Aaliyah-fans herinneren zich de iconische zangeres terwijl ze rouwen om de 20e verjaardag van haar dood

Aaliyah-fans herinneren zich de iconische zangeres terwijl ze rouwen om de 20e verjaardag van haar dood
Aaliyah-fans herinneren zich de iconische zangeres terwijl ze rouwen om de 20e verjaardag van haar dood
Anonim

Aaliyah Dana Haughton was ooit een van de beroemdste artiesten ter wereld. Maar tragisch genoeg kwam op 25 augustus 2001 de "One In A Million"-zanger om in de Bahama's bij een nachtmerrieachtig vliegtuigongeluk. Ze was pas 22.

Fans van over de hele wereld brengen hulde aan haar op sociale media.

De muzikant en actrice was naar de Bahama's gevlogen om de opnames voor haar nummer Rock The Boat af te ronden.

Aaliyah zou op zaterdagavond 25 augustus 2001 terugkeren naar Miami, Florida.

Ze ging aan boord van een tweemotorige Cessna 402B-privéjet met 10 zitplaatsen, samen met zeven leden van haar bemanning - waaronder haar videoregisseur, platenlabelmanager en haarstylisten.

Het vliegtuig stortte kort na het opstijgen neer.

Aaliyah stierf ter plaatse samen met zes andere passagiers, terwijl drie anderen uren na de crash stierven.

Er werd ook een onderzoek uitgevoerd door de Amerikaanse National Transportation Safety Board, die oordeelde dat het vliegtuig - geëxploiteerd door Blackhawk Airways International - bij het opstijgen overbelast was.

Het vliegtuig was met 700 pond (320 kg) overbelast toen het probeerde op te stijgen en vervoerde één passagier meer dan waarvoor was goedgekeurd.

Gisteren riep Diane Haughton, de moeder van wijlen Aaliyah, een auteur op voor het promoten van haar ongeautoriseerde boek over het leven van de zangeres op haar graf.

Op dinsdag (23 augustus) ging Haughton naar de sociale media-accounts van haar dochter om een brief aan haar fans over het incident te delen.

“Eerst en vooral wil ik mijn dierbare ‘Special Ones’ (The Fans) bedanken die al jaren bij ons zijn en elke inspanning die op ons pad kwam zonder aarzeling steunden”, schreef ze."Echter, vanwege het gedrag van een persoon die naar de rustplaats van Aaliyah is geweest om een boek te promoten, ben ik gedwongen een drastische verandering aan te brengen op de begraafplaats en het mausoleum van Ferncliff."

Haughton vervolgde: “Deze persoon onderbrak al mijn gedachten en ideeën om van 25 augustus 2021 een dag van Herdenking en Liefde voor mijn dochter te maken. Aanvaard alsjeblieft mijn oprechte excuses hiervoor en weet dat ik van je hou en dat altijd zal doen. Aaliyah's leven zal nog steeds schijnen, wat er ook gebeurt.'

Fans op sociale media geloven dat de naamloze auteur in kwestie Kathy Iandoli is.

Ze heeft onlangs het boek "Baby Girl: Better Known as Aaliyah" uitgebracht.

Iandoli ontkende de beweringen op Twitter.

"Ik heb mijn boek niet gepromoot buiten het graf van Aaliyah. Dat is beledigend om zelfs maar te suggereren. Er is mij verteld dat fans mijn boek daar bij zich hadden. Breng mijn boek alsjeblieft niet langer naar Ferncliff. Excuses voor fans kan de rustplaats van Aaliyah niet bezoeken."

Aanbevolen: