Fans vergeten deze extreem nep-realityshow

Inhoudsopgave:

Fans vergeten deze extreem nep-realityshow
Fans vergeten deze extreem nep-realityshow
Anonim

Als we het hebben over het populaire genre van reality-tv, zullen fans altijd zeggen dat shows niet authentiek lijken, van hoe nep Love Island lijkt tot vragen over de vroege realityshow The Osbournes. Het kan moeilijk zijn om te geloven dat alles wat wordt getoond is wat er echt is gebeurd, en het is interessant om terug te kijken op deze shows en je af te vragen hoe ze zijn gefilmd.

Fans vergaten deze realityshow die enkele nep-elementen bevat. Laten we eens kijken wat het is.

'Mantracker'

Van de vraag of de Love Is Blind-huwelijken echt gebeurden tot het willen weten of scènes gescript zijn, fans hebben altijd vragen over het interessante universum van reality-tv.

In 2006 ging een Canadese realityshow genaamd Mantracker in première op het Outdoor Life Network, en er zijn 7 seizoenen geweest. Mensen denken dat het helemaal nep is.

De show volgt Terry Grant terwijl hij in het wild naar 'prooi' zoekt. Volgens de beschrijving op de IMDb-pagina van de show: "De deelnemers nemen het op in een race naar de finish tegen een deskundige wildernistracker."

Een fan startte een thread op Reddit met de vraag of mensen dachten dat Mantracker nep was, en de reacties waren fascinerend.

Een zei dat het echt lijkt, maar scènes worden later opnieuw opgenomen. Ze schreven: "Een paar meisjes uit mijn stad gingen ermee aan de slag, en voor zover ze zeiden dat het allemaal legitiem was. Ik begrijp dat ze een cameraman bij zich hebben, die in betere staat is dan vrijwel iedereen, en dat ze teruggaan het terrein later weer op nadat de wedstrijd voorbij is om veel van de foto's te maken."

Een paar mensen gaven commentaar en zeiden dat het lijkt alsof de crew bepaalde scènes opnieuw filmt, wat zeker een gangbare praktijk lijkt te zijn in reality-tv.

Sommige mensen waren er niet zo zeker van dat het echt was, met als commentaar dat het onmogelijk zou zijn om te filmen: "Moeilijk om je te verbergen in de bosjes met een cameraman en geluidsman die je volgt."

Een andere kijker van de show was er niet helemaal van overtuigd dat het echt was nadat hij met mensen had gesproken die ze kennen die in de show verschenen. Ze zeiden: "Eigenlijk is het nep, mijn kamergenoot en zijn partner, die beide brandweerlieden waren, werden constant tegengehouden door de cameraploeg als ze te ver vooruit kwamen. Ze gebruikten vaak smoesjes over het vervangen van batterijen en ze moesten eigenlijk gefilmde sequenties maken met man tracker. Hij heeft ook land gehuurd van de boerderij van mijn tante om de show te filmen en ze doen veel pre-filming denk ik."

Terry Grant op een paard en met een cowboyhoed op Mantracker
Terry Grant op een paard en met een cowboyhoed op Mantracker

Iemand zei dat ze op school tv en productie van nieuwe media hadden gestudeerd en iemand met wie ze in de klas zaten, liep stage bij de show. Ze zeiden dat de camera's de zaak wel volgen en dat het echt is, maar later kan de crew terugkomen om meer te filmen. Ze schreven: "Daarna is er een beoordeling van de beelden en de gevolgde paden. Als er iets is dat er cool uitziet voor televisie, bezoeken ze de locatie opnieuw, zetten camera's op en doorlopen de bewegingen opnieuw. Een paar verschillende hoeken, een verwoede blik daar, en het is veel leuker dan kijken naar mensen die door het bos dwalen."

Iemand die op Mantracker verscheen, deed een "Ask Me Anything" op Reddit en zei dat de bewerking van hun aflevering "redelijk" leek.

Ze schreven: "Als er iets is, laten ze je er beter uitzien dan je in werkelijkheid bent." Ze legden wel uit dat bewerkingen zijn gemaakt voor "drama" en zeiden: "ze kunnen bepaalde momenten zeker overdramatiseren en het is verbazingwekkend wat de muziek doet om de spanning te vergroten.

Terry Grant

Terry Grant de Scouts Canada Chief Scout en ook van het Alberta Foothills Search and Rescue Team.

Terry zegt dat toen het tv-netwerk vroeg of zijn neef geïnteresseerd was in een hoofdrol in de show, zijn neef nee zei, en de kans viel hem op schoot. Hij zei dat hij niet zeker wist wat er zou gebeuren en vertelde Avenue Calgary: "Ik wist echt niet wat ik kon verwachten."

Terry zei: "Ze stuurden me gewoon naar buiten en zeiden: 'wees jezelf, doe wat je doet', en dat is alles. Ik was het echt die alle vaardigheden gebruikte die ik had geleerd van 30 jaar cowboys." Hij vervolgde: "Mensen gaan heel voorspelbare dingen doen in de bush. Als we bij een rivier komen, gaan we die waarschijnlijk stroomafwaarts volgen. We zullen naar beneden dwalen of naar de weg van de minste weerstand - we zijn allemaal lui", zegt hij.

In 2015 verliet Terry Mantracker en zoals hij CBC vertelde, was hij nog steeds erg bescheiden ondanks dat hij lange tijd in een tv-show speelde. Hij zei: "Het is moeilijk. Iedereen heeft me op een voetstuk zoals alle tv-mensen. Ik voel dat ik nog steeds mezelf ben en ik ben gewoon de man die op zijn paard rijdt en het geluk heeft om op tv te zijn."

Fans van reality-tv moeten Mantracker zeker eens bekijken, zodat ze zelf kunnen beslissen wat echt lijkt en wat niet.

Aanbevolen: