Jake Gyllenhaal en 9 andere beroemdheden met koninklijke afkomst

Inhoudsopgave:

Jake Gyllenhaal en 9 andere beroemdheden met koninklijke afkomst
Jake Gyllenhaal en 9 andere beroemdheden met koninklijke afkomst
Anonim

De ontdekking dat iemand koninklijke voorouders heeft, heeft als basis gediend voor menig filmplot. Van The Princess Diaries tot King Ralph, het publiek heeft een blijvende fascinatie voor alles wat koninklijk is. Er is iets bijzonder bedwelmends aan de fantasie van het afdalen van een koninklijke trap om te worden begroet en vereerd door je leeftijdsgenoten. Deze aanhoudende aantrekkingskracht heeft geleid tot een toename in populariteit van voorouders en DNA-sites, wat er op zijn beurt voor heeft gezorgd dat veel mensen een verre, loyale afstamming hebben ontdekt.

Maar voor deze celebs zijn de aristocratische banden helemaal niet ver weg. Deze celebs zijn adellijk van bloed, sommigen hebben zelfs prestigieuze erfelijke titels. Je zou het op het eerste gezicht niet raden, maar deze 10 celebs hebben allemaal een eervolle koninklijke afstamming.

10 Jake Gyllenhaal

Jake Gyllenhaal op een evenement
Jake Gyllenhaal op een evenement

Aangezien hij liever een privéleven leidt, spreekt Gyllenhaal zelden over zijn koninklijke afkomst. Maar hij heeft een rijke en kleurrijke familiegeschiedenis. De naam Gyllenhaal is afkomstig van een Zweedse adellijke familie, waar de vader van de acteur, Stephen, van afstamt. De Gyllenhaal-lijn dateert uit 1652.

9 Beyoncé

Beyoncé glamour
Beyoncé glamour

Queen Bey is familie van niemand minder dan koningin Elizabeth II zelf. Beyoncé is de 25e neef van koningin Elizabeth, eenmaal verwijderd via Henry II.

Het Instagram-account van de glamoureuze superster staat vol met foto's waarop ze er vorstelijk uitziet, dus we zijn niet verrast om te ontdekken dat er toch koninklijk bloed door haar aderen stroomt.

8 Kit Harrington

Jon Sneeuw en Ygritte
Jon Sneeuw en Ygritte

De Game of Thrones-ster heeft meer gemeen met Jon Snow dan je zou denken. Hij is een afstammeling van de Harrington Baronetcy en zijn vader is Sir David Robert Harrington, 15th Baronet.

Verwanten van zijn moederlijke en vaderlijke lijn bevonden zich aan weerszijden van het buskruitplot van 1605: "Lord Harrington (aan de kant van zijn vader) was in de Houses of Parliament op het moment dat Catesby het probeerde op te blazen, " vertelde hij de BBC: "Terwijl Catesby's hoofd langs een pijp werd gemarcheerd, wordt Harrington geciteerd als te zeggen: 'Hij is een lelijke kerel, nietwaar?' en ik vond het briljant dat de kant van mijn vader in 1605 de kant van mijn moeder afsloeg."

7 Rose Leslie

Net als haar beroemde echtgenoot en Game of Thrones co-ster, Kit Harrington, heeft ook Rose Leslie een aristocratische achtergrond. In tegenstelling tot haar Free Folk-personage, genoot ze van een sprookjesachtige jeugd en groeide ze op in een prachtig kasteel. De actrice heeft een nobele Schotse afkomst, waarbij haar vader een afstammeling is van de Leslie Clan die teruggaat tot de 11e eeuw. Ondertussen is haar moeder van de Clan Fraser van Lovat en een familielid van koning Charles II.

6 Christopher Gast

Christopher Guest en Jamie Lee Curtis
Christopher Guest en Jamie Lee Curtis

Guest perfectioneerde een Engels accent als Nigel Tufnel in This is Spinal Tap, dus fans waren destijds verrast om te horen dat hij en co-sterren Michael McKean en Harry Shearer in het echte leven met Amerikaanse accenten spraken. Maar Guest heeft eigenlijk de adellijke titel van 5de Baron en werd geboren als Christopher Haden-Guest, 5de Baron Haden Gast. Zijn vader, Peter Haden-Guest, 4de Baron, was een Engelse aristocratische diplomaat voor de Verenigde Naties. Dienovereenkomstig bracht Guest een groot deel van zijn jeugd door in Groot-Brittannië.

Vanwege zijn erfelijke adelstand is hij lid van het House of Lords, het hogerhuis van het Britse parlement. Gast is sinds 1984 getrouwd met Jamie Lee Curtis, maar omdat hun kinderen zijn geadopteerd kunnen ze de baronie niet erven.

5 Rosie Huntington-Whiteley

Rosie Huntington-Whiteley
Rosie Huntington-Whiteley

De Britse schoonheid is een afstammeling van de aristocratie via haar overgrootvader, Wing-Commander Eric Huntington-Whitely. Haar betovergrootvader was Herbert Huntington-Whitely, 1st Baronet en een politicus van de Conservatieve Partij.

De afgelopen tien jaar heeft het model en de actrice een relatie gehad met acteur Jason Statham, wiens achtergrond in de arbeidersklasse niet meer kon verschillen van die van haar.

4 Helen Mirren

Helen Mirren op een rode loper
Helen Mirren op een rode loper

De geliefde actrice met zilverachtig haar werd eigenlijk als Helen Lydia Mironoff geboren. Haar vader was een verbannen Russische edelman, wiens vader, Pjotr Vasilievich Mironov, een aristocratische landeigenaar was en wiens moeder gravin Lydia Andreevna Kamenskaya was. Ondanks haar nobele afkomst en de beroemde rol van koningin Elizabeth, is Mirren eigenlijk anti-monarchie, nadat ze ooit heeft gezegd: "Het hele concept van aristocratie verafschuw ik."

3 Cara Delevingne

Cara Delevingne zonder make-up openhartig
Cara Delevingne zonder make-up openhartig

Het raadselachtige model met de benijdenswaardige wenkbrauwen krijgt haar kenmerkende uiterlijk van een lange rij aristocratische voorouders. Haar overgrootvader van vaderskant is Hamar Greenwood, 1st Burggraaf Greenwood, maar zijn beide zonen stierven ongehuwd; aangezien vrouwen geen erfelijke titels kunnen erven, hield de titel van Burggraaf Greenwood in 2003 op te bestaan.

2 Ralph Fiennes

De Harry Potter-acteur heeft een rijk en nobel erfgoed. Hij is een afstammeling van de tongstrelende familie Twisleton-Wykeham-Fiennes, die zijn oorsprong vindt bij de 16e Baron Saye en Sele. Omdat er echter veel oudere mannelijke familieleden in de grote familie zijn, is Fiennes geen erfgenaam van de baronie.

1 Meghan Markle

Meghan Markle
Meghan Markle

Nee, we bedoelen niet dat ze koninklijk is door haar huwelijk met prins Harry. Het blijkt dat Meghan Markle eigenlijk familie is van Harry! Volgens Amerikaanse voorouders is een van haar 17e-eeuwse familieleden, ds. William Kipper, een afstammeling van koning Edward III en was ook een neef van Margaret Kerdeston (ca. 1426-1485), van wie prins Harry afstamt via koning George III en zijn moeder, prinses Diana.

Hoewel Markle niet langer geïnteresseerd is om deel uit te maken van de koninklijke familie, geven zij en haar man toch een gevarieerde en fascinerende afstamming aan hun kinderen.

Aanbevolen: