Simone Biles schrijft dat ze 'pro-choice' is als het gaat om abortus

Inhoudsopgave:

Simone Biles schrijft dat ze 'pro-choice' is als het gaat om abortus
Simone Biles schrijft dat ze 'pro-choice' is als het gaat om abortus
Anonim

Simone Biles plaatste deze week haar standpunt over abortus en maakte duidelijk dat het haar niet kon schelen of ze daardoor volgers verloor.

De Olympiër, die net terug is van het winnen van een bronzen medaille in de balken in Tokio, spoorde fans aan om hun "impopulaire mening" in te sturen, zodat ze kon zeggen hoe ze over het onderwerp denkt.

De meeste meningen waren mild, maar toen diende één persoon iets in waarin stond "abortus is verkeerd", wat de turnster ertoe bracht haar standpunt over de kwestie te geven.

Biles legt uit waarom ze "zeer veel keuze" is

E8cBd5uXEAoa-o5
E8cBd5uXEAoa-o5

Biles had een lange reactie op het onderwerp en zei: "Ik weet nu al dat dit het grootste argument gaat beginnen en misschien zelfs volgers gaat verliezen MAAR. Ik ben erg voor de keuze. Jouw lichaam. Jouw keuze. " Daarna ging ze in op het tegenargument om een kind na de geboorte ter adoptie af te staan als je er niet voor kunt zorgen.

De 24-jarige zei dat omdat ze als kind in het systeem zat, ze weet hoe kapot het is. Zij en haar jongere zus zaten in een pleeggezin toen ze peuters waren, voordat ze officieel werden geadopteerd door hun opa en zijn vrouw.

"Het is niet zo gemakkelijk en komt van iemand die in het pleegzorgsysteem zat, VERTROUW me", voegde ze eraan toe.

"Het pleegzorgsysteem is kapot en het is MOEILIJK. Vooral voor de kinderen en jonge volwassenen die ouder worden. En adoptie is duur… ik zeg het maar."

Ze moest haar standpunt verdedigen op Twitter

Aangezien abortus zo'n controversieel onderwerp is, heeft Biles, zijn pro-keuze, veel online gepraat.

Mensen stonden aan beide kanten van de kwestie; sommigen waren het met Biles eens en noemden haar moedig, terwijl sommigen ontsteld waren over haar opmerkingen en zeiden dat ze ongelijk had.

Maar Simone klapte terug naar één gebruiker, die in een nu verwijderde tweet suggereerde dat ze mensen aanmoedigde om abortussen te ondergaan in plaats van baby's af te staan voor adoptie.

"Begrijp mijn woorden NIET verkeerd. Dat is helemaal niet wat ik suggereerde. Ik heb NIET gezegd dat ik voorstander ben van abortus in plaats van ze door het pleegzorgsysteem te laten gaan. Wat ik wel suggereerde, is dat je geen controle moet uitoefenen het lichaam/de beslissing van iemand anders, "zei Biles.

"Ik heb voor altijd en zal pleegkinderen blijven steunen. ALS IK EEN WAS," voegde ze eraan toe.

Aanbevolen: