Deze 8 biopics waren extreem misleidend

Inhoudsopgave:

Deze 8 biopics waren extreem misleidend
Deze 8 biopics waren extreem misleidend
Anonim

Het v alt niet te ontkennen dat de levens van enkele prominente historische figuren in het land de filmindustrie wat filmvoer hebben opgeleverd. Echter, alleen ter wille van entertainment, zijn biopics vaak onnauwkeurig en misleidend in termen van het verstrekken van informatie aan het publiek. Veel van deze biopics zijn zo onnauwkeurig dat de mensen in de film zelf schreeuwen om de verkeerde informatie in de film.

Soms vertellen deze biopic-films oneerlijke gebeurtenissen in de film, variërend van enkele milde veranderingen in de werkelijke gebeurtenissen tot een extravagante verhaallijn. Sommige biopic-films verdraaien gewoon feiten om het leuk te maken, wie kijkt er nou naar een saai levensverhaal? Het is begrijpelijk dat de productiemedewerkers iets aan het verhaal verdraaien om het interessanter te maken. Hieronder vindt u enkele van de films die nauwkeurigheid hebben opgeofferd en de feiten hebben genegeerd, zodat mensen hun vermaak kunnen hebben.

8 Het imitatiespel

De film The Imitation Game met de Engelse acteur Benedict Cumberbatch, Keira Knightley, Matthew Goode en Rory Kinnea volgt de poging van een eenzaam en excentriek wiskundig genie Alan Turing om een machine te maken die een team van de Britten zou kunnen helpen codebrekers. Het team probeert enkele SS-berichten te kraken tijdens de Tweede Wereldoorlog. Hoewel de leider zich destijds concentreerde op het ontcijferen van de Duitse militaire geheimen, was Turing gefocust op het herbergen van zijn eigen kleine geheim dat hij homo is in een tijd waarin het nog steeds een misdaad is om homo te zijn. Toen Turing ontdekte dat een van hun leden een spion voor de Sovjets is, kwam het lid er helaas ook achter dat hij homo is, wat werd gebruikt als hefboom om de geheimen van anderen te bewaren. Hoewel de Turing echt een belangrijke rol speelde tijdens het breken van de geheime code voor Groot-Brittannië, werd zijn karakter niet perfect uitgespeeld, omdat hij egocentrisch was dan de afbeelding van de film. Het succes van Turing kwam ook voort uit het eerdere werk van Poolse codekrakers die niet eens werden genoemd en erkend voor hun harde werk in de film. Hoewel er inderdaad een spion voor de Sovjets is, had hij in het echte leven geen contact met Turing en was er in die tijd geen chantage.

7 banen

Jobs is een film met in de hoofdrol Ashton Kutcher als de mede-oprichter van Apple, Steve Jobs. De film volgt het vroege carrièrepad van Steve Jobs vanaf zijn tijd als drop-out van het Reed College tot hij CEO werd van een van de meest prominente en winstgevende bedrijven ter wereld, Apple. De film heeft de neiging om de geniale geest van Jobs te verheerlijken en zijn rol in de ontwikkeling van het bedrijf te overdrijven. Daarbij hebben ze de bijdragen van Apple's mede-oprichter Steve Wozniak geminimaliseerd. Wozniak huilde om de film en zei dat deze hoogst onnauwkeurig is en noemde specifiek de verkeerde informatie over hoe de film hem en Jobs afbeeldde.

6 De theorie van alles

De film The Theory of Everything met de Engelse acteur Eddie Redmayne, Felicity Jones, Emily Watson, David Thewlis en Charlie Cox gaat over het liefdevolle huwelijk van Stephen Hawking met Jane Wilde. Het verhaal laat zien hoe het paar had volhard tijdens de ontberingen van Hawking met ALS en hoe hij een internationaal gevierd natuurkundige werd. De film liet zien hoe het liefdesverhaal van het stel begon terwijl ze allebei nog student waren aan de Cambridge University. Ze trouwden uiteindelijk en begonnen hun gelukkige gezin kort na de ALS-diagnose van Hawking. Naarmate de ziekte vordert, raakte Wilde echter vervreemd van het leven van de natuurkundige. Hoewel de film is gebaseerd op de memoires van Wilde, slaagde hij er niet in de complexiteit van het huwelijksleven van het paar weer te geven. Wilde's memoires gaven expliciet aan hoe ze haar professionele carrière opofferde om voor Hawking te zorgen, maar de film zette haar ambities buitenspel en ze werd een personage dat alleen bestond om voor Hawking te zorgen. De film bagatelliseerde ook de relatie van Elaine Mason, wat resulteerde in de vervreemding van Hawking met Wilde en hun kinderen.

5 Bonnie en Clyde

De film Bonnie and Clyde, met in de hoofdrol Warren Beatty en Faye Dunaway, gaat over de gelijknamige bandieten uit de jaren dertig. De film toont de twee als een pittig stel dat gedwongen werd op de vlucht te slaan nadat ze banken hadden beroofd. De film voegde ook wat opwinding toe aan de zich ontwikkelende romance tussen de twee. Hun spree eindigde op een epische manier toen de wetshandhavers hen eindelijk te pakken kregen. Het duo Bonnie Parker en Clyde Barrow waren destijds beruchte bandieten, en hoewel de film liet zien dat ze zich over het algemeen op grote banken richtten, richtten ze hun pijlen alleen op enkele kleine banken, benzinestations en winkels. De film bagatelliseerde ook het feit dat het paar enkele sporen van kadavers achterliet, waar ze in feite in totaal 13 lichamen hebben gedood.

4 Een mooie geest

A Beautiful Mind is een met een Oscar bekroonde biopic over de Nobelprijswinnende econoom en wiskundige John Nash, gespeeld door acteur Russell Crowe die worstelt met een psychische aandoening. De film laat zien hoe Nash de briljante carrière van Nash tot stand brengt terwijl hij een bevredigend getrouwd leven met zijn vrouw Alicia handhaaft terwijl hij in de jaren zestig wordt verteerd door zijn paranoïde gedachten. Zijn vrouw is tijdens al zijn ontberingen trouw aan zijn zijde gebleven. Hoewel de film prachtig is gemaakt, was het werkelijke leven van John Nash gebrekkig. Hij herstelde van de diagnose schizofrenie met de liefdevolle hulp van zijn vrouw; het was echter veel ingewikkelder dan wat werd afgebeeld in de film. Nash heeft een onwettig kind verwekt bij een vrouw en wilde niet trouwen en volgens zijn biograaf had hij zijn vrouw minstens één keer in handen gehad.

3 De orkaan

De film The Hurricane met in de hoofdrollen Denzel Washington, Vicellous Reon Shannon, Deborah Kara Unger, Liev Schreiber en John Hannah gaat over de echte bokser Rubin "Hurricane" Carter. De bokscarrière van Carter ontspoorde toen hij in 1966 onterecht werd veroordeeld voor het doden van drie mensen. Hij zat gevangen vanwege zijn huidskleur en activisme. Na twintig jaar van zijn straf heeft een tienerfan de belangstelling voor zijn zaak doen herleven, wat ertoe leidde dat de rechter zijn veroordeling ongedaan maakte. Er waren veel onnauwkeurigheden in de film, waaronder de afbeelding van Carter als martelaar toen hij zijn vrouw om echtscheiding vroeg om haar te bevrijden, in werkelijkheid; hij werd achtergelaten door zijn vrouw omdat hij zich met een aantal zaken bezighield.

2 J. Edgar

De film J. Edgar met de Amerikaanse acteur Leonardo DiCaprio, Naomi Watts, Armie Hammer, Josh Lucas en Judi Dench gaat over het in kaart brengen van de carrière van de controversiële FBI-directeur J. Edgar Hoover. De film toonde zijn inspanningen om de verdwijning van Lindbergh te kraken. Het duikt ook in zijn privéleven, vooral over de aard van zijn vriendschap met Clyde. De biopic is hoogst onnauwkeurig vanwege het antagonisme jegens sommige radicalen, wat de wetenschappelijke methodologie benadrukt die hij het bureau binnenleidde. Het negeert ook de meest kritische aspecten van zijn carrière, omdat het meer over zijn romantische leven verkende. Het verhaal ging over de zaak Lindbergh, die de schadelijke activiteiten van Hoover over het hoofd zag.

1 Genade van Monaco

De film Grace of Monaco met Nicole Kidman, Tim Roth, Paz Vega, Parker Posey en Milo Ventimiglia gaat over het leven van Grace Kelly, een Hollywood-acteur die is veranderd in een Europese roy alty. De film concentreert zich op het leven van prinses Grace in de jaren zestig, toen haar huwelijk wankelde onder het gewicht van de zaken van haar man en ook haar verlangen om weer te gaan acteren. Grace werd de redder van haar land nadat ze een toespraak hield over de viering van romantiek om Monaco te vertegenwoordigen. De film offerde de historische gebeurtenissen op voor amusement. Grace werd inderdaad gevierd als een Amerikaanse prinses, maar de film bevat veel historische onjuistheden die zo duidelijk waren dat de kinderen van Grace een verklaring aflegden om de film aan de kaak te stellen. Hoewel er geruchten waren over enige ontrouw, presenteerde de film ze als feiten en de afbeelding van Grace als de redder van Monaco is een verzonnen verkeerde voorstelling van de werkelijke gebeurtenissen.

Aanbevolen: