Aaliyah onthouden: beroemdheden die vandaag nog steeds om haar rouwen

Inhoudsopgave:

Aaliyah onthouden: beroemdheden die vandaag nog steeds om haar rouwen
Aaliyah onthouden: beroemdheden die vandaag nog steeds om haar rouwen
Anonim

Op 25 augustus 2021 was het de twintigste sterfdag van de overleden zangeres Aaliyah die samen met acht anderen omkwam bij een tragisch vliegtuigongeluk in de Bahama's. Maar ondanks alle jaren die zijn verstreken, blijft deze muzieklegende een van de grootste en meest gerespecteerde artiesten van de hedendaagse muziekindustrie. Een zangeres, een actrice en een model, Aaliyah was onmiskenbaar getalenteerd en wordt nu door velen beschouwd als een cultureel icoon.

"Baby girl", zoals ze liefkozend genoemd werd, brak in 1994 door in de muziekscene met haar eerste album Age Ain't Nothing but a Numberdie werd opgenomen toen ze nog maar 14 was. Haar tweede album One in a Million werd uitgebracht in 1996 en verkocht ongeveer 8 miljoen exemplaren wereldwijd. De zangeres zou eind jaren '90 ook haar acteercarrière debuteren, in films als Romeo Must Die en Queen of the Damned With haar snelle opkomst naar roem, was Aaliyah klaar om de muziekindustrie volledig te domineren. Dit werd echter afgebroken door haar vroegtijdige dood. Nu, zelfs twintig jaar later, houden fans, waaronder veel beroemdheden uit de A-lijst, nog steeds vast aan de erfenis van Aaliyah en wat had kunnen zijn als ze nog steeds bij ons was.

8 Missy Elliot

Iconische rapper en platenproducer Missy Elliot was bevriend met Aaliyah en het paar werkte een paar keer samen voor de dood van de zangeres. Het is dan ook geen verrassing dat Elliot, zelfs nu, twintig jaar na die tragische vliegtuigcrash, Aaliyah nog steeds in haar hart draagt. Om de 20ste verjaardag van de dood van de zangeres te vieren, deelde Missy Elliot een foto van Aaliyah vergezeld van een bijschrift met de tekst "Babygirl Al deze jaren is je IMPACT nog steeds voelbaar en je INVLOED is OVERAL te zien!!!…Je wordt over de hele wereld gemist, maar NOOIT 4GOTTEN We houden van je & Moge je GEEST LEVEN op 4EVER”.

7 Timbaland

Ter gelegenheid van de Vrouwendag van dit jaar ging Timbaland naar zijn IG-pagina met een video van Aaliyah, gevolgd door een hartverwarmend bericht waarin de overleden zanger werd beschreven als zijn dochtertje. Timbaland, die bevriend raakte met Aaliyah toen hij aan haar tweede album werkte, heeft er ook voor gezorgd dat hij hulde brengt wanneer hij maar kan.

6 Damon Dash

De mede-oprichter van Roc-A-Fella Records dateerde van eind 2000 tot aan haar dood in 2001 met Aaliyah. In een interview met ET gaf Damon toe dat de dood van de zangeres nog steeds erg recent aanvoelde. "Ik bedacht [dat] er geen dag is geweest sinds ze is overleden, niet één in de 20 jaar, dat ik haar naam niet heb gehoord, haar plaat niet heb gehoord of een foto van haar heb gezien," zei Dash. "Elke dag is ze aanwezig in mijn leven en daar heb ik geluk mee." Om haar nalatenschap te eren, hebben Damon en Aaliyah's oom Barry onlangs samengewerkt om haar nummers beschikbaar te maken op streamingplatforms.

5 Barry Hankerson

Aaliyah's oom, Barry Hankerson, de oprichter van Black Ground Records, leidde haar carrière tot 1995 toen haar vader, Michael Haughton, het roer overnam. In augustus 2021 onthulde Barry zijn plannen om een Posthumous album uit te brengen met nieuwe Aaliyah-nummers. Hoewel een releasedatum nog moet worden bevestigd, zullen er naar verluidt functies zijn van artiesten als Drake, Future, Ne-Yo, Snoop Dogg en Chris Brown. Dit zal gebeuren ter herdenking van haar 20e sterfdag.

4 Drake

Met het gezicht van de overleden zanger op zijn rug getatoeëerd, tilt Drake zijn respect voor de nagedachtenis van Aaliyah naar een ander niveau. Hij heeft ook een lange geschiedenis in het bewaren van de herinnering aan Aaliyah in zijn liedjes en berichten. In december 2016 lekte een nummer van de rapper uit met niet eerder uitgebrachte zang van Aaliyah en daarmee werd duidelijk dat Drake de overleden zanger in zijn hart ronddraagt. Het was dan ook geen verrassing dat de rapper op het postume album van Aaliyah zal verschijnen.

3 Chris Brown

In de loop der jaren is het een gewoonte geworden voor Chris Brown om openlijk te praten over zijn liefde en respect voor Aaliyah. In 2013 bracht de zanger "Don't Think They Know About Us" uit, een postume samenwerking met Aaliyah. De video bevatte een hologram van Aaliyah en een bericht met de tekst "Beste Aaliyah, we houden van je en missen je. Bedankt voor het inspireren van ons allemaal."

Bovendien zal Chris Brown ook te horen zijn op het postume album van Aaliyah, met niet eerder uitgebrachte vocalen van de overleden zangeres van voor haar overlijden. Haar oom Barry heeft verteld dat dit het einde zal zijn van nieuwe muziek voor de overleden ster en voegde eraan toe: "Ik vind het geweldig. Het is een heel emotioneel proces om te doen. Het is heel moeilijk om haar te horen zingen als ze er niet is, maar we ben er doorheen gekomen."

2 Justin Skye

Voor Justin Skye was het werken met Timbaland alles wat ze nodig had om haar eraan te herinneren hoeveel ze van Aaliyah hield als kind."Ik denk dat haar muziek en haar stijl haar blijvende erfenis is. Dat is iets wat mensen altijd proberen na te streven, want het is iets dat we allemaal missen, maar het kan nooit worden gedaan zoals ze het deed, want het was haar authentieke zelf", de 24- jarige vertelde ooit in een interview met Crack Magazine.

1 Ciara

Tijdens een interview met hiphopblog That Grape Juice had Ciara niets dan lof voor Aaliyah. ‘Aaliyah was trouw aan wie ze was en leek er niets om te geven. De kern van haar kunst is voor mij zwaar, zwaar stedelijk, "zei de Level Up-zangeres. "Het was niet alsof ze probeerde iets meer te zijn dan wie ze was. Ik respecteer dat echt en dat waardeer ik."

Aanbevolen: