De waarheid over de relatie van James Gunn met Kevin Feige

Inhoudsopgave:

De waarheid over de relatie van James Gunn met Kevin Feige
De waarheid over de relatie van James Gunn met Kevin Feige
Anonim

James Gunn was misschien al een succesvol schrijver, maar hij vestigde zich ongetwijfeld ook als Hollywood-regisseur toen hij bij het Marvel Cinematic Universe (MCU) kwamIn feite heeft hij verschillende prijzen en nominaties voor zijn werk aan de Guardians of the Galaxy-films. En tot grote opwinding van de fans zal Gunn ook Guardians of the Galaxy Vol. 3 (hij kondigde zelf de releasedatum aan) en The Guardians of the Galaxy Holiday Special.

Zoals fans weten, werd Gunns relatie met de MCU echter ooit rotsachtig. Daarom vragen sommigen zich af wat er is geworden van de relatie tussen Gunn en Marvel Studios-president Kevin Feige.

Kevin Feige ondersteunde het hebben van 'Meer James Gunn' in de 'Guardians'

Marvel Studios voelt zich vaak aangetrokken tot een bepaald type filmmaker. Zoals Feige ooit tegen Den of Geek zei, moeten ze in staat zijn om "allerlei gevoeligheden te brengen" als het om de films gaat. “Dus met andere woorden, alleen omdat een film veel geld kost, veel explosies heeft, veel visuele effecten heeft, zou voor ons niet moeten betekenen dat het niet ook dezelfde soort emotie kan hebben, of hart of, eerlijk gezegd, rustige dialoogscène die je zou hebben in een 'quote unquote' kleinere film, of een onafhankelijke film, "legde hij verder uit.

Dit is in wezen wat ze vonden in Gunn, die werd ingehuurd om zowel de Guardians-films te schrijven als te regisseren. Tegelijkertijd staat Marvel er ook om bekend dat het zijn filmmakers aanmoedigt om hun individuele stijl in hun werk te laten zien, iets dat Gunn in het begin niet had verwacht. Een van Feige's favoriete scènes uit de eerste Guardians-film is zelfs dat de hoofdpersonen ruzie met elkaar maken terwijl ze rond een tafel zitten.“En dat was in vroege versies van het script van James Gunn en we zeiden [neemt een enthousiaste gedempte toon aan]: ‘Deze scène is geweldig! James laat de hele film zo voelen! ' herinnerde Feige zich. "En hij zei: 'Ik ben zo blij om je dat te horen zeggen, ik was bang dat jullie dat niet leuk zouden vinden, ik dacht dat jullie zouden zeggen dat er te veel werd gepraat, ze terug op het schip te krijgen en rond te vliegen En we zeiden nee, dit is geweldig. En wat Joss Whedon op een gegeven moment tegen hem zei, is: 'Zet meer James Gunn in.'”

Wat Gunn betreft, het Marvel-project was het eerste dat hij ooit zo graag wilde hebben. "Maar voor de eerste keer in mijn leven wilde ik echt het optreden van Guardians of the Galaxy", merkte Gunn op terwijl hij sprak met Raising Whasians. "Dat was me eerlijk gezegd nog nooit eerder overkomen." En hoewel Gunn kan worden gecrediteerd voor het veranderen van Chris Pratt, Dave Bautista en Pom Klementieff in filmsterren, erkende hij ook: "Maar op dezelfde manier denk ik dat Kevin mij heeft gecast."

Het was Kevin Feige die James Gunn vertelde dat hij was ontslagen

Slechts een paar jaar na de release van Guardians of the Galaxy werkte Gunn weer samen met Marvel aan Guardians of the Galaxy Vol. 2. En toen die film meer dan $ 800 miljoen verdiende aan de kassa, was er kort daarna sprake van een derde aflevering. In feite vertelde Feige in 2018 aan Collider: "James [Gunn] heeft een concept afgeleverd en we beginnen daar heel, heel snel aan de officiële pre-productie. De opnames zullen begin volgend jaar plaatsvinden.”

De plannen voor de derde aflevering zijn echter ontspoord nadat Disney besloot Gunn te ontslaan voor een reeks aanstootgevende tweets die hij in het verleden had gemaakt. "De aanstootgevende houdingen en uitspraken die op James' Twitter-feed zijn ontdekt, zijn onverdedigbaar en niet in overeenstemming met de waarden van onze studio, en we hebben onze zakelijke relatie met hem verbroken", zei Alan Horn, voorzitter van W alt Disney Studios, in een verklaring.

En terwijl Disney publiekelijk verklaarde dat ze de banden met de regisseur verbreken, werd het aan Feige overgelaten om de beslissing van hun moederbedrijf door te geven aan Gunn."Ik belde Kevin op de ochtend dat het gaande was, en ik zei: 'Is dit een groot probleem?' En hij zegt: 'Ik weet het niet'", herinnerde Gunn zich tijdens een interview met The New York Times. "Later belde hij me - hij was zelf in shock - en vertelde me wat de machten hadden besloten. Het was ongelooflijk.”

Op het moment dat Disney hem liet gaan, nam Warner Bros vrijwel onmiddellijk contact op met Gunn. "En als Warner Bros. op de maandag na het gebeuren naar me toe komt en zegt: we willen jou, James Gunn, dan denk je, wauw, dat voelt goed om te horen", herinnert Gunn zich. Ondertussen, toen duidelijk werd dat Gunn naar DC zou verhuizen, wenste Feige hem het allerbeste. Terwijl hij met MTV sprak, merkte de Marvel-baas zelfs op: "Ik zie geen rivaliteit, ik zie dat er coole films worden gemaakt. En één ding weet je over James Gunn, hij maakt toffe films.'

Kevin Feige heeft naar verluidt geholpen om James Gunn opnieuw in dienst te nemen

Vooral nadat de kernleden van de Guardians een beroep hadden gedaan om Gunn opnieuw in dienst te nemen, wordt aangenomen dat Feige en de rest van Marvel aan het werk zijn gegaan om dat mogelijk te maken. Volgens Deadline werkten Feige en het bedrijf met "achterkanalen" om Disney te overtuigen de regisseur terug te halen. Op de een of andere manier overtuigde Feige Horn er uiteindelijk van dat Guardians niet echt zou bestaan zonder Gunn.

Aanbevolen: