Wat de winnaars van 'The Great British Baking Show' onlangs hebben gedaan

Inhoudsopgave:

Wat de winnaars van 'The Great British Baking Show' onlangs hebben gedaan
Wat de winnaars van 'The Great British Baking Show' onlangs hebben gedaan
Anonim

Te midden van de intense tent vol gefocuste autodidactische bakkers ligt een ongelooflijk therapeutische en vredige show. The Great British Bake Off heeft veel mensen vreugdevol vermaak bezorgd, één plakkerige toffeepudding per keer. Er is iets zo puur en nederigs aan een wedstrijdshow zonder geldprijs. De deelnemers helpen elkaar echt en genieten van elkaars gezelschap. De enige negatieve energie die rond die tent op de loer ligt, is misschien een paar harde critici van rechter Paul Hollywood Toch zouden zelfs zijn helderblauwe ogen niets kwetsends zeggen.

Deze wedstrijd is verreweg een fluitje van een cent. Elke bakker besteedt eindeloze uren aan voorbereiding voor zijn kenmerkende en showstopper-baksels, terwijl hij ook zijn kennis test tijdens elke technische uitdaging. Het is moeilijk om enkele van de meesterwerken te vergeten die uit de show zijn voortgekomen, zoals Paul's broodleeuw of Lion uit serie 6 of Kim Joy's schattige vossencake uit serie 9. Als je je ooit hebt afgevraagd wat de winnaars van de Great British Baking Show voor zichzelf hebben gekregen sinds de show, blijf scrollen om erachter te komen.

10 Peter Sawkins

Peter Sawkins was de winnaar van de serie elf die zijn concurrentie versloeg met zijn Schotse draai aan bakklassiekers tijdens een pandemie. De jongste winnaar van de competitie heeft zijn handen al vol aan een paar inspanningen sinds hij de winnende titel heeft ontvangen. Je kunt Peter's eerste kookboek met de titel Peter Bakes pre-orderen, dat in oktober officieel wordt verkocht. Deze maand onthulde Peter op zijn sociale media dat hij voor het eerst persoonlijk verscheen tijdens een lezing op het Schotse festival Fringe By The Sea. Hij werkt ook samen met een drankbedrijf genaamd Bottle Green Drinks.

9 David Atherton

Een van de weinige deelnemers die erin slaagde om koel, kalm en kalm te blijven gedurende de hele wedstrijd, was de winnaar van serie 10, David Etherton. Kort na de show kwam David vorig jaar met zijn eerste kookboek voor kinderen, getiteld My First Cookbook. David werkte voor het boek samen met zijn vriend en illustrator van kinderboeken, Rachel Stubbs. Afgelopen mei bracht hij zijn tweede kookboek uit, Good Eats, waarin een van zijn recepten in Women's Own Magazine stond. Hij plaatste ook een foto van zichzelf op Instagram die de afgelopen winter hielp bij het toedienen van Covid-19-vaccinaties.

8 Rahul Mandal

Rahul Mandal zal niet alleen herinnerd worden als de winnaar van serie 9, maar ook als een van de liefste deelnemers die een voet in de baktent zette. Ondanks de weinige catastrofes die Rahul tijdens de show tegenkwam, overwon hij zijn gevechten en maakte hij indruk op Paul en Prue. Rahul is sinds het winnen doorgegaan met het bakken van kunstwerken. Hij heeft echter zijn carrière als onderzoekswetenschapper bij de afdeling Nuclear Advanced Manufacturing Research van Sheffield University niet opgegeven. Rahul is om verschillende redenen gevraagd om extravagante taarten te bakken, zoals de HBO-show TheNevers, de 50e verjaardag van Willy Wonka And The Chocolate Factory-taart voor Warner Brothers en show-stoppende bruidstaarten voor vrienden. Hij heeft onlangs ook het opwindende nieuws gepost dat zijn recept voor kokos-frambozen-kardemomcake in The Times Magazine stond.

7 Sophie Faldo

Kort na het winnen van de titel GBBO-serie 8, werkte de voormalige legerofficier lange dagen als leerling-patissier in het Glasshouse Restaurant in Kew, Engeland. Uiteindelijk begon ze haar eigen voedingsbedrijf, waarbij ze alles gebruikte wat ze leerde van de tent en het restaurant met een Michelin-ster. Sophie opende haar banketbakkerij, Sophie Faldo Couture Cakes, en maakte luxe taarten en desserts voor bruiloften. Afgelopen zomer is Sophie betrokken geraakt bij een andere bakwedstrijd met de titel The Greatest Baker, georganiseerd door Bake From Scratch Magazine. Ze was de co-host naast voormalig GBBO-deelnemer Alice Fevronia die hun baktips en -trucs voor de deelnemers deelde.

6 Candice Bruin

Het leven was vol ups en downs voor Candice Brown na het winnen van de GBBO in 2016. Een jaar na de show publiceerde ze haar eerste kookboek, Comfort: Delicious Bakes and Family Treats, en maakte een paar televisie-optredens op Celebrity Mastermind en Dancing on Ice UK. Ze opende uiteindelijk een restaurant met haar broer Ben, hoewel ze het tijdens de lockdown moest sluiten nadat ze slechts één jaar open was geweest en haar scheiding van twee jaar van haar man aankondigde. Candice maakte een berg van een molshoop met haar nieuwe kookboek, Happy Cooking: Easy Uplifting Meals and Comforting Treats, dat afgelopen mei werd gepubliceerd. Ze legde uit aan Candice Brown van News Chain: "Het is het moeilijkste jaar van mijn leven geweest. Ik heb de pen op papier kunnen zetten en daar ben ik zo trots op, en om iets te kunnen delen dat zo moeilijk voor me is geweest."

5 Nadiya Hussain

De bakker die het meest heeft gedaan sinds de GBBO-show is de winnaar van serie 6, Nadiya Hussain. Ze heeft meerdere kinderboeken gepubliceerd, een memoires met de titel Nadiya Hussain Finding My Voice en 7 kookboeken, haar laatste publicatie in 2020 getiteld Nadiya Bakes. Ze blonk ook uit in de tv-industrie. Nadiya is in meer dan een half dozijn shows verschenen en heeft er twee van haar gemaakt die je kunt bekijken op Netflix, Nadiya's Tie to Eat en Nadiya Bakes. Ze heeft ook veel artikelen en recepten gepubliceerd voor websites als The Guardian, BBC Food en The Telegraph. Vijf jaar geleden werd Nadiya gevraagd om een taart te maken die geschikt was voor een koningin. Ze kreeg letterlijk de opdracht om de 90e verjaardagstaart van koningin Elizabeth te maken.

4 Nancy Birtwhistle

De oudste winnaar van de GBBO was fan-favoriet Nancy Birtwhistle in 2014. 'Fancy Nancy' bleef de hele wedstrijd extreem gefocust en zorgde er altijd voor dat haar baksels consistent en bijna perfect waren. Op haar website schrijft Nancy: "Het winnen van Bake Off is een levensverandering geweest omdat het een schat aan kansen met zich meebracht. Plotseling werd ik geparachuteerd in een andere wereld waar ik uitnodigingen kreeg om betrokken te raken bij een hele reeks dingen. Demonstreren, lesgeven, oordelen, spreken, schrijven, en zelfs mijn eerste toneelrol." Haar eerste kookboek verscheen in 2019, getiteld Sizzle and Drizzle; Tips voor een moderne huisvrouw.

3 Francis Quinn

Francis Quinn pakte de winnende titel tijdens de 4e serie GBBO in 2013. Sinds de show heeft Francis vele projecten aangenomen, haar bakcarrière uitgebreid en een manier gevonden om haar liefde voor ontwerpen en bakken te combineren. In 2016 publiceerde ze haar boek met de titel Quinntessential Baking en verkocht ze luxe taarten voor bruiloften en andere evenementen. Francis is ook een fervent blogschrijver die een overvloed aan recepten en ideeën deelt die fans kunnen lezen. Wat de juicer betreft, werd Francis "verbannen uit de Britse supermarkt Waitrose omdat hij werd beschuldigd van het stelen van meel en eieren tijdens de lockdown", aldus DailyMailUk.

2 John Whaite

Met het winnen van de GBBO op 23-jarige leeftijd heeft John Whaite zichzelf behoorlijk druk gehad sinds de show. In 2016 begon John zijn eigen kookschool op de boerderij van zijn familie op het platteland van Lancashire, Engeland, "waar hij de culinaire vaardigheden leerde die nodig zijn om heerlijke gerechten in je eigen keuken te maken." John heeft meerdere televisieoptredens gemaakt in shows als This Morning Whats for Cooking en Steph's Packed Lunch. Hij blijft zijn prachtige baksels en recepten delen op zijn Instagram en publiceerde artikelen op The Telegraph. John heeft het ook erg druk gehad met het publiceren van meerdere kookboeken, zijn eerste titel, John Whaites Bakes: Recipes for Every Day and Every Mood. Het laatste nieuws was de aankondiging dat John dit jaar in het Britse tv-programma Strictly Dancing Competiton zou verschijnen.

1 Joanne Wheatley

De winnaar van serie 2, Joanne Wheatly, heeft zichzelf ondergedompeld in meerdere projecten sinds ze de wedstrijd in 2011 won. Haar passie voor bakken groeide uit tot een prachtige carrière, het publiceren van boeken, artikelen, tv-optredens en meer. Joanne wilde haar kennis van bakken verspreiden en begon in 2015 kooklessen te geven aan mensen die hun keukenvaardigheden wilden verbeteren. Ze publiceerde ook twee kookboeken, haar eerste in 2012 getiteld A Passion for Baking, en haar tweede in 2013 getiteld Home Baking. Joanne heeft ook veel receptartikelen geschreven voor de BBC Foods-website en haar actieve blog, waar fans haar heerlijke recepten kunnen blijven zien.

Aanbevolen: