Hier is waarom deze MCU-ster besloot haar naam te veranderen

Inhoudsopgave:

Hier is waarom deze MCU-ster besloot haar naam te veranderen
Hier is waarom deze MCU-ster besloot haar naam te veranderen
Anonim

Als je een fervent volgeling bent van het Marvel Cinematic Universe,ken je waarschijnlijk de actrice die Chloe Bennet heet. Ze is nu synoniem met het personage Quake (Daisy Johnson) in de ABC-serie, Marvel's Agents of S. H. I. E. L. D.

Wat je misschien niet weet over Bennet, is dat ze oorspronkelijk niet deze achternaam droeg. Ze heeft het evenmin gewijzigd als gevolg van een wijziging in de burgerlijke staat of iets dergelijks. Hier gaan we dieper in op wie Chloe Bennet is, waar ze oorspronkelijk langs ging en waarom ze ervoor koos haar naam te veranderen.

Diep ondergedompeld in de kunst

Bennet werd geboren als Chloe Wang in april 1992 in Chicago, Illinois. Haar moeder, dr. Stephanie Wang, werkt als internist in het Rush University Medical Center in de stad. Haar vader, Bennet Wang, is een investeringsbankier.

Ze groeide op in een gezin dat ze ooit 'de Verenigde Naties ontmoet Animal House' noemde: ze is het enige meisje in een gezin van zeven broers en zussen, twee die Afro-Amerikaans zijn en één die Mexicaans-Filipijns is.

Zelfs als jong meisje was Bennet altijd diep ondergedompeld in de kunsten. Ze wierp een licht op deze kant van haar jeugd in een interview in 2013 met de Chicago Tribune. "We worstelden en deden dat soort dingen, en ik was gewoon een tomboy", zei Bennet over het opgroeien met haar broers. "Ik ben echt in de kunst gegaan omdat ik elke sport heb geprobeerd en gewoon verschrikkelijk was, dus ik had zoiets van, het enige wat ik kan doen is creatief zijn."

Dr. Wang sprak over hoe de kleine Chloe haar creatieve persoonlijkheid aan het werk zette, zelfs in die zeer vroege jaren van haar leven. "Ze heeft altijd een meer dan levensgrote persoonlijkheid gehad", herinnert ze zich in hetzelfde Tribune-rapport. "Vanaf de tijd dat ze heel klein was, organiseerde ze de buurtkinderen en kleedde ze ze aan en gaf ze shows."

Moest huur betalen

Toen ze 12 was, trad Chloe toe tot The Second City, een jeugdensemble in Chicago, waar ze acteren en improvisatie begon te studeren. Ze zou spoedig voor een korte periode naar Peking verhuizen, waar ze bij haar grootmoeder van vaderskant verbleef en Mandarijn studeerde.

Ze keerde terug naar de Verenigde Staten en verhuisde in 2010 naar LA om een carrière in muziek en acteren na te streven. Ze bracht in 2011 drie nummers uit, 'Every Day In Between' en twee versies van 'Uh Oh,' de ene Engels en de andere Mandarijn.

Ze kreeg haar grote doorbraak als acteur toen ze een terugkerende rol kreeg in het ABC-muziekdrama, Nashville. Onmiddellijk na deze periode voegde ze zich bij de originele cast van Agents of S. H. I. E. L. D., een rol die ze in de loop van zeven jaar opnieuw speelde.

De vraag waarom ze besloot haar naam te veranderen, dook op toen een fan het haar in 2017 op sociale media voorlegde. "Hollywood is racistisch en zou me geen achternaam geven waar ze zich ongemakkelijk bij voelden", zij schreef. "Ik moest mijn huur betalen."

Aanbevolen: