Wat deze acht 'Project Runway'-winnaars hebben gedaan

Inhoudsopgave:

Wat deze acht 'Project Runway'-winnaars hebben gedaan
Wat deze acht 'Project Runway'-winnaars hebben gedaan
Anonim

Met 19 seizoenen uitgezonden op televisie is Project Runway ongetwijfeld de langstlopende fashion reality show. Sinds het debuut in december 2004 hebben modeontwerpers een platform gehad om te laten zien en te concurreren, waar de winnaars de kans krijgen om een collectie te ontwerpen voor de New York Fashion Week.

Met Brandon Maxwell, Nina Garcia en Elaine Welteroth als juryleden worden de competities steeds zwaarder. Close call-overwinningen zijn onvermijdelijk, net als de dramatische incidenten.

Om de top te bereiken, moeten de deelnemers bepaalde vooraf bepaalde strikte regels volgen om te voorkomen dat ze uit de wedstrijd worden geëlimineerd.

Met een felbegeerde prijs van een kwart miljoen dollar, hebben juryleden de reputatie opgebouwd heel voorzichtig te zijn bij het bepalen van de deelnemers die moeten worden geëlimineerd. Sterker nog, beslissingen van juryleden hebben altijd invloed gehad op hoe fans zich verhouden tot de show, en daarom zijn nauwkeurige en nauwkeurige beslissingen altijd van het grootste belang.

Voor de winnaars heeft winnen vaak een zeer positieve impact op hun leven, omdat het betekent dat hun ontwerpen aantrekkelijker zijn. Hier zijn acht Project Runway-winnaars en wat ze hebben gedaan sinds de show.

8 Jay McCarroll is een modeleraar

Jay McCarroll was de eerste persoon die Project Runway won. Net als de rest van de deelnemers had McCarroll moeite om erkend te worden als modeontwerper.

Na de show ging McCarroll door en lanceerde een blog. Hij opende ook een designermodeboetiek genaamd The Colony van Jay McCarroll. Hij doceert ook aan de Philadelphia University en heeft een modelijn bij QVC.

In de filmindustrie was Jay McCarroll stylist in twee korte films, Red Skyes at Night: The Story of Flower, die in 2016 debuteerde, en Fleur, die in 2017 uitkwam.

7 Christian Siriano is momenteel lid van de CFDA

Christian Siriano was 21 jaar oud toen hij voor het eerst meedeed aan de show en de jury betoverde met zijn unieke ontwerpen. Hij werd de jongste winnaar van de show op 23.

Hij is nu uitgegroeid tot de meest succesvolle ontwerper die meedeed aan Project Runway. Zijn modelijn siert sinds 2008 elk jaar de New York Fashion Week.

Hij stopte daar niet toen hij in 2013 zijn eerste boetiek in New York City lanceerde en een jaar later werd hij lid van The Council of Fashion Designers in America (CFDA). Het is veilig om te zeggen dat Siriano het verbazingwekkend goed voor zichzelf doet, hoewel sommige Project Runway-fans zijn werk als mentor van de show hebben bekritiseerd.

6 Leanne Marshall heeft een read-to-wear collectie

Sinds de aankondiging als winnaar van seizoen 5 van Project Runway, is Leanne Marshall gestaag gegroeid in erkenning als modeontwerper. Fans kijken er naar uit om haar stukken elk jaar te zien tijdens de New York Fashion Week.

Marshall's prêt-à-porter collectie, inclusief bruidsmode, is te vinden in mooie boetieks.

5 Irina Shabayeva runt een bruidscollectie

Irina Shabayeva was en is nog steeds succesvol in de modewereld. Na het winnen van seizoen 6 van Project Runway runt Shabayeva een succesvolle bruidscollectie.

Ze heeft ook veel couturejurken en confectiekleding ontworpen. In 2015 lanceerde Irina een lingeriecollectie en onlangs gemodelleerd in Rihanna's Savage X Fenty-show naast supersterren als Bella Hadid en Demi Moore. Ze is ook een filantroop en besteedt daarom een deel van haar tijd aan het werken voor verschillende goede doelen.

4 Gretchen Jones is gestopt met ontwerpen

Gretchen Jones was de winnaar van seizoen 8 van Project Runway. Na de show verhuisde ze naar New York City om aan haar merk te werken en runde ze haar prêt-à-porter dameslijn, Gretchen Jones NYC.

Ze lanceerde in 2010 ook haar landelijke lijn genaamd Mothlove. Haar geweldige vaardigheden en werk zijn nog steeds te zien in modebladen als Elle en Glamour. Momenteel heeft Gretchen Jones afstand genomen van het ontwerpen en heeft besloten zich in plaats daarvan te concentreren op haar carrière als consultant.

3 Ashley Nipton stopte met ontwerpen om zich op haar welzijn te concentreren

Nadat Ashley Tipton in seizoen 14 de jury had verbluft met opvallende plus-size ontwerpen, begon ze te ontwerpen voor J. C Penney's plus-size modelijn en heeft ze ten minste vier collecties gemaakt. Afgezien daarvan runt Tipton een kledinglijn vanaf haar website en creëerde ze sieraden die speciaal zijn ontworpen voor vrouwen met een grotere maat.

In september 2020 kondigde Nipton aan dat ze overstapte van mode naar haar YouTube-show genaamd Love You. In de show legt ze uit hoe ze tegen depressies vocht om meer voldaan en gelukkiger te worden met hoe ze eruitziet.

2 De ontwerpen van Erin Robertson zijn in veel tijdschriften verschenen

Erin Robertson verbaasde de juryleden met haar vaardigheden en keuze van gedurfde kleuren. Na de overwinning lanceerde ze onmiddellijk haar kledinglijn, An-Erin, die alles verkocht, van T-shirts tot winterjassen, en een maskercollectie die in maart 2020 werd gelanceerd.

Robertsons werk is te zien geweest in high fashion magazines zoals Teen Vogue, Marie Claire en Elite Daily. Erin won ook de Teen Vogue Scholarship van de Council of Fashion Designers of America.

Haar meest recente lijn is voor een kit voor het onderdompelen van nagels voor thuis, waarmee je gemakkelijk een manicure kunt doen in het comfort van je huis.

1 Kentaro Kameyama geeft les aan de FCI Fashion School in L. A

De Japanse ontwerper Kentaro Kameyama won seizoen 16 van de wedstrijdserie. Kameyama verbaasde de jury met zijn minimalistische ontwerpen.

Sinds hij de show verliet, ging Kameyama door met het ontwikkelen van zijn minimalistische ontwerpen en ging hij over op de productie van filmkostuums. Hij heeft ook een collectie ontwerpen in Parijs en L. A.

Momenteel runt Kameyama een website waar mensen zijn confectiekleding kunnen vinden. Onlangs werd hij voorzitter van L. A.'s Fashion Career International School, waar hij een tijdje modeleraar is geweest.

Aanbevolen: