10 nummers die Mariah Carey schreef over andere beroemdheden

Inhoudsopgave:

10 nummers die Mariah Carey schreef over andere beroemdheden
10 nummers die Mariah Carey schreef over andere beroemdheden
Anonim

Mariah Carey is erin geslaagd de lat in de muziekindustrie zo hoog te leggen dat niet veel mensen ze kunnen bereiken. De songbird Supreme debuteerde voor het eerst in 1990 en heeft ons sindsdien non-stop zang, hits en natuurlijk een beetje schaduw gegeven!

Aangezien Mariah vaak wordt beschouwd als de Queen of Shade, is dat niet alleen de koningin van Kerstmis, dahling, het is geen verrassing dat een paar van haar liedjes zijn gericht op een aantal beroemdheden die we kennen! De zangeres van " We Belong Together" heeft ruzie gehad met een aantal spraakmakende namen, waaronder Eminem, Wendy Williams en Madonna, om er maar een paar te noemen.

Sinds haar start heeft Mimi een nettowaarde van $ 520 miljoen verzameld, en dat is allemaal te danken aan haar nummer één hits. Dus als het gaat om een catalogus die zo uitgebreid is als die van Mariah, zijn fans benieuwd welke van haar liedjes over andere beroemdheden zijn geschreven, en dat hebben we voor je!

10 "Triumphant" - Nick Cannon

Mariah Carey en Nick Cannon stapten in 2008 in het huwelijksbootje voordat ze hun tweeling, Moroccan en Monroe in 2011 verwelkomden. Ondanks dat ze het "it"-paar waren, ging het duo officieel uit elkaar in 2016, wat fans over de hele wereld schokte.

Voor hun scheiding hadden Mimi en Nick een heel speciale band, zo erg dat toen Nick in 2012 gezondheidsproblemen kreeg, Mariah 'Triumphant' schreef en uitbracht als een volkslied om Nick op de been te houden. Het nummer bevatte Rick Ross en Meek Mill, en slaagde erin behoorlijk goed te presteren in de hitlijsten, maar gezien het Mariah Carey is waar we het over hebben, is er geen verrassing!

9 "The Roof" - Derek Jeter

Mariah Carey is niet gekoppeld aan te veel partners gedurende haar tijd in de schijnwerpers. Hoewel haar huwelijk met Sony-directeur, Tommy Mottola, haar eerste grote openbare romance was, liep het duidelijk niet goed af!

Toen de zaken tussen Mimi en Tommy aan het ontrafelen waren, vond de zanger troost in niemand minder dan honkbalicoon Derek Jeter. Tijdens de beginfase van hun romance onthulde Mariah aan Vulture dat ze haar verborgen juweeltje, 'The Roof', over Jeter had geschreven. Hoewel de twee toen pas begonnen te daten, was het genoeg voor Mariah om zich geïnspireerd te voelen.

8 'Touch My Body' - Wendy Williams

Hoewel het vanzelfsprekend is dat Mariah Care's hit 'Touch My Body' uit 2008 de nummer 1 bereikte in de Billboard Hot 100, is het duidelijk dat het niet per se om Wendy Williams gaat! Hoewel Mimi nooit heeft onthuld of het nummer echt over iemand ging, gingen fans ervan uit dat het betrekking had op haar nieuwe relatie met Nick Cannon.

Nou, als het gaat om de tekst van Mariah, "All up in my business like a Wendy interview", verwijst ze naar Wendy Williams! Aangezien Mimi en Wendy ermee in aanraking kwamen toen Wendy beschuldigingen uitte over plastische chirurgie, heeft Mariah sindsdien nooit meer haar radio of talkshow bezocht, ondanks dat het om de week een hot topic was!

7 "De kunst van het loslaten" - Nick Cannon

In 2014 kondigde Mariah de release aan van haar studioalbum, Me, I Am Mariah. Het album bevatte het nummer 'The Art Of Letting Go', waarvan fans blijven beweren dat het over Nick Cannon gaat. Met Mimi en Nick die bijna een decennium samen stuurden, kon de splitsing niet erg gemakkelijk zijn geweest, dus Mariah deed waar Mariah het beste in is, schreef er een lied over.

De songtekst illustreert een scène waarin Mariah exen-dingen opruimt, terwijl ze de kracht vond om officieel los te laten, en met het nummer dat werd uitgebracht op het moment dat haar scheiding van Nick openbaar werd, is het duidelijk dat Cannon de inspiratie achter de baan.

6 "Bloemblaadjes" - Tommy Mottola

Het is geen geheim dat Mariah een nogal tumultueus huwelijk met Tommy Mottola heeft doorstaan. Mimi heeft naar haar eerste huwelijk verwezen als een gevangene, dus toen de twee officieel uit elkaar gingen, had ze genoeg inhoud om een leven lang mee te gaan. Het nummer uit 1999 stond op Mimi's hitalbum Rainbow en heeft het nummer als "extreem emotioneel" bestempeld.

Met de zeer ingetogen zang en indrukwekkende teksten, zetten fans twee en twee bij elkaar, erop wijzend dat Mariah niet alleen zong over haar relatie met Tommy, maar ook met zijn twee kinderen.

5 "Mijn alles" - Derek Jeter

Als je een echte Mariah-fan bent, of 'Lambs' zoals Mimi haar fanbase noemt, dan weet je hoe gelukkig Mariah was tijdens haar relatie met Derek Jeter. De twee slaagden erin om nogal wat ophef te creëren sinds dit de eerste romance van Carey was sinds haar splitsing. Welnu, aangezien Jeter haar tweede liefde is, is het geen verrassing dat ze bereid was hem alles te geven.

Het was in deze tijd dat Mariah "My All" schreef, geïnspireerd door Derek, alweer een van haar Billboard Hot 100-nummers, wat bewijst dat Derek echt een impact had op de zangeres.

4 "I Do not" - James Packer

Hoewel Mariah's relatie met Derek Jeter het vermelden waard is, is haar tijd met de Australische miljardair, James Packer, er een die fans zouden willen vergeten! Het duo had bijna 2 jaar een relatie voordat ze ermee ophielden, maar niet nadat James Mariah ten huwelijk had gevraagd met een 35-karaats diamanten ring, een van de grootste die in Hollywood te zien was.

Nou, nadat de zaken ontrafeld waren en hun relatie eindigde, hield Mimi niet alleen de ring en vroeg ze een vergoeding van $ 50 miljoen voor ongemak, maar schreef ze een nummer genaamd 'I Don't', waarmee ze inging op hun verbroken verloving.

3 "Geobsedeerd" - Eminem

Als er één nummer is waar Mariah bekend om staat dat onder "beste diss-tracks" v alt, is het zeker 'Obsessed'. Hoewel Mariah beweert dat het nummer over niemand in het bijzonder gaat, is het duidelijk dat het gericht was op Eminem, die talloze beweringen deed dat hij en Mariah ooit romantisch waren. Mimi ontkende de geruchten, terwijl Eminem er verder over sprak, waardoor hij een beetje, nou ja….geobsedeerd werd!

De ongrijpbare zangeres ging zelfs zo ver dat ze transformeerde in haar eigen stalker, mogelijk gemaakt door het werk van Kristofer Buckle, en hoewel de look past bij Eminems beschrijving, blijft Carey vastberaden dat het lied niet over iemand gaat die ze kent. Zeker, Mariah. Zeker!

2 "Honey" - Derek Jeter

"And it's just like honey", zijn de teksten die Mimi zingt in haar hit Hot 100, 'Honey'. Hoewel het duidelijk is dat haar romance met Jeter veel liedjes inspireerde, is 'Honey' veruit de grootste! Dit markeerde het officiële "I'm free" van haar huwelijk met Tommy, wat te zien was in de illustere videoclip. Wat de tekst betreft, Mariah zingt niet echt over "honing", maar iets anders dat lief is dat ze van Derek heeft gekregen!

1 "Bijwerkingen" - Tommy Mottola

Tommy Mottola was echt het geschenk dat maar bleef geven! De Sony-directeur was in de jaren 90 en 2000 nogal een groot probleem, zo erg dat hij na de scheiding een aantal keren probeerde Mariah's carrière te saboteren.

Terwijl Mariahs macht onaantastbaar bleef, deed Tommy alles wat hij kon, waaronder het stelen van Mimi's monster en het aan Jennifer Lopez geven. Zijn vuile trucs inspireerden Mariah's E=MC2-nummer, 'Side Effects', dat raakt aan Tommy's mislukte pogingen om Mimi's reputatie te vernietigen.

Aanbevolen: