10 beroemde nummers die eigenlijk voor andere zangers zijn geschreven

Inhoudsopgave:

10 beroemde nummers die eigenlijk voor andere zangers zijn geschreven
10 beroemde nummers die eigenlijk voor andere zangers zijn geschreven
Anonim

Muziek betekent verschillende dingen voor verschillende mensen. Voor de artiest is muziek zelfexpressie en soms het middel waarmee een artiest zijn ziel blootlegt. Voor sommigen, zowel artiesten als luisteraars, is muziek therapie. Waar we ook doorheen gaan, er is altijd wel een nummer waar woorden voor zijn. Muziek is de soundtrack van ons leven en herinnert ons eraan hoe ver we zijn gekomen. Muziek is een leraar; hoe zouden we anders kunnen leren investeren in kunst als Jay-Z ons niet had verteld over "The Story of O. J?"

Muziek is gezelschap; onze go-to voor alleen nachten thuis. Muziek is activisme; een platform waarin de kunsten spreken voor de onderdrukten. En muziek… muziek is leuk. Het maakt een avondje uit in de club de moeite waard. Ongeacht wat je favoriete nummer is, er is een kans dat het is geschreven met een andere zanger in gedachten. Hoe anders zou het klinken? Laten we het uitzoeken.

10 "Pretty Hurts" (Katy Perry)

"Pretty Hurts", van Beyonce's vijfde studioalbum, zou in een andere wereld gezongen zijn door Katy Perry. Het nummer is geschreven door Sia, die het speciaal voor Katy Perry schreef. In een interview met ABC zei Sia: "Ik schreef het drie jaar geleden op de bank voor Katy Perry, stuurde het naar Katy Perry, ze had het nooit gehoord." Het nummer ging naar het kamp van Beyonce en Rihanna, die het acht maanden in de wacht had gehouden, kreeg in plaats daarvan "Diamonds".

9 "Paraplu" (Britney Spears)

Een van Rihanna's grootste samenwerkingen uit de jaren 2000, 'Umbrella', is geschreven met Britney Spears in gedachten. Het label van Spears wees het nummer af, net als Mary J. Blige. Rihanna werd echter verliefd op het nummer. In een interview met Ellen zei ze: "De eerste keer dat ik "Umbrella" hoorde, wist ik gewoon hoeveel ik van het nummer hield, en ik dacht dat ik een van de meest originele nummers hoorde van alle nummers die ik ooit heb gehoord. ver…ik dacht: 'Deze moet ik hebben!'”

8 "Tot ziens" (Eminem)

"See You Again" van Wiz Khalifa en Charlie Puth was 's werelds best verkochte nummer in 2015. Het ontving talloze onderscheidingen, waaronder Grammy- en Golden Globe-nominaties. Eminem zou echter op het nummer hebben gestaan als hij het niet had afgewezen. In een interview met WFAN New York onthulde 50 Cents dat hij en Eminem waren gevraagd om de Paul Walker-eerbetoon op zich te nemen, maar dat ze de kans afwezen.

7 "We Can't Stop" (Rihanna)

Als Rihanna "We Can't Stop" had geaccepteerd, zou Miley Cyrus het grootste nummer uit haar carrière hebben gemist. Platenproducent Mike WiLL Made-it zei over het nummer: "Toen ik oorspronkelijk aan 'We Can't Stop' werkte, hadden we het voor Rihanna gedaan. Rihanna hoorde 'Pour it up' meteen en ze deed het niet eens. hoor 'We Can't Stop'.” Het nummer was vanaf het begin een hit en werd binnen de eerste 24 uur na de release meer dan 10 miljoen keer bekeken.

6 "All About That Bass" (Adele)

12 weken na zijn debuut op de Billboard Hot 100-hitlijst, stond Meghan Trainor's "All About That Bass" nog steeds hoog. Wat we echter niet wisten, is dat het nummer dat Meghan tot een begrip maakte, nooit zou zijn gebeurd als Beyonce of Adele ‘Ja!’ hadden gezegd. "Ik wed dat sommigen van hen niet eens wisten dat het nummer naar hen werd gepitcht", vertelde Trainor aan The Guardian.

5 "We Found Love" (Leona Lewis)

Rihanna's "We Found Love", van haar zesde studioalbum, Talk That Talk, was voor het eerst in handen van Leona Lewis. In een interview in 2012 met Daily Star zei Leona Lewis: "Ik werkte met Calvin en we namen 'We Found Love' op, maar hij ging touren met Rihanna en bracht het uiteindelijk uit. Ik heb me er niet aan gecommitteerd omdat ik wilde dat 'Trouble' mijn eerste single was, dus ik denk dat dat nog een reden was waarom ze met Rihanna gingen. Het was dezelfde versie en productie, maar de mijne is beter.”

4 "Disturbia" (Chris Brown)

We kunnen Chris Brown zeker 'Disturbia' zien zingen. Het zou onhandig zijn geweest, en hij suggereerde dat het nummer een vrouwelijke stem nodig had, was goed in. Chris Brown wordt gecrediteerd als co-schrijver van het lied, samen met Robert Allen, Andre Merritt en Brian Seals. Nadat hij klaar was met zijn album, gaf hij het nummer aan zijn toenmalige vriendin, Rihanna.

3 "Happy" (CeeLo Green)

In 2013 beleefde Pharrell Williams zijn grote doorbraak met 'Happy'. Het nummer ging wereldwijd viraal en bracht hem tot tranen in een interview met Oprah Winfrey: En voor je het weet, hebben we de video op 21 november uitgebrachtst, ineens, boem!” Pharrell vertelde Oprah. In een andere wereld zou Pharrell zijn moment hebben gemist als CeeLo Green zijn opgenomen versie van het nummer had uitgebracht.

2 "Let's Get Loud" (Gloria Estefan)

Gloria Estefan wordt gecrediteerd als de co-schrijver van Jennifer Lopez's hit "Let's Get Loud", en werd verondersteld de originele zanger te zijn, maar het gebeurde andersom. Het nummer was bedoeld om op Gloria's titelloze album uit 1998 te staan, maar het haalde het niet. Dankzij haar weigering van het nummer mag J-Lo het een van haar grootste anthems noemen. Ze verwees er zelfs naar tijdens het optreden bij de inauguratie van president Biden.

1 "Dangerous Woman" (Carrie Underwood)

Ariana Grande's eerste single van haar album uit 2016 kwam bijna nooit uit. Na de release schreef het nummer geschiedenis als de derde eerste single van een Ariana-album om de Billboard Top 10 te bereiken, waarmee ze de enige artiest is die dit ooit achter elkaar heeft gedaan. Achter de schermen wordt echter gezegd dat het nummer bedoeld was voor countryzangeres Carrie Underwood. Dit werd onthuld door songwriter Ross Golan in een interview met CBS.

Aanbevolen: