Royal Fans zijn boos dat prins Andrew in BBC-documentaire zal verschijnen te midden van seksueel misbruikschandaal

Royal Fans zijn boos dat prins Andrew in BBC-documentaire zal verschijnen te midden van seksueel misbruikschandaal
Royal Fans zijn boos dat prins Andrew in BBC-documentaire zal verschijnen te midden van seksueel misbruikschandaal
Anonim

Royalisten zijn verontrust om te zien dat prins Andrew zal worden opgenomen in een BBC-documentaire ter ere van zijn overleden vader, de hertog van Edinburgh.

De aankondiging van de BBC komt op het moment dat het in ongenade gevallen middelste kind van koningin Elizabeth II en prins Philip naar Schotland is gevlucht om te voorkomen dat de Amerikaanse aanklagers seksueel misbruikt worden.

Volgens The Cut heeft Andrew de afgelopen maand de vorderingen van het juridische team van Virginia Giuffre vermeden. Ze klaagt Andrew aan voor zijn vermeende betrokkenheid bij de sekshandelring van veroordeelde pedofiel Jeffrey Epstein. Guiffre blijft bij haar lang gekoesterde beweringen dat Andrew haar op 17-jarige leeftijd heeft verkracht en seksueel heeft misbruikt. De prins ontkent de beschuldigingen en enige betrokkenheid bij Guiffre en Epstein.

Giuffre's zaak zal maandag voor de rechtbank in New York beginnen en zal worden voortgezet zonder de betrokkenheid van de prins nadat meerdere pogingen om hem in zijn huis in Windsor te bereiken door de beveiliging werden geblokkeerd. Nu blijkt dat Andrew de negen uur durende rit naar het familielandgoed in Balmoral heeft gemaakt. Andrew zou zich "veel veiliger" voelen nu hij in het gezelschap is van zijn moeder, die daar op vakantie is.

Deze laatste ontwikkelingen in het schandaal komen te midden van het nieuws dat de hele koninklijke familie zal herenigen voor een BBC-documentaire om het leven van wijlen hertog van Edinburgh te vieren.

Oorspronkelijk in opdracht gemaakt als een viering en weerspiegeling van het leven van de hertog op zijn 100ste verjaardag, is het programma herbestemd als een eerbetoon na zijn dood op 99-jarige leeftijd eerder dit jaar.

Het publiek krijgt toegang tot nooit eerder vertoonde beelden in het paleis, met speciale toegang tot de privé-cine-filmcollectie van de koningin, evenals toegang tot de privévertrekken van de hertog. Alle kinderen en volwassen kleinkinderen van de koningin zullen in de special te zien zijn, inclusief prins Harry, de hertog van Sussex, die vorig jaar met pensioen ging.

Maar veel online zijn niet onder de indruk. Critici hebben via Twitter laten weten dat de betrokkenheid van prins Andrew bij de "landmark-documentaire" van slechte smaak is. En velen lijken zich af te vragen of het de BBC was, of de koninklijke familie zelf, die besloot om Andrew in de film op te nemen en de koninklijke familie te bespotten omdat ze Andrew bleven afschermen van publieke controle.

Eén gebruiker vond snel de producent achter de film en besloot hen rechtstreeks te vragen: "Hallo. Snelle vraag: heb je prins Andrew uitgenodigd om mee te doen, of werd het voorgesteld?"

"Dus PrinceAndrew gaat verschijnen in Prince Phillip: The Royal Family Remembers. Was dit een beslissing van de programmamakers of opgelegd door The Firm? Welke producer in de wereld zou denken - het zou leuk zijn om van prins Andrew te horen?" vroeg een ander.

Prince Philip: The Royal Family Remembers wordt uitgezonden op woensdag 22 september om 21.00 uur BST op BBC One.

Aanbevolen: