheldon Cooper-auditie, klaar om de uitvoering van zijn leven te geven. Ik ging naar binnen en deed auditie en ik wist dat het goed was gegaan. Een paar dagen later belden ze me terug om de test te doen voor het netwerk en de studio, of wat dan ook', vertelde Parsons aan Vanity Fair. “En ik dacht dat dat goed was gegaan. Ik wist dat het goed was gegaan. Ik deed wat ik wilde doen, en ik kon zien dat het goed was gegaan.”

Ondanks dat de audities opmerkelijk goed verliepen, moest Parsons na zijn laatste auditie nog enkele uren wachten om terug te horen van het castingteam van The Big Bang Theory.

“Normaal gesproken ging mijn telefoon bij alle andere piloten waar ik in was gegoten, letterlijk over toen ik van de auditie naar de auto liep,” legde hij uit. “Dit waren uren. Het was uren. En mijn agent destijds, ik herinner me dat ik belde, en hij zei: 'Wat is er vandaag gebeurd?' En ik zei: 'Oh God, wat bedoel je?' Hij zegt: 'Ik maak maar een grapje. Je hebt het.'”

De makers van de oerkn altheorie konden niet beslissen of Jim Parsons de juiste keuze was voor Sheldon Cooper

De makers van Big Bang Theory, Chuck Lorre en Bill Prady, hadden het moeilijk om te beslissen of ze Jim Parsons als Sheldon Cooper moesten casten. Na de verbluffende auditie van Parsons was Bill Prady ervan overtuigd dat hij de juiste man voor de baan was.

"Toen Jim Parsons binnenkwam, was hij op een bepaald niveau Sheldon", vertelde Bill Prady aan de At Home with the Creative Coalition-podcast. “Jim kwam binnen, en hij was gewoon - van die auditie, hij was de Sheldon die je op televisie zag. Hij creëerde dat personage tijdens die auditie."

Co-creator Chuck Lorre was echter niet zo optimistisch. "[Parsons] verliet de kamer en ik draaide me om en ik zei: 'Dat is de man! Dat is de man! Dat is de man!' En Chuck draaide zich om en zei: 'Nee, hij gaat je hart breken. Hij zal je dat optreden nooit meer geven.'"

Gelukkig besloot Bill Prady Parsons nog een kans te geven om zijn waarde te bewijzen. "Ik moet zeggen dat, in het verhaal van mijn relatie met Chuck, het aantal keren dat ik gelijk heb en Chuck ongelijk kan zijn… ik ga er een nemen," zei Prady. "Dit is misschien het enige voorbeeld van waar ik gelijk had."

Aanbevolen: